Ingen överklagan i Helsingborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

23 mars meddelade Skånetrafiken att Arriva vann upphandlingen av busstrafiken i Helsingborg – Nu har tiden för överklagande löpt ut, därmed är saken klar.

Det blir verkligen Arriva Sverige som ska köra den framtida hållbara stadstrafiken i Helsingborg. Avtalet löper i åtta år med start i juni 2019. Tiden för överklagande har löpt ut och beslutet är därmed verkställt.

Som en del i kontraktet, som uppskattas ha ett värde på 2 miljarder svenska kronor, kommer Arriva att köpa in 82 nya bussar. Ytterligare nyheter är introduktionen av nytt biljettsystem och system för tidtabeller. Allt för att leverera förbättrad service till de 16 miljoner passagerare som man räknar med under första året. Av de nya bussarna är 13 elbussar som kommer att användas i en BRT-linje (Bus Rapid Transit, en linje som går i egna filer) med namnet Helsingborg Express Linjen.

- Att vinna det här kontraktet i en så expansiv region som Helsingborg är, betyder mycket för oss. Vårt anbud fokuserade på att göra resandet enklare för kunderna med hjälp av nytt tidtabellsystem, högre servicenivåer, ny teknologi och förbättrad integration med tågtrafiken. Men det är också viktigt att vi gjorde det i hård konkurrens och där vårt anbud ansågs ha den högsta kvaliteten, säger Johan Åhlander, vd för Arriva Sverige AB. Han fortsätter:

- Den nya Helsingborg Express Linjen är en spännande utveckling av kollektivtrafiken i Helsingborg och som kommer att bidra till möjligheten att resa snabbt och enkelt till och från City på ett sätt som inte tidigare varit möjligt. Vi ser verkligen fram emot att, i nära samarbete med våra partners, starta verksamheten nästa år med målet att få nöjda kunder, hela resan.

Manfred Rudhart, som är CEO för Arriva Group, tillägger:

- Det här avtalet är viktigt för Arriva eftersom det stärker vår position i Sverige, ett land där vi bedrivit busstrafik i snart 20 år. Vårt fokus, när vi startar i Helsingborg nästa år, kommer att vara att göra resandet enkelt, bekvämt och attraktivt för våra kunder, säger Manfred Rudhart, som är CEO (eller vd) för Arriva Group som i sin tur ingår i statsägda DB, Deutsche Bahn.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Spårvagnskrock – flera skadade

Två spårvagnar har kolliderat på Göta älvbron i Göteborg – Flera personer skadades, minst två är förda till sjukhus, läs mer här!

Över 200 anmälda till Bussförar-SM

id senaste räkningen hade 205 bussförare gjort uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 – Keolis ligger i topp men en viss doldiskoncern behåller greppet, läs här!

Volvobussar för Lillehammer

”Fel om Skellefteåbussarna”

Säkrare SL med nattstopp

Bussresenärer nöjdast

Bussresenärerna är nöjdare med sin resa än såväl tåg- som flygresenärerna - Det framgår av Svensk Kvalitetsindex som publicerades 21 maj.

Nyhetsbrev

Hållbar värme i Lund

Det står nu klart att Lunds kommun kommer att få uppvärmda torg och spårvagnshållplatser – Dessutom handlar det om återvunnen värme, läs om hur det går till här!

Arkiv

17 dog på aprilvägarna

Under april 2018 omkom 17 personer och 1105 personer skadades i vägtrafiken – Det visar Transportstyrelsens statistik, läs mer här!

Fler cyklar – mer shopping

Bergman hedersdoktor

Lecab tar över Irizar

Jönsson ny IVECO-chef

Håkan Jönsson har utsetts till ny Business Director för IVECO North Europe & Baltics - Han tillträder sin nya befattning 1 augusti och kommer att sitta i Albertslund i Köpenhamn.

Upphandling måste göras om

Plus

Alla gillar kollektivtrafiken

Plus

Regeringen satsar

Plus

Diskussion om koncessioner

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Plus

Sömlös resa

Plus

Datateknik i trafik

Plus

Individuell trafik

Plus

Skyltad kamera bra

Plus

Säkerheten främst

Plus

Framtiden redan här

Plus

Mobilitetsfixarna

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Liberalerna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Centerpartiet

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Grön Express ökar

Sänd till en kollega

0.199