Grönlund in i Svensk Turism

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sveriges Bussföretags vice vd och branschchef tar klivet in i besöksnäringen på allvar – Anna Grönlund tar plats i styrelsen för Svensk Turism, läs här om vad det innebär!

– Frågor rörande turist- och besöksnäring är viktiga och väldigt betydelsefulla för Sveriges Bussföretag och flera av våra systerförbund inom Transportföretagen, säger Anna Grönlund, branschchef och vice vd på Sveriges Bussföretag, som är ett av förbunden inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. 25 april blev hon  invald i styrelsen för Svensk Turism som representant för Transportföretagen och dess förbund, däribland Sveriges Bussföretag.

Turismen ökar kraftigt i Sverige enligt Tillväxtverkets årsbokslut över turismen. 2016 omsatte turismen nära 300 miljarder kronor och sysselsatte 170 000. Antalet utländska besökare har ökat med 11 procent. Enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL är den svenska besöksnäringen en av de tjänstenäringar som under 2000-talet skapat flest arbetstillfällen.

Svensk Turism samlar den svenska besöksnäringen och ägs av 170 företag och organisationer som representerar tiotusentals företag i hela besöksnäringen inom områdena äta, bo, resa och göra. Organisationens uppgifter är att förvalta näringens del av ägarskapet i kommunikationsbolaget VisitSweden, vara huvudman för Nationell strategi för svensk besöksnäring och att utgöra ett forum för den svenska besöksnäringens strategiska utveckling.

-För att besöksnäringen ska kunna fortsätta sin positiva utveckling behövs fungerande transporter för både människor och varor. Transportnäringens utveckling och förutsättningar är därför en viktig pusselbit i den svenska besöksnäringens tillväxt enligt konceptet resa, bo, äta och göra. Ett koncept som sammantaget skildrar alla viktiga delar i besökarens upplevelse, delar som var för sig påverkar helhetsupplevelsen, säger Anna Grönlund.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Dags för fest i Flunsåsparken

Färjeföretaget kan vinna pris för sin detaljhandel

Tallink nominerade till Fronter Awards

Pasma till Scandic

Flyktingopera på Drottningholm

Unik modell av Kungsholm

Bra juli för Tallink

Nyhetsbrev

Nu gäller nya paketreselagen

Den nya paketreselagen bygger på det starka konsumentskyddet som länge funnits i Sverige och gäller från 1 augusti i hela EU - För svenska researrangörer blir det nästan inga förändringar alls enligt branschens bedömare.

Arkiv

Regelrytteri hämmar besöksnäringen

Sveriges besöksnäring befinner sig i snabb tillväxt och är en av de största branscherna totalt sett – Men regelrytteri och krångel sätter krokben för utvecklingen, det konstaterades på ett seminarium i Visby 5 juli.

Flygresorna oförändrade i juni

Träningsresor - ingen trend

Romfestival i Dominikanska republiken

Uppåt för storstadsresor

Städer som Berlin, Rom och Budapest har fått ett uppsving under första halvan av 2018 – Det rapporterar gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss.

Medelhavslyx i Sverige

Filma och vinn ett seminariepass till UITP 2019

Är du bäst på att skapa en film på max tre minuter och presentera goda exempel från den nordiska kollektivtrafiken? Tveka i så fall inte utan skicka in ditt bidrag senast den 24 september. Tio filmer kommer nomineras och klippas ihop till en längre film som premiärvisas på Persontrafik 2018. Filmen blir sedan den samlade nordiska kollektivtrafikbranschens utmaning inför UITP Global Summit 2019 i Stockholm. Filmerna kommer bland annat visas på Persontrafik 2018, persontrafik.se och rt-forum.com.

Isberg ny chef

Midsommar på danska

Brasor, sång och stora festmåltider - Danskarnas svar på midsommar, Sankt Hans aften, innebär stor fest i hela Danmark, även gruppresearrangörer kan sikta på den helgen, läs här!

Danskt VM - även för svenskar

Capçanes grottmålningar

Kulturnatt i Tel Aviv

Svenskar är väderberoende

Få saker engagerar svenskarna så mycket som sommarvädret – Oro för dåligt väder får många att boka in semester på vädersäkra destinationer, läs om det här!

Porträtt av Estland i Stockholm

Sänd till en kollega

0.126