23948sdkhjf

Fem stjärnor till Åland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Ålands officiella turistinformation har uppgraderats från fyra till fem stjärnor – Detta enligt SUOMA r.y., den finska takorganisationen för destinationsorganisationer och resebyråer.

I kriterierna för att nå femstjärnig service ingår bland annat öppettider, läge, personalens bransch-, yrkes- och språkkunnighet, tillgång till informationsmaterial och bokningstjänster, regelbundna kvalitetskontroller samt kundundersökningar.

Turistinformationens uppgift är att erbjuda personlig service före, under och efter gästens besök på Åland. Visit Ålands turistinformation betjänar sina gäster både digital och i fysiska lokaler på Storagatan 8 i Mariehamn.

Informationskontoret i Mariehamn bidrar till information åt cirka 450000 unika besökare på visitaland.com och ansvarar för att lyfta cirka 500 evenemang via Visit Ålands evenemangskalender per år. Totalt kontaktas informationskontoret av cirka 20 000 gäster per år via chat, mail, telefon eller besök i lokalerna. Informationskontoret står också för mottagandet av och är oftast den första kontakten till internationella kryssningspassagerare som besöker Åland.

- Det är helt suveränt! Infokontoret har gjort ett utmärkt jobb. Det finns inte många femstjärniga turistinformationskontor i Finland, vi är i gott sällskap med Helsingfors, Tammerfors, Levi och några till. Vi är den sjätte femstjärniga turistinformationen i hela landet. Det här är också en kvalitetssäkring för vårt arbete, säger Lotta Berner Sjölund, vd Visit Åland.

I vår ska turistinformationens lokaler fräschas upp lagom till den kommande turistsäsongen och årets nya besökare.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Kryssning till Klaipeda 2019

Nästa sommars kryssarnyhet är litauiska hamstaden Klaipeda, förunderligt bortglömd av svenska gruppresearrangörer – nu blir det kanske ändring på det.

Fler tågar över Öresundsbron

Tågresorna över Öresundsbron har ökat med 10 procent och är därmed tillbaka på nivåerna före ID-kontrollerna som infördes 2015.

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Molde-hotell till Scandic

Busstorget 2019 i Tylösand

Det blir Hotel Tylösand som kommer att få hysa branschmötet Busstorget 11–12 april 2019 i Halmstad – det beslutade arrangörerna 8 november.

Turismen viktigt lok för Jämtland

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Fler gästnätter i Uppsala

Statistik från SCB visar på en stadig ökning av antalet kommersiella gästnätter i Uppsala kommun under 2018.

Arkiv

Kineserna tokhandlar i Sverige

Lapplandsresande går som tåget

Mellan juni och augusti ökade SJ:s resande till och från norra Sverige med hela 12 procent, jämfört med samma period i fjol - Lapplandsresandet sticker ut positivt.

FlixBus till Gardemoen

Nu kan resenärer boka resan hela vägen till Oslo Flygplats via FlixBus bokningsplattform – detta tack vare ett samarbete med Flybussen.

”Sunne är trevligt”

Söderberg vd för Göteborg & Co

Stockholm behöver fler hotell

Larsén lämnar Stromma

Nu stundar vaktskifte på Stromma eftersom Jan Larsén slutar efter 33 år inom bolaget - jakten på hans efterträdare har redan börjat.

Norweigian in efter flygkonkursen

Ryslig Hallowen i Kolmården

Rusning efter Interrail-kort

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Kocken avslöjar sin skäms-mat

Årets kock 2018, David Lundqvist, delar med sig av sina tankar kring hållbarhet och avslöjar sin ”skäms-mat”.

Gästrekord i Västsverige

Den rekordvarma sommaren har varit mycket positiv för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar – det blev gästnattsrekord.

Flygkonkurs – då torskar direktbokarna

Icehotel fick fint pris

Icehotel i Jukkasjärvi mottog 11 oktober Fonden för Exportutvecklings Export Hermes-pris för sina exportframgångar inom turism och för sitt internationella PR-arbete.

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Hälften har aldrig sett en älg

Sänd till en kollega

0.181