Fordonstillverkarna om säkerheten

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Busstorget 2018 i Sveg hade en paneldebatt med några fordonsrepresentanter om säkerheten i bussarna - En fråga är hur bussbältet ska bli bättre och bekvämare.

- Det gäller ändå att få förarna att informera om bältesanvändningen och understryka vikten av den, säger Håkan Jönsson, försäljningschef Daimler i Sverige.

Förutom Daimler som säljer Mercedes och Setra deltog Scania, Volvo och MAN i debatten, alla dessa fabrikat plus VDL är delarrangörer av Busstorget 2018 tillsammans med Sveriges Bussföretag.

Förutom bältesanvändingen kom fler säkerhetsproblem upp, Peter Danielsson, Volvo lyfte bland annat kommande krav på minmiljud för elbussar som kan vara en risk eftersom de knappt hörs. Autobroms i buss är knepigt, det får inte slå till med tvärnit, då kan passagerarna skadas i bussen. 

Jocke Bay vill ha övervakning av förarna ur hälsosynpunkt, om föraren tuppar av hjälper det inte så mycket hur många säkerhetssytsem som finns. Peter Danielsson tog upp ett nytt system som ska varna om föraren blir för trött. 

- Problemet är att föraren ofta struntar i att systemet varnar, därför ska informationen också gå till trafikledningen, säger Peter Danielsson.

Mer om detta kommer att publiceras på RT-Forum framöver!Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Pianofestival i Helsingborg

Grönlund in i Svensk Turism

Sveriges Bussföretags vice vd och branschchef tar klivet in i besöksnäringen på allvar – Anna Grönlund tar plats i styrelsen för Svensk Turism, läs här om vad det innebär!

Tervaniemi fick medalj

Dan Tervaniemi, grundade av restaurangjätten Rasta Group fick motta näringslivsmedalj av Prins Daniel - Läs om det här!

Plus

Olycka med svensk turistbuss

En turistbuss med 42 passagerare körde av vägen i Gooiseweg i Amsterdam, Nederländerna den 18 april. Tre personer har skadats, bland dem föraren. Läs mer här!

Fordonstillverkarna om säkerheten

Plus

Bältar i bussen

Nyhetsbrev

Plus

Jagar bussförare

Arkiv
Plus

Bussar i Bryssel

Plus

Vi kan vad vi vill!

Plus

Medlemmar får stöd

Plus

Vann mot staten

Plus

Nya lagen lurig

Plus

Nära 200 på Busstorget

13 april samlas bussresebranschen på Selma Spa i Sunne - Nära 200 deltagare är på plats för att lyssna på föredrag om de viktigaste branschfrågorna, evenemanget sänds live - här visas hur det går till!

Plus

Stöd för bussresearrangörerna

Sveriges Bussföretag utökar sitt medlemsstöd för turist- och beställningstrafik – Det ska bli enklare för bussresearrangörerna, läs här!

Direktsändning från Busstorget!

Via länk kan de som av någon outgrundlig anledning inte anmält sig till årets största branschhändelse Busstorget 2018 följa med via länk, hur det går till hittar du här!

Brunst i Orsa

Flyg viktigt för svensken

Plus

Segel på Viking Grace

Nej, det är inget aprilskämt, rederiet Viking ska använda vindkraft för att driva Viking Grace – Läs här om hur det kommer att fungera!

Tågresenärernas favoriter

Vårens mest populära resmål bland SJ:s resenärer är Stockholm, följt av Göteborg och Uppsala – Men en annan stad bubblar, läs här!

Vinnaren till Busstorget

Tomas Byberg, Byberg & Nordin, kommer till Busstorget och berättar om hur de vann mot Transportstyrelsen i ett fall om kör- och vilotider – Sista chansen anmäla deltagande är nu!

Bruzelius till Resia

Liberalerna sågar OS-planerna

Plus

Påsk runt om i världen

Påskpicknick, fyrverkerier och processioner - Till helgen firas påsken runt om i världen på många olika sätt, läs om det här!

Plus

Belgrad direkt

Andersson lämnar Visit Stockholm

Plus

Skräddarsydda resor

Plus

Kallt resmål i sikte

Plus

Nordnorge året runt

Hallsund till Best Western

RK öppnar i Kina

Albinsson blir hotellchef

Sänd till en kollega

0.134