23948sdkhjf

Ett år med Skåne-appen

27 mars 2017 lanserade Skånetrafikens sin biljett-app - Ett år senare väljer var tredje skåning att köpa sitt månadskort i Skånetrafik-appen.

Ett år efter lanseringen används appen regelbundet av cirka 190 000 användare, en siffra som stadigt ökar. En av nyheterna var möjligheten att köpa sitt månadskort, det som kallas 30-dagarsbiljett, i appen. I februari såldes det totalt 115 000 periodkort i Skåne och 39 000 av dessa köpte i appen vilket motsvarar 34 procent.

Undersökningar visar också att användarna är nöjda med det nya systemet. 55 procent anger att det nya biljettsystemet är bättre än det gamla. Dessutom har NKI-betyget för hur lätt det är att köpa biljett aldrig varit högre. Från att ha legat på 60 procent 2016 tycker nu 77 procent att det är lätt att köpa biljett.

- Det är glädjande att så många resenärer använder och uppskattar det nya pris- och zonsystemet. Vi har lagt stor vikt på att ta fram ett system som gör resandet smidigare och enklare, det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Nu fortsätter vi utveckla det nya systemet med fler lösningar, säger Stefan Svalö (S) ordförande för kollektivtrafiknämnden.

- Det ska vara enkelt att vara klimatsmart. Jag är glad att så många uppskattar den nya appen, säger Nicklas Ljungström (MP), 1:e vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Nya funktioner på väg

Systemet med Skånetrafiken-appen har utvecklats för att succesivt ersätta det nuvarande systemet med Jojo-kort fram till december 2019. Dessutom jobbas det på en rad andra efterfrågade funktioner och förbättringar. Till exempel tjänster för att ge bort eller låna ut biljetter köpta med appen samt nya företagserbjudanden.

- Parallellt med detta tar vi även fram nya biljettautomater och ett nytt plastkort som lanseras nästa år, säger Camilla Bunke försäljningschef, Skånetrafiken.

I dagsläget finns det nya biljettsystemet enbart i Skånetrafiken-appen men under 2019 kommer det även att införas ett nytt plastkort samt utvecklas nya biljettautomater baserade på samma zoner, biljetter och priser. Jojo-korten kommer att finnas kvar till december 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109