23948sdkhjf

Byte i MTR-toppen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Dahlin och Oscarsson går till nya toppositioner inom MTR Norden – De tar hand om pendeltågen respektive tunnelbanan i Stockholms län.

Henrik Dahlin har utsetts till vd för MTR Pendeltågen och Johan Oscarsson till VD för MTR Tunnelbanan. De kommer närmast från andra ledande positioner inom MTR Nordic Group.

Henrik Dahlin lämnar rollen som vd för MTR Tunnelbanan som han haft sedan juni 2016. Dessförinnan var han stationsdirektör inom samma bolag. Han började på MTR 2013 och har under dessa fem år varit med och lett verksamheten till dagens rekordresultat med bland annat en punktlighet och kundnöjdhet på historiskt höga nivåer.

Jag har varit med på tunnelbanans starka kvalitetsresa de senaste fem åren. Det är ett sant lagarbete som involverar alla medarbetare vilket krävs för att få till en verksamhet i världsklass. Jag ser fram emot att öka takten i samma långsiktiga arbete tillsammans med alla kollegor i Pendeltågen, säger Henrik Dahlin, vd för MTR Pendeltågen.

Johan Oscarsson kom till MTR 2014 och är idag VD för tunnelbanans underhållsverksamhet inom MTR Tech (tidigare TBT). Han har lett arbetet med att modernisera fordonsunderhållet som lett till en dramatisk minskning av antal stoppande fel och en hög och stabil tillgång på tunnelbanetåg till trafiken. Under Johans tid har MTR Tech också utvecklat verksamheten med nya affärer såsom upprustningen av tunnelbanemodellen C20.

Som VD för MTR Tech har jag som fordonschef inom MTR Tunnelbanan varit med i Tunnelbanans ledningsgrupp. Givetvis finns det flera delar att sätta sig in i, men jag känner redan verksamheten och många av medarbetarna mycket väl. Jag är övertygad om att vi gemensamt kommer att fortsätta vår starka utveckling, säger Johan Oscarsson, vd för MTR Tunnelbanan.

MTR Nordic Group är inne i ett expansivt skede där bland annat anbud har lagts i Norge för den första upphandlingen av regiontrafik. Även Finland och Danmark genomför nu avreglering av sina tågmarknader vilket är intressant i nästa skede.

Det är ett bevis på MTR:s styrka att vi kan göra rekryteringar till båda dessa positioner inom bolaget. Det ger långsiktighet och stabilitet till verksamheterna och en god grund för att fortsätta vår starka utveckling i takt med att vi växer, kommenterar Håkan Nilsson, tf vd MTR Nordic.

Erika Enestad, idag CFO och vice vd, träder in som tf vd för MTR Tech.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Olaglig upphandling i Göteborg

Arkiv

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.114