23948sdkhjf

Gratis för Falköpingsseniorer

Från 1 maj kan seniorer som är 65 år och äldre, resa helt gratis med Västtrafiks bussar och tåg inom Falköpings kommun.

Erbjudande om seniorkort kommer att skickas ut via brev till seniorer den 15 mars.

– Det här är en satsning på välfärden som vi i den politiska majoriteten lovat att genomföra, säger Dan Gabrielsson, kommunstyrelsens ordförande.

Falköpings kommun har sedan tidigare erbjudit seniorresor till personer över 75 år. Nu har kommunen tecknat ett nytt avtal med Västtrafik som innebär att personer som är folkbokförda i kommunen kan åka gratis på Västtrafiks bussar och tåg inom kommunens gränser. 

Vi ser gärna att fler utnyttjar kollektivtrafiken. Det gynnar miljön och vår profilering som en hållbar kommun, säger Dan Gabrielsson.

15 mars skickar Västtrafik brev till samtliga personer som är mellan 65 och 75 år med erbjudande om att skaffa ett seniorkort. Kortet är helt kostnadsfritt och gäller från och med 1 maj 2018.

Vi beräknar att merkostnaden för kort och resor kommer att kosta cirka 1 miljon kronor under det första året och cirka 700.000 kronor under de följande åren. Det första året får vi en stor engångskostnad för nya kort, säger Leif Bigsten, kommunstrateg för logistik ochinfrastruktur.

Falköpings stadstrafik ökade med 3,1 procent under 2017 och det gjordes 367983 resor. Det var åttonde året i rad som Falköpings stadstrafik har haft en positiv utveckling när det gäller bussresenärer.


Vi är glada över det här initiativet och ser fram emot att gemensamt med Falköpings kommun och Västtrafik minska bilresandet och verka för en hållbar kommun, säger André Sellén, trafikchef på Nobina som kör all linjetrafik åt Västtrafik i Skaraborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22