23948sdkhjf

Gratis Krösatåg i sydväst

Hallandstrafiken bjuder på gratis Krösatåget på HNJ-banan under två veckor i april – dessutom gratis buss till och från tågstationerna.

Gratis-resandet gäller på den nära 20 mil långa HNJ-banan som går mellan Halmstad i Halland och Värnamo i Jönköpings län.

Vad är syftet med att bjuda på gratisresor?

- Hallandstrafikens uppdrag är att öka resandet med kollektivtrafiken. Fria resor-kampanjer har visat sig vara ett väldigt bra sätt för att få nya resenärer till kollektivtrafiken. Nu provar vi det för första gången på vår del av HNJ-banan, säger Yasmine Möllerström Henstam, Hallandstrafikens kommunikationschef.

Trafiken på HNJ-banan har utökats till sju turer per dag till och från Halmstad och in mot Småland. 

- Vi jobbar nu på att bland annat försöka förstärka helgtrafiken och att justera tidtabellerna så att till exempel arbetspendlingen ska fungera ännu bättre, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Alla får dock inte åka gratis med Itino-tågen. Erbjudandet om fria resor skickas ut i dagarna till halländska hushåll längs HNJ-banan och till Hyltebruk. Sammanlagt kommer drygt 3 300 hushåll att erbjudas möjlighet att provåka gratis.

Det som får erbjudandet, hur ska de göra för att få åka gratis?

- Alla som får erbjudandet i brevlådan kan sen göra en enkel ansökan om ett Friaresor-kort på vår hemsida. Sedan skickar vi ut resekortet som ger fria resor på HNJ-banan mellan den 9 och 22 april, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Krösatåget körs på HNJ-banan till och från Halmstad via Oskarström, Torup, Kinnared och Landeryd vidare in till Småland till bland annat Värnamo, Nässjö och Jönköping. Banan är inte elektrifierad varför de körs med moderna motortåg som exempelvis Itino-tåget på bilden, levererat av Bombardier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189