23948sdkhjf

De vann pendelbåtstrafik

Det blev Blidösundsbolaget som vann pendelbåtsupphandlingen av Ekerölinjen i Stockholm, beslutet kom 16 april.

Blidösundsbolaget, ett företag inom Transdev koncernen, vann pendelbåtsupphandlingen av Ekerölinjen. Det meddelade Trafikförvaltningen i Stockholms län genom sitt tilldelningsbeslut. Blidösundsbolaget har fått i uppdrag att under sju år driva pendelbåtstrafiken på Ekerölinjen nr 89. Kontraktet omfattar linjen i Mälaren mellan Tappström på Ekerö och Stadshusbron i Stockholm. En provtrafik har pågått sedan augusti 2016 och Stockholms läns landsting har beslutat att permanenta trafiken som nu handlas upp på sju år med start i augusti 2018.

- Transdev har en lång erfarenhet av att driva pendelbåtstrafik i både Göteborg och Stockholm genom Styrsöbolaget och Blidösundsbolaget. Med vår expertis vill vi bidra till Ekerös utveckling och underlätta pendlingen mellan Ekerö och Stockholm. Vi tror på kollektivtrafik till sjöss och dess potential och uppskattar att Trafikförvaltningen i Stockholms län har beslutat att permanenta trafiken samt att de valde oss för att operera linjen, säger Transdevs vd Gunnar Schön.

Trafiken ska bedrivas året runt och tre fartyg kommer att trafikera linjen – två ”sommarbåtar” med en kapacitet om 190 passagerare och en ”vinterbåt” med en kapacitet om 140 passagerare. Blidösundsbolaget, som sedan januari 2018 ägs av Transdev, har två stora avtal för Trafikförvaltningen i Stockholms län i norra skärgård och i Vaxholmsområdet. Transdev äger också rederiet Styrsöbolaget på Västkusten och har båtverksamhet i Frankrike, Australien och Nederländerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14