23948sdkhjf

Fem stjärnor till Åland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ålands officiella turistinformation har uppgraderats från fyra till fem stjärnor – Detta enligt SUOMA r.y., den finska takorganisationen för destinationsorganisationer och resebyråer.

I kriterierna för att nå femstjärnig service ingår bland annat öppettider, läge, personalens bransch-, yrkes- och språkkunnighet, tillgång till informationsmaterial och bokningstjänster, regelbundna kvalitetskontroller samt kundundersökningar.

Turistinformationens uppgift är att erbjuda personlig service före, under och efter gästens besök på Åland. Visit Ålands turistinformation betjänar sina gäster både digital och i fysiska lokaler på Storagatan 8 i Mariehamn.

Informationskontoret i Mariehamn bidrar till information åt cirka 450000 unika besökare på visitaland.com och ansvarar för att lyfta cirka 500 evenemang via Visit Ålands evenemangskalender per år. Totalt kontaktas informationskontoret av cirka 20 000 gäster per år via chat, mail, telefon eller besök i lokalerna. Informationskontoret står också för mottagandet av och är oftast den första kontakten till internationella kryssningspassagerare som besöker Åland.

- Det är helt suveränt! Infokontoret har gjort ett utmärkt jobb. Det finns inte många femstjärniga turistinformationskontor i Finland, vi är i gott sällskap med Helsingfors, Tammerfors, Levi och några till. Vi är den sjätte femstjärniga turistinformationen i hela landet. Det här är också en kvalitetssäkring för vårt arbete, säger Lotta Berner Sjölund, vd Visit Åland.

I vår ska turistinformationens lokaler fräschas upp lagom till den kommande turistsäsongen och årets nya besökare.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Salomon till Busstorget

Johan Salomon, Traveller Buss, kommer till Busstorget i Tylösand - han vill se vilka nyheter fordonsleverantörerna kommer presentera på Busstorget och vill självklart mingla med kollegor i branschen.

De vann Mellanskärgården

Det blev Blidösundsbolaget som vann kontraktet för sjötrafiken i Stockholms mellanskärgård – det har trafikförvaltningen beslutat 19 mars.

Kocklandslaget mönstrar på

Svenska Kocklandslaget vann VM i Luxemburg i november – nu kommer vinnarrätterna att serveras på Viking Cinderella tillagade ombord av världsmästarna.

Finland i gruppresefronten

Plus

Matnyttig resemässa i Estland

Mässan TourEst hölls för 28:e året i rad i februari.För fackbesökaren är det den årliga mässans första dag som gäller, alltid en fredag.

Junibacken digitaliseras

Nyhetsbrev

Ångan är uppe på Vildmarkståget

Arkiv

Ekroth kopplar upp Visit North

Wik till Busstorget

Norwegian har stoppat olycksplanet

Efter den svåra flygolyckan i Etiopien stoppade många flygbolag flygplanstypen Boeing 737 Max 8 - nu har även Norwegian stoppat alla sina 737 Max 8 men börskursen faller.

Flyger totalt klimatkompenserat

Från och med 1 april kommer flygbolaget BRA att klimatkompensera alla utsläpp av växthusgaser som bolaget alla flygplan genererar.

Baljhagen till Busstorget

Andreas Baljhagen, försäljningschef Nord på Volvo Bussar kommer till Busstorget i Tylösand – ett utmärkt tillfälle att träffa människor från branschen, säger han.

Flyget kan lyfta med biodrivmedel

Det händer i Österrike

Rederi Göta Kanal 150 år

Var finns de nya bussförarna?

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Unga gillar solosemester

Varannan svensk är öppen för att resa på semestern helt ensam – framför allt är det män och unga som vill resa solo.

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Automatisk bagageinlämning i Visby

Färöarna stänger – för underhåll

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Realtidskarta över alla statliga tåg

Flybmi i konkurs

Galaxy åter i trafik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126