23948sdkhjf

FlixBus attackerar i Göteborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

FlixBus utmanar Swebus och Nettbuss – Storsatsar på fler gröna bussar för att locka till sig fler göteborgare.

På fem år har FlixBus blivit en marknadsaktör att räkna med. Företaget har etablerat Europas största långfärdsbussnätverk med 1400 destinationer och 250000 förbindelser i 26 länder. Under åren har över 100 miljoner passagerare rest med företaget och i Tyskland där man drog igång har man idag mer än 90 procent av expressbussmarknaden.

I april 2017 öppnade FlixBus sitt Nordenkontor baserat i Stockholm och ingick partnerskap med lolala aktörer som exempelvis Stefans Buss i Göteborg. Nu blir FlixBus ännu kaxigare, målet är att bli marknadsledande på den svenska långfärdsbussmarknaden.

- Sedan vi etablerade ett inhemskt FlixBus nätverk har vi dubblat antalet passagerare i de flesta städer som vi ansluter. Göteborg utmärker sig som staden med den allra största passagerarökningen, som är minst fyra gånger fler än i somras. Den ökande efterfrågan i de orter vi finns i gör att vi kommer att satsa på fler avgångar och utökar vårt nätverk under 2018, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus Norden.

FlixBus har ambitiösa tillväxtplaner och tänker växa både när det gäller antalet avgångar och nya busspartners. Under året kommer befintliga linjer att utvidgas, nya resmål kommer att integreras till det svenska nätverket och flera mindre städer kommer att få bättre förbindelser. Under våren 2018 kommer alla göteborgare att få utökade reseerbjudanden – till exempel en expresslinje mellan Oslo och Köpenhamn som går via Göteborg. På den nya expresslinjen tillkommer Uddevalla som en ny stopp och restiden på hela sträckan kommer att spara upp till 40 reseminuter.

- Vi ser fram emot att vad 2018 kommer att erbjuda, där vi i samarbete med fler partners, aktivt kan bidra till att förverkliga den fulla potentialen som resor till allas budget och hög komfort kan erbjuda svenskarna, säger Jelena Jovanovic.

Förra året reste 40 miljoner passagerare med FlixBus i Europa, vilket är en ökning på nästan en tredjedel jämfört med 30 miljoner passagerare under 2016.

- Vi har etablerat ett framgångsrikt FlixBus-nätverk i 26 europeiska länder. Nu är det Sveriges tur. Vi vill erbjuda smarta och gröna resor för allas plånböcker och bli marknadsledande, säger Jelena Jovanovic.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Connect vann Flexlinjerna

Plus

Rudestad tar över Persontrafik

Persontrafikmässan får ny projektledning – mångårige mässveteranen Dan Ågren tänker sluta till årsskiftet, ny projektledare från 2020 är Anders Rudestad.

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Hela Europa med tåg

Gustavsson avancerar

Nyhetsbrev

Bussen - en väg till integration

Arkiv

Bjurenborg rattar Westin Buss

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

”Transportfusk kan stoppas”

SL-buss i brandolycka

Hybricons styrelse omvaldes

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Busskuren som renar luften

Framgång för Kollektivtrafikdagen

15 maj genomfördes Kollektivtrafikdagen 2019 på Quality Hotel Friends i Solna - närmare 250 personer deltog i det stora branschmötet.

Keolis leder Bussförar-SM

Sedan redovisningen 23 april har Keolis kört om Transdev när det gäller antalet anmälda till Bussförar-SM 2019 – men ledningen är mycket knapp.

Biodrivmedel backade 2018

Tåget – snabbare än flyget

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Ännu en ordförandepost för Tamsons

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) har valts till ny ordförande för Mälardalsrådet – det stod klart under årskonferensen i Örebro.

Taxiförbundet: ”Uber skattefuskar!”

IRU-kritik mot EU:s syn på bussen

IRU:s passagerarkommitté beklagar utvecklingen kring kör- och vilotidslagstiftningen inom EU – bussen får inga särskilda regler utan betraktas fortsatt på samma sätt som lastbilen.

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Kristdemokraterna svarar

Moderaterna svarar

Liberalerna svarar

Centerpartiet svarar

Miljöpartiet svarar

Socialdemokraterna svarar

Vänsterpartiet svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.363