Byte i MTR-toppen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Dahlin och Oscarsson går till nya toppositioner inom MTR Norden – De tar hand om pendeltågen respektive tunnelbanan i Stockholms län.

Henrik Dahlin har utsetts till vd för MTR Pendeltågen och Johan Oscarsson till VD för MTR Tunnelbanan. De kommer närmast från andra ledande positioner inom MTR Nordic Group.

Henrik Dahlin lämnar rollen som vd för MTR Tunnelbanan som han haft sedan juni 2016. Dessförinnan var han stationsdirektör inom samma bolag. Han började på MTR 2013 och har under dessa fem år varit med och lett verksamheten till dagens rekordresultat med bland annat en punktlighet och kundnöjdhet på historiskt höga nivåer.

Jag har varit med på tunnelbanans starka kvalitetsresa de senaste fem åren. Det är ett sant lagarbete som involverar alla medarbetare vilket krävs för att få till en verksamhet i världsklass. Jag ser fram emot att öka takten i samma långsiktiga arbete tillsammans med alla kollegor i Pendeltågen, säger Henrik Dahlin, vd för MTR Pendeltågen.

Johan Oscarsson kom till MTR 2014 och är idag VD för tunnelbanans underhållsverksamhet inom MTR Tech (tidigare TBT). Han har lett arbetet med att modernisera fordonsunderhållet som lett till en dramatisk minskning av antal stoppande fel och en hög och stabil tillgång på tunnelbanetåg till trafiken. Under Johans tid har MTR Tech också utvecklat verksamheten med nya affärer såsom upprustningen av tunnelbanemodellen C20.

Som VD för MTR Tech har jag som fordonschef inom MTR Tunnelbanan varit med i Tunnelbanans ledningsgrupp. Givetvis finns det flera delar att sätta sig in i, men jag känner redan verksamheten och många av medarbetarna mycket väl. Jag är övertygad om att vi gemensamt kommer att fortsätta vår starka utveckling, säger Johan Oscarsson, vd för MTR Tunnelbanan.

MTR Nordic Group är inne i ett expansivt skede där bland annat anbud har lagts i Norge för den första upphandlingen av regiontrafik. Även Finland och Danmark genomför nu avreglering av sina tågmarknader vilket är intressant i nästa skede.

Det är ett bevis på MTR:s styrka att vi kan göra rekryteringar till båda dessa positioner inom bolaget. Det ger långsiktighet och stabilitet till verksamheterna och en god grund för att fortsätta vår starka utveckling i takt med att vi växer, kommenterar Håkan Nilsson, tf vd MTR Nordic.

Erika Enestad, idag CFO och vice vd, träder in som tf vd för MTR Tech.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Johansson till Transportstyrelsen

Alliansen vill gynna elbussar

Fyra elbussar till Uddevalla

Volvo Bussar har fått en order på fyra elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Bivab och Uddevalla Omnibus. Sedan 2014 rullar Volvos hybridbussar i Uddevalla.

Östlig förbindelse engagerar

Bättre busstrafik i Ronneby

Skånetrafiken valde MultiQ

Nyhetsbrev

Filma och vinn ett seminariepass till UITP 2019

Är du bäst på att skapa en film på max tre minuter och presentera goda exempel från den nordiska kollektivtrafiken? Tveka i så fall inte utan skicka in ditt bidrag senast den 24 september. Tio filmer kommer nomineras och klippas ihop till en längre film som premiärvisas på Persontrafik 2018. Filmen blir sedan den samlade nordiska kollektivtrafikbranschens utmaning inför UITP Global Summit 2019 i Stockholm. Filmerna kommer bland annat visas på Persontrafik 2018, persontrafik.se och rt-forum.com.

Arkiv

”Stora partier struntar i järnväg”

Door to Gate läggs ner

Door to Gate avslutar sin verksamhet 30 september 2018 – Det gick inte att få lönsamhet med de små skyttelbussarna till Arlanda Flygplats.

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Transportföretagen ändrar gränserna

Actibump sänkte farten

1

SL i världsklass – igen

Det internationella kollektivtrafikorganet UITP rankade SL och Storstockholms kollektivtrafik som världens näst bästa i somras – För andra året i rad rankas SL så högt vilket nästan får den ansvariga politikern att jubla.

UITP-basen till Persontrafik

IRU siktar på EU-valet

De tar hem ännu en svensk affär

Plus

MAN ökar på ledningen i Bussligan

Under avmattade juli är det ett fabrikat som går som tågen gjorde förr: MAN drar ifrån konkurrenterna som verkar ha fått värmeslag under juli - Det visar Bil Swedens färska statistik.

Sommarstiltje för bussarna

Trevlig sommar!

Redaktionen har lämnat Gotland och Almedalen för en stunds semester - Alla läsare, vänner, medlemmar och annonsörer tillönskas en riktigt trevlig sommar.

Keolis utbildar fler bussförare

Renässans för långa tågresor?

Ratt-avdrag gör bilen överflödig

Svenska Taxiförbundet arrangerade en diskussion i Almedalen kring en rapport om hur ett Rut-liknande avdrag för taxiresan skulle var en stor vinst för samhället - Många skulle ställa bilen för en hållbarare taxiresa.

Plus

Ny teknik för busstrafik

Bussarna leder stort när det gäller andel fordon som kör fossilfritt på de svenska vägarna – Hur blir det framöver med fler elfordon och självkörande fordon, det diskuterades på ett seminarium i Visby under Almedalsveckan.

Löfvén hyllade gammal liberal

4100 lyssnade på statsminister Stefan Löfvéns tal i Almedalen 5 juli – Han hyllade forne liberale statsministern Nils Edén och berörde som hastigast även kollektivtrafiken.

Lööf attackerade högerextremisterna

3900 personer lyssnade på centerpartiers ledare Annie Lööf 4 juli i Almedalen – En bråkdel av åhörarna var högerextrema som snart nog fick svar på tal av centerledaren.

FARA vann i sydost

Owman tar över i Västerås

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

81 dog på spåren

Bussbrand i Solna

Sänd till en kollega

0.191