23948sdkhjf

Fem stjärnor till Åland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ålands officiella turistinformation har uppgraderats från fyra till fem stjärnor – Detta enligt SUOMA r.y., den finska takorganisationen för destinationsorganisationer och resebyråer.

I kriterierna för att nå femstjärnig service ingår bland annat öppettider, läge, personalens bransch-, yrkes- och språkkunnighet, tillgång till informationsmaterial och bokningstjänster, regelbundna kvalitetskontroller samt kundundersökningar.

Turistinformationens uppgift är att erbjuda personlig service före, under och efter gästens besök på Åland. Visit Ålands turistinformation betjänar sina gäster både digital och i fysiska lokaler på Storagatan 8 i Mariehamn.

Informationskontoret i Mariehamn bidrar till information åt cirka 450000 unika besökare på visitaland.com och ansvarar för att lyfta cirka 500 evenemang via Visit Ålands evenemangskalender per år. Totalt kontaktas informationskontoret av cirka 20 000 gäster per år via chat, mail, telefon eller besök i lokalerna. Informationskontoret står också för mottagandet av och är oftast den första kontakten till internationella kryssningspassagerare som besöker Åland.

- Det är helt suveränt! Infokontoret har gjort ett utmärkt jobb. Det finns inte många femstjärniga turistinformationskontor i Finland, vi är i gott sällskap med Helsingfors, Tammerfors, Levi och några till. Vi är den sjätte femstjärniga turistinformationen i hela landet. Det här är också en kvalitetssäkring för vårt arbete, säger Lotta Berner Sjölund, vd Visit Åland.

I vår ska turistinformationens lokaler fräschas upp lagom till den kommande turistsäsongen och årets nya besökare.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Arkiv

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Plus

5 snabba frågor…

Sänd till en kollega

0.108