23948sdkhjf

FlixBus attackerar i Göteborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

FlixBus utmanar Swebus och Nettbuss – Storsatsar på fler gröna bussar för att locka till sig fler göteborgare.

På fem år har FlixBus blivit en marknadsaktör att räkna med. Företaget har etablerat Europas största långfärdsbussnätverk med 1400 destinationer och 250000 förbindelser i 26 länder. Under åren har över 100 miljoner passagerare rest med företaget och i Tyskland där man drog igång har man idag mer än 90 procent av expressbussmarknaden.

I april 2017 öppnade FlixBus sitt Nordenkontor baserat i Stockholm och ingick partnerskap med lolala aktörer som exempelvis Stefans Buss i Göteborg. Nu blir FlixBus ännu kaxigare, målet är att bli marknadsledande på den svenska långfärdsbussmarknaden.

- Sedan vi etablerade ett inhemskt FlixBus nätverk har vi dubblat antalet passagerare i de flesta städer som vi ansluter. Göteborg utmärker sig som staden med den allra största passagerarökningen, som är minst fyra gånger fler än i somras. Den ökande efterfrågan i de orter vi finns i gör att vi kommer att satsa på fler avgångar och utökar vårt nätverk under 2018, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus Norden.

FlixBus har ambitiösa tillväxtplaner och tänker växa både när det gäller antalet avgångar och nya busspartners. Under året kommer befintliga linjer att utvidgas, nya resmål kommer att integreras till det svenska nätverket och flera mindre städer kommer att få bättre förbindelser. Under våren 2018 kommer alla göteborgare att få utökade reseerbjudanden – till exempel en expresslinje mellan Oslo och Köpenhamn som går via Göteborg. På den nya expresslinjen tillkommer Uddevalla som en ny stopp och restiden på hela sträckan kommer att spara upp till 40 reseminuter.

- Vi ser fram emot att vad 2018 kommer att erbjuda, där vi i samarbete med fler partners, aktivt kan bidra till att förverkliga den fulla potentialen som resor till allas budget och hög komfort kan erbjuda svenskarna, säger Jelena Jovanovic.

Förra året reste 40 miljoner passagerare med FlixBus i Europa, vilket är en ökning på nästan en tredjedel jämfört med 30 miljoner passagerare under 2016.

- Vi har etablerat ett framgångsrikt FlixBus-nätverk i 26 europeiska länder. Nu är det Sveriges tur. Vi vill erbjuda smarta och gröna resor för allas plånböcker och bli marknadsledande, säger Jelena Jovanovic.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Nyhetsbrev

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Arkiv

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Nationellt biljettsystem? Javisst!

Regeringen har beslutat införa ett nationellt biljettsystem för hela Sveriges kollektivtrafik – på Kollektivtrafikdagen 15 maj får deltagarna veta hur det ska gå till.

Plus

5 snabba frågor…

Bussen bromsar själv!

Plus

"Vi kan göra mycket för trafiksäkerheten"

Lena Erixon är övertygad om att Trafikverket kan göra mycket för trafiksäkerheten - samtidigt är det av högsta vikt att se till att järnvägen rustas och underhålls.

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121