23948sdkhjf

Fordonstillverkarna om säkerheten

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Busstorget 2018 i Sveg hade en paneldebatt med några fordonsrepresentanter om säkerheten i bussarna - En fråga är hur bussbältet ska bli bättre och bekvämare.

- Det gäller ändå att få förarna att informera om bältesanvändningen och understryka vikten av den, säger Håkan Jönsson, försäljningschef Daimler i Sverige.

Förutom Daimler som säljer Mercedes och Setra deltog Scania, Volvo och MAN i debatten, alla dessa fabrikat plus VDL är delarrangörer av Busstorget 2018 tillsammans med Sveriges Bussföretag.

Förutom bältesanvändingen kom fler säkerhetsproblem upp, Peter Danielsson, Volvo lyfte bland annat kommande krav på minmiljud för elbussar som kan vara en risk eftersom de knappt hörs. Autobroms i buss är knepigt, det får inte slå till med tvärnit, då kan passagerarna skadas i bussen. 

Jocke Bay vill ha övervakning av förarna ur hälsosynpunkt, om föraren tuppar av hjälper det inte så mycket hur många säkerhetssytsem som finns. Peter Danielsson tog upp ett nytt system som ska varna om föraren blir för trött. 

- Problemet är att föraren ofta struntar i att systemet varnar, därför ska informationen också gå till trafikledningen, säger Peter Danielsson.

Mer om detta kommer att publiceras på RT-Forum framöver!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Arkiv

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Plus

5 snabba frågor…

Sänd till en kollega

0.116