23948sdkhjf

FlixBus attackerar i Göteborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

FlixBus utmanar Swebus och Nettbuss – Storsatsar på fler gröna bussar för att locka till sig fler göteborgare.

På fem år har FlixBus blivit en marknadsaktör att räkna med. Företaget har etablerat Europas största långfärdsbussnätverk med 1400 destinationer och 250000 förbindelser i 26 länder. Under åren har över 100 miljoner passagerare rest med företaget och i Tyskland där man drog igång har man idag mer än 90 procent av expressbussmarknaden.

I april 2017 öppnade FlixBus sitt Nordenkontor baserat i Stockholm och ingick partnerskap med lolala aktörer som exempelvis Stefans Buss i Göteborg. Nu blir FlixBus ännu kaxigare, målet är att bli marknadsledande på den svenska långfärdsbussmarknaden.

- Sedan vi etablerade ett inhemskt FlixBus nätverk har vi dubblat antalet passagerare i de flesta städer som vi ansluter. Göteborg utmärker sig som staden med den allra största passagerarökningen, som är minst fyra gånger fler än i somras. Den ökande efterfrågan i de orter vi finns i gör att vi kommer att satsa på fler avgångar och utökar vårt nätverk under 2018, säger Jelena Jovanovic, pressansvarig för FlixBus Norden.

FlixBus har ambitiösa tillväxtplaner och tänker växa både när det gäller antalet avgångar och nya busspartners. Under året kommer befintliga linjer att utvidgas, nya resmål kommer att integreras till det svenska nätverket och flera mindre städer kommer att få bättre förbindelser. Under våren 2018 kommer alla göteborgare att få utökade reseerbjudanden – till exempel en expresslinje mellan Oslo och Köpenhamn som går via Göteborg. På den nya expresslinjen tillkommer Uddevalla som en ny stopp och restiden på hela sträckan kommer att spara upp till 40 reseminuter.

- Vi ser fram emot att vad 2018 kommer att erbjuda, där vi i samarbete med fler partners, aktivt kan bidra till att förverkliga den fulla potentialen som resor till allas budget och hög komfort kan erbjuda svenskarna, säger Jelena Jovanovic.

Förra året reste 40 miljoner passagerare med FlixBus i Europa, vilket är en ökning på nästan en tredjedel jämfört med 30 miljoner passagerare under 2016.

- Vi har etablerat ett framgångsrikt FlixBus-nätverk i 26 europeiska länder. Nu är det Sveriges tur. Vi vill erbjuda smarta och gröna resor för allas plånböcker och bli marknadsledande, säger Jelena Jovanovic.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Fossilfritt år i Värnamo

Sedan ett år är all stadsbusstrafik i Värnamo fossilfri genom att fyra elhybridbussar av fabrikatet Volvo 7900 Electric Hybrid går i trafik.

Plus

Äntligen Snabbuss i Karlstad

Idén om Karlstadsstråket föddes redan 2009, då gjordes en ansökan till Vinnova om att få pengar för att utreda BRT i Karlstad. Ansökan beviljades, och det blev omsider fler utredningar om hur kollektivtrafiken i Karlstad ska kunna utvecklas.

Plus

Nya Snabbussen i Karlstad

9 december var det trafikstart för Snabbusen i Karlstad. Fyra bussar kommer att trafikera den första etappen om fem kilometer det stråk som länge varit planerat i regionens huvudstad.

Elskatt på elbuss – varför?

Varför beskattas inte elbussar som spårbunden trafik? Den frågan ställer nu branschen som är besviken på att partierna bakom nya budgeten bytt fot.

T-banestädare lär sig svenska

MTR Tunnelbanan har inlett en satsning där lokalvårdare som önskar får en gratis vidareutbildning i svenska – examen i april för första gruppen.

1

”Höghastighetståg nu!”

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Tydliga krav ska bälta bussresnärerna

För att det ska bli lika självklart att använda bälte i buss som i bil behövs tydligare regler - det slår Transportstyrelsen fast efter att på regeringens uppdrag ha låtit utreda frågan.

Arkiv

Biljettpriser i kollektivtrafiken höjs

Datainspektionen granskar SL:s kroppskameror

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

USA finns i MaaS-fronten

Kollektivtrafikaktören Transdev har gjort en internationell rapport om trender inom kollektivtrafikbranschen – det visar sig att USA leder MaaS-utvecklingen.

Malmö bästa cykelstaden

Enligt intresseorganisationen Cykelfrämjandet är det Malmö som är Sveriges bästa cykelstad 2018.

Fler ska använda bussbälte

När det finns bälte i bussen så måste passagerarna använda det – ändå låter de flesta bli. Ett seminarium i Stockholm tog upp bussbältet och lyfte förslag som på förbättringar.

WiFi i Bergsslagen

Elskatt på elbussar blir kvar

Moderaterna och Kristdemokraterna har ingenting om slopad elskatt för elbussar i sitt budgetförslag – endast Centern vill att skatten ska bort.

Nextbike cyklar i väst

Arriva kör Pågatågen

Självkörande bussar - i Borås!

Tågkompaniet kör Krösatågen

Från 8-9 december är det Tågkompaniet som ansvarar för driften av Krösatågstrafiken – det handlar om ett miljardkontrakt för att köra Smålands omfattande pendeltågstrafik.

Elbussbatterier ska lagra solenergi

Nu invigs vad som troligen är Europas första energilager baserat på elbussbatterier – detta genom ett forskningsprojekt i Göteborg.

Mindre utsläpp från transporterna

Transdev vann mellanskärgården

Det blir Transdevs dotterbolag Blidösundsbolaget som för köra kollektivtrafiken i Stockholms mellanskärgård med trafikstart om ett år – det blev klart 4 december.

Veggeland till Nettbuss

Elbusspremiär i Malmö

9 december rullar Malmös första elbussar ut i trafik, det är linje 7 som blir första linje med helt eldrivna bussar - Malmös elbussatsning blir en av de hittills största i Sverige.

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Nobina i digital final

Blågrön bussatsning i Stockholms län

1

Jensen till MTR

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Bussen på undantag

Sänd till en kollega

0.166