Gratis Krösatåg i sydväst

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Hallandstrafiken bjuder på gratis Krösatåget på HNJ-banan under två veckor i april – dessutom gratis buss till och från tågstationerna.

Gratis-resandet gäller på den nära 20 mil långa HNJ-banan som går mellan Halmstad i Halland och Värnamo i Jönköpings län.

Vad är syftet med att bjuda på gratisresor?

- Hallandstrafikens uppdrag är att öka resandet med kollektivtrafiken. Fria resor-kampanjer har visat sig vara ett väldigt bra sätt för att få nya resenärer till kollektivtrafiken. Nu provar vi det för första gången på vår del av HNJ-banan, säger Yasmine Möllerström Henstam, Hallandstrafikens kommunikationschef.

Trafiken på HNJ-banan har utökats till sju turer per dag till och från Halmstad och in mot Småland. 

- Vi jobbar nu på att bland annat försöka förstärka helgtrafiken och att justera tidtabellerna så att till exempel arbetspendlingen ska fungera ännu bättre, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Alla får dock inte åka gratis med Itino-tågen. Erbjudandet om fria resor skickas ut i dagarna till halländska hushåll längs HNJ-banan och till Hyltebruk. Sammanlagt kommer drygt 3 300 hushåll att erbjudas möjlighet att provåka gratis.

Det som får erbjudandet, hur ska de göra för att få åka gratis?

- Alla som får erbjudandet i brevlådan kan sen göra en enkel ansökan om ett Friaresor-kort på vår hemsida. Sedan skickar vi ut resekortet som ger fria resor på HNJ-banan mellan den 9 och 22 april, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Krösatåget körs på HNJ-banan till och från Halmstad via Oskarström, Torup, Kinnared och Landeryd vidare in till Småland till bland annat Värnamo, Nässjö och Jönköping. Banan är inte elektrifierad varför de körs med moderna motortåg som exempelvis Itino-tåget på bilden, levererat av Bombardier.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

MTR städar pendeltågen

Sommarfritt för Upplands barn

Digital vägvisare på spåret

23 dog på marsvägarna

Under mars i år omkom 23 personer i vägtrafiken – Det är sju fler än mars 2017, läs här om vilka trafikanter som är drabbas värst!

Sommarkortet tillbaka

De vann pendelbåtstrafik

Nyhetsbrev

Plus

Mohlins köper Bollnäs Buss

Arkiv

MTR Express stämmer SJ

Uppstickarbolaget MTR Express har aldrig fått sälja biljetter via statliga SJ:s kanal – Därför har den förfördelade tågoperatören tagit till motåtgärder, läs mer här!

Säkraste transportlandet i Europa

L: "Skydda kollektivtrafiken också!"

Plus

Misstänkt färdtjänstfusk granskas

Tio personer i Stockholms län har åkt färdtjänst för mer än 19 miljoner kronor på ett år - Detta har fått styrande Alliansen att se rött, läs om vad som händer nu!

Tjejer jagas i Jönköping

Bussjätten Keolis arrangerar en rekryteringsdag för tjejer i Jönköping – Syftet är att få fler kvinnor att välja bussföraryrket. läs om hur det ska gå till!

Ny seger för Samres

Plus

Grönt för turistbuss i bussfilen

Bussar i beställningstrafik släpps in i vissa busskörfält på försök i Stockholm – Men inte över allt, läs mer om det här!

Ingen överklagan i Helsingborg

Trafikskola fyller ett år

Bättre säkerhet i bussarna

Regeringen vill öka säkerheten i bussarna och träffade därför branschen 4 april - Men redan nu har Transportstyrelsen fått i uppdrag att utreda vad som kan göras för att höja säkerheten i bussen, läs mer här!

Bybergs toppar Bussförar-SM

Bussförar-SM 2018 börjar få in sina första anmälningar, 41 förare har genomfört uttagningen 4 april – Läs här om vilka bolag som fått flest anmälda hittills!

Skåne-appen gränsöverskridande

Biogas och etanol ger störst klimatvinst per krona

En ny studie jämför kostnaden för att minska klimatutsläpp med olika biodrivmedel.

Ny färdskrivare förenklar administrationen

Brauer till UITP

Plus

Toppstrid i Tunga Bussligan

Scania leder Tunga Bussligan 2018 efter första kvartalet - Men ledningen är knappast möjliga, det tycks bli en tuff toppstrid, det framgår av Bil Swedens senaste statistik, läs om det här!

Bussarna backar

Plus

Fler kontroller för SL

Kraftsamling för bälte i buss

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Barfota? Nej tack!

Sjölin till Go-Ahead

Sänd till en kollega

0.687