23948sdkhjf

Sommarkortet tillbaka

Populära Sommarkortet i Hallandstrafikenkommer tillbaka även i sommar – Här förra årets kort, i år blir det nytt motiv.

Förra året såldes nära 14 000 Sommarkort, vilket var nytt rekord. Nu är det dags igen, för åttonde året i rad.

- Med Sommarkortet kan man resa obegränsat mellan 15 juni och 15 augusti på alla våra bussar och tåg i hela Halland, samt med Västtrafiks bussar i Kungsbacka kommun, säger Yasmine Möllerström Henstam, Hallandstrafikens kommunikationschef. Hon fortsätter:

- Priset i år blir 675 kronor, vilket är en höjning med 25 kronor jämfört med förra året. Det är helt enkelt en justering för ökade kostnader sen 2017. Men man reser förstås i hela Halland, precis som tidigare.

För den som missat vad Sommarkortet är, så är det ett enkelt och billigt sätt att resa i Halland, både lokalt inom staden eller till stranden och andra sommarplatser under två sommarmånader. Men Sommarkortet fungerar förstås även för den som till exempel arbetspendlar inom länet. Sommarkortet gäller på Hallandstrafikens alla bussar och tåg inom hela Halland.

- Sommarkortet är väldigt populärt bland våra kunder, oavsett om man arbetspendlar eller har semester. Vår förhoppning är så klart också att fler känner fördelarna med att resa kollektivt och fortsätter att resa med oss även efter Sommarkortet. Så har det varit tidigare år och vi hoppas förstås på samma mönster även i höst, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Sommarkortet finns till försäljning från och med 4 juni på de platser där Hallandstrafiken säljer sina färdmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171