23948sdkhjf

Fler Viking-bussar i Finland

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Viking Line utökar samarbetet med Matkapojat –  ny regelbunden bussanslutningstrafik från flera orter i Finland serveras.

Viking Line har intensifierat sitt samarbete med Matkapojat genom utökad bussanslutningstrafik till Viking XPRS från ett flertal orter i Finland. De bägge resebolagens gemensamma historia går långt bak i tiden. Redan på 1970-talet transporterade Matkapojat resenärer från glesbygden till hamnarna i Åbo, Nådendal och Helsingfors. Nu gör man det möjligt för tusentals resenärer från över 700 orter runt om i Finland att på ett bekvämt och behändigt sätt kunna resa på dagskryssning till Tallinn, sparesor i hela Estland och hotellresor till Tallinn, Tartu, Pärnu och Riga.

- Vi är mycket nöjda över att kunna erbjuda våra resenärer ett regelbundet och bekvämt sätt att ta sig till Viking XPRS och vidare till Tallinn. Estland uppskattas mycket som destination och intresset har bara tilltagit under landets jubileumsår. En efterfrågan på resor till Estland finns geografiskt i hela Finland, säger Viking Lines marknadsdirektör Kaj Takolander. Han fortsätter:

- Vi på Viking Line har alltid varit måna om att ta hänsyn till våra kunders behov och betjäna dem på bästa möjliga sätt. Vi har därför nu tagit ett steg vidare i vårt samarbete med Matkapojat och är övertygade om att regelbundna transporter i bekväma bussar kommer att uppskattas.

Exempel på bussanslutningstrafik till och från Viking XPRS som ska rulla södra och mellersta Finland under högsäsongen i sommar:

  •  Raumo – Åbo – Salo – Lojo 

  •  Björneborg – Huittinen- Forssa – Karkkila – Vihtis – Nummela 

  •  Sastamala – Tammerfors – Tavastehus – Riihimäki – Hyvinge

  •  Heinola – Lahtis – Orimattila

  •  Kouvola – Borgå

  •  Imatra – Villmanstrand – Fredrikshamn – Kotka – LovisaHåll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Kryssning till Klaipeda 2019

Nästa sommars kryssarnyhet är litauiska hamstaden Klaipeda, förunderligt bortglömd av svenska gruppresearrangörer – nu blir det kanske ändring på det.

Fler tågar över Öresundsbron

Tågresorna över Öresundsbron har ökat med 10 procent och är därmed tillbaka på nivåerna före ID-kontrollerna som infördes 2015.

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Molde-hotell till Scandic

Busstorget 2019 i Tylösand

Det blir Hotel Tylösand som kommer att få hysa branschmötet Busstorget 11–12 april 2019 i Halmstad – det beslutade arrangörerna 8 november.

Turismen viktigt lok för Jämtland

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Fler gästnätter i Uppsala

Statistik från SCB visar på en stadig ökning av antalet kommersiella gästnätter i Uppsala kommun under 2018.

Arkiv

Kineserna tokhandlar i Sverige

Lapplandsresande går som tåget

Mellan juni och augusti ökade SJ:s resande till och från norra Sverige med hela 12 procent, jämfört med samma period i fjol - Lapplandsresandet sticker ut positivt.

FlixBus till Gardemoen

Nu kan resenärer boka resan hela vägen till Oslo Flygplats via FlixBus bokningsplattform – detta tack vare ett samarbete med Flybussen.

”Sunne är trevligt”

Söderberg vd för Göteborg & Co

Stockholm behöver fler hotell

Larsén lämnar Stromma

Nu stundar vaktskifte på Stromma eftersom Jan Larsén slutar efter 33 år inom bolaget - jakten på hans efterträdare har redan börjat.

Norweigian in efter flygkonkursen

Ryslig Hallowen i Kolmården

Rusning efter Interrail-kort

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Kocken avslöjar sin skäms-mat

Årets kock 2018, David Lundqvist, delar med sig av sina tankar kring hållbarhet och avslöjar sin ”skäms-mat”.

Gästrekord i Västsverige

Den rekordvarma sommaren har varit mycket positiv för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar – det blev gästnattsrekord.

Flygkonkurs – då torskar direktbokarna

Icehotel fick fint pris

Icehotel i Jukkasjärvi mottog 11 oktober Fonden för Exportutvecklings Export Hermes-pris för sina exportframgångar inom turism och för sitt internationella PR-arbete.

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Hälften har aldrig sett en älg

Sänd till en kollega

0.168