Fordonstillverkarna om säkerheten

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Busstorget 2018 i Sveg hade en paneldebatt med några fordonsrepresentanter om säkerheten i bussarna - En fråga är hur bussbältet ska bli bättre och bekvämare.

- Det gäller ändå att få förarna att informera om bältesanvändningen och understryka vikten av den, säger Håkan Jönsson, försäljningschef Daimler i Sverige.

Förutom Daimler som säljer Mercedes och Setra deltog Scania, Volvo och MAN i debatten, alla dessa fabrikat plus VDL är delarrangörer av Busstorget 2018 tillsammans med Sveriges Bussföretag.

Förutom bältesanvändingen kom fler säkerhetsproblem upp, Peter Danielsson, Volvo lyfte bland annat kommande krav på minmiljud för elbussar som kan vara en risk eftersom de knappt hörs. Autobroms i buss är knepigt, det får inte slå till med tvärnit, då kan passagerarna skadas i bussen. 

Jocke Bay vill ha övervakning av förarna ur hälsosynpunkt, om föraren tuppar av hjälper det inte så mycket hur många säkerhetssytsem som finns. Peter Danielsson tog upp ett nytt system som ska varna om föraren blir för trött. 

- Problemet är att föraren ofta struntar i att systemet varnar, därför ska informationen också gå till trafikledningen, säger Peter Danielsson.

Mer om detta kommer att publiceras på RT-Forum framöver!Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Regelrytteri hämmar besöksnäringen

Sveriges besöksnäring befinner sig i snabb tillväxt och är en av de största branscherna totalt sett – Men regelrytteri och krångel sätter krokben för utvecklingen, det konstaterades på ett seminarium i Visby 5 juli.

Flygresorna oförändrade i juni

Träningsresor - ingen trend

Romfestival i Dominikanska republiken

Uppåt för storstadsresor

Städer som Berlin, Rom och Budapest har fått ett uppsving under första halvan av 2018 – Det rapporterar gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss.

Medelhavslyx i Sverige

Nyhetsbrev

Isberg ny chef

Arkiv

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Capçanes grottmålningar

Kulturnatt i Tel Aviv

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Porträtt av Estland i Stockholm

Sista smakresan med Bengtsson

Mariestads Islagrad Rothpils är inspirerad av Berlin där bryggmästaren Richard Bentsson startade sin karriär inom öl - Det handlar om en ädel brygd i samma klass som föregångarna, läs mer här!

Plus

Proffsig hemsida för alla

Plus

Nytt på Birka 2018

Plus

5 snabba fågor…

Plus

Fint flyt för Birka

Satu Andersson kom till Birka Cruises sommaren 2013 och i sommar har hon varit vd för rederiet i fem år. Rederiet har profilerat sig på just kryssningar av olika längd och inriktning och kryssningar ligger i tiden.

Plus

Julen - väl värd en marknad

Plus

Julmarknader i grannländerna

RT-Forum har här plockat ihop några i Danmark, Norge, Finland, Estland och Lettland.

Några julmarknader i Sverige

Nora-pärla öppnar

Stora Trädgårdsfesten i Sofiero

Leap flyger in

Det går bra för BRA

Sänd till en kollega

0.161