23948sdkhjf

Ingen överklagan i Helsingborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

23 mars meddelade Skånetrafiken att Arriva vann upphandlingen av busstrafiken i Helsingborg – Nu har tiden för överklagande löpt ut, därmed är saken klar.

Det blir verkligen Arriva Sverige som ska köra den framtida hållbara stadstrafiken i Helsingborg. Avtalet löper i åtta år med start i juni 2019. Tiden för överklagande har löpt ut och beslutet är därmed verkställt.

Som en del i kontraktet, som uppskattas ha ett värde på 2 miljarder svenska kronor, kommer Arriva att köpa in 82 nya bussar. Ytterligare nyheter är introduktionen av nytt biljettsystem och system för tidtabeller. Allt för att leverera förbättrad service till de 16 miljoner passagerare som man räknar med under första året. Av de nya bussarna är 13 elbussar som kommer att användas i en BRT-linje (Bus Rapid Transit, en linje som går i egna filer) med namnet Helsingborg Express Linjen.

- Att vinna det här kontraktet i en så expansiv region som Helsingborg är, betyder mycket för oss. Vårt anbud fokuserade på att göra resandet enklare för kunderna med hjälp av nytt tidtabellsystem, högre servicenivåer, ny teknologi och förbättrad integration med tågtrafiken. Men det är också viktigt att vi gjorde det i hård konkurrens och där vårt anbud ansågs ha den högsta kvaliteten, säger Johan Åhlander, vd för Arriva Sverige AB. Han fortsätter:

- Den nya Helsingborg Express Linjen är en spännande utveckling av kollektivtrafiken i Helsingborg och som kommer att bidra till möjligheten att resa snabbt och enkelt till och från City på ett sätt som inte tidigare varit möjligt. Vi ser verkligen fram emot att, i nära samarbete med våra partners, starta verksamheten nästa år med målet att få nöjda kunder, hela resan.

Manfred Rudhart, som är CEO för Arriva Group, tillägger:

- Det här avtalet är viktigt för Arriva eftersom det stärker vår position i Sverige, ett land där vi bedrivit busstrafik i snart 20 år. Vårt fokus, när vi startar i Helsingborg nästa år, kommer att vara att göra resandet enkelt, bekvämt och attraktivt för våra kunder, säger Manfred Rudhart, som är CEO (eller vd) för Arriva Group som i sin tur ingår i statsägda DB, Deutsche Bahn.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Olaglig upphandling i Göteborg

Arkiv

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.107