23948sdkhjf

Skåne-appen gränsöverskridande

Från 4 april är det möjligt att köpa biljetter och månadskort till och från Danmark i Skånetrafiken-appen - Det är första gången svensk kollektivtrafik sträcker sig över en nationsgräns.

Utvecklingen av det nya biljettsystemet pågår ständigt och nu lanseras en ny funktion med köp av biljetter för att resa till Danmark med appen. De nya funktionerna kommer att rullas ut succesivt i april.

- Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av vår populära app! Det innebär att man som resenär kommer kunna köpa biljett till Danmark. Det är en viktig funktion för att förenkla resandet över sundet och stärka integrationen i Greater Copenhagen, säger Stefan Svalö (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

- Det är ett stort och jättebra steg att ta in Öresundstrafiken i den nya appen. Det här förenklar vardagen för många. Förhoppningsvis väljer ännu fler att åka kollektivt nu, säger Nicklas Ljungström (MP) 1:e vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Utvecklingen av appen sker succesivt

Till Danmark kommer man att kunna köpa enkelbiljetter och 30-dagarsbiljetter via Öresundsbron. Till att börja med går det enbart att köpa enkelresor via färjan till Helsingör eftersom det behövs ett digitalt klippkort.

- Priserna, zonerna, rabatterna och åldersgränserna kommer dock vara samma som om man hade köpt en Danmarksbiljett i Reseplaneraren, med Jojokort eller i biljettautomat, säger Camilla Bunke, försäljningschef Skånetrafiken.

Nu kan man även ha sitt månadskort till Danmark i appen vilket vi haft stor efterfrågan på från våra pendlare, säger Camilla Bunke. Skälet till att rabatterna och biljetterna inte blir samma som inom Skåne är helt enkelt att Öresundstaxan (priserna) är gemensamt beslutade med DSB i Danmark.

- Till en början har det därför inte varit möjligt att göra så stora förändringar. Målet på sikt är att det ska bli så likt resor inom Skåne som möjligt, säger Camilla Bunke.

Förbättrad trafikinfo

Appen kommer också utvecklas för att göra möjligt att söka resor i hela Köpenhamn och nordsjälland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063