Byte i MTR-toppen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Dahlin och Oscarsson går till nya toppositioner inom MTR Norden – De tar hand om pendeltågen respektive tunnelbanan i Stockholms län.

Henrik Dahlin har utsetts till vd för MTR Pendeltågen och Johan Oscarsson till VD för MTR Tunnelbanan. De kommer närmast från andra ledande positioner inom MTR Nordic Group.

Henrik Dahlin lämnar rollen som vd för MTR Tunnelbanan som han haft sedan juni 2016. Dessförinnan var han stationsdirektör inom samma bolag. Han började på MTR 2013 och har under dessa fem år varit med och lett verksamheten till dagens rekordresultat med bland annat en punktlighet och kundnöjdhet på historiskt höga nivåer.

Jag har varit med på tunnelbanans starka kvalitetsresa de senaste fem åren. Det är ett sant lagarbete som involverar alla medarbetare vilket krävs för att få till en verksamhet i världsklass. Jag ser fram emot att öka takten i samma långsiktiga arbete tillsammans med alla kollegor i Pendeltågen, säger Henrik Dahlin, vd för MTR Pendeltågen.

Johan Oscarsson kom till MTR 2014 och är idag VD för tunnelbanans underhållsverksamhet inom MTR Tech (tidigare TBT). Han har lett arbetet med att modernisera fordonsunderhållet som lett till en dramatisk minskning av antal stoppande fel och en hög och stabil tillgång på tunnelbanetåg till trafiken. Under Johans tid har MTR Tech också utvecklat verksamheten med nya affärer såsom upprustningen av tunnelbanemodellen C20.

Som VD för MTR Tech har jag som fordonschef inom MTR Tunnelbanan varit med i Tunnelbanans ledningsgrupp. Givetvis finns det flera delar att sätta sig in i, men jag känner redan verksamheten och många av medarbetarna mycket väl. Jag är övertygad om att vi gemensamt kommer att fortsätta vår starka utveckling, säger Johan Oscarsson, vd för MTR Tunnelbanan.

MTR Nordic Group är inne i ett expansivt skede där bland annat anbud har lagts i Norge för den första upphandlingen av regiontrafik. Även Finland och Danmark genomför nu avreglering av sina tågmarknader vilket är intressant i nästa skede.

Det är ett bevis på MTR:s styrka att vi kan göra rekryteringar till båda dessa positioner inom bolaget. Det ger långsiktighet och stabilitet till verksamheterna och en god grund för att fortsätta vår starka utveckling i takt med att vi växer, kommenterar Håkan Nilsson, tf vd MTR Nordic.

Erika Enestad, idag CFO och vice vd, träder in som tf vd för MTR Tech.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Spårvagnskrock – flera skadade

Två spårvagnar har kolliderat på Göta älvbron i Göteborg – Flera personer skadades, minst två är förda till sjukhus, läs mer här!

Över 200 anmälda till Bussförar-SM

id senaste räkningen hade 205 bussförare gjort uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 – Keolis ligger i topp men en viss doldiskoncern behåller greppet, läs här!

Volvobussar för Lillehammer

”Fel om Skellefteåbussarna”

Säkrare SL med nattstopp

Bussresenärer nöjdast

Bussresenärerna är nöjdare med sin resa än såväl tåg- som flygresenärerna - Det framgår av Svensk Kvalitetsindex som publicerades 21 maj.

Nyhetsbrev

Hållbar värme i Lund

Det står nu klart att Lunds kommun kommer att få uppvärmda torg och spårvagnshållplatser – Dessutom handlar det om återvunnen värme, läs om hur det går till här!

Arkiv

17 dog på aprilvägarna

Under april 2018 omkom 17 personer och 1105 personer skadades i vägtrafiken – Det visar Transportstyrelsens statistik, läs mer här!

Fler cyklar – mer shopping

Bergman hedersdoktor

Lecab tar över Irizar

Jönsson ny IVECO-chef

Håkan Jönsson har utsetts till ny Business Director för IVECO North Europe & Baltics - Han tillträder sin nya befattning 1 augusti och kommer att sitta i Albertslund i Köpenhamn.

Upphandling måste göras om

Plus

Alla gillar kollektivtrafiken

Plus

Regeringen satsar

Plus

Diskussion om koncessioner

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Plus

Sömlös resa

Plus

Datateknik i trafik

Plus

Individuell trafik

Plus

Skyltad kamera bra

Plus

Säkerheten främst

Plus

Framtiden redan här

Plus

Mobilitetsfixarna

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Liberalerna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Centerpartiet

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Grön Express ökar

Sänd till en kollega

0.395