23948sdkhjf

Miljöhjältar prisade

24 april fick konsultföretaget Trivector från Lund och Linköpings stift och ta emot SJ:s diplom för miljösmart resande ur infrastrukturminister Tomas Eneroths hand.

De båda vitt skilja organisationerna har var och en på sitt håll framgångsrikt lyckats styra om en stor del av sina tjänsteresor till tåg som en del av sitt miljöarbete. Diplomen delades ut vid SJ:s bolagsstämma som hölls på tisdagen. Minister Tomas Eneroth gratulerade pristagarna och tackade för deras inspirerande arbete som kan stå som förebild för andra organisationer.

Konsultkoncernen Trivector, som har ett bolag som arbetar med hållbara transporter, jobbar aktivt med att minimera klimatutsläppen från sina tjänsteresor genom en ”grön resplan”. Det har bland annat lett till att 85 procent av alla jobbresor mellan deras kontor i Lund, Göteborg och Stockholm i dag sker med tåg. Deras konsulter reser ofta med nattåget mellan Stockholm och Malmö och man har genom opinionsarbete mot stora organisationer i Skåne bidragit till ett ökat resande med nattåget till Stockholm.

Att välja tåget på affärsresa är hållbart ur många aspekter. Det ger sammanhållen tid att i lugn och ro jobba och förbereda möten. Att vi får den här utmärkelsen är otroligt roligt, säger vd Christer Ljungberg.

Linköpings stift har de senaste åren intensifierat sitt klimatarbete. Sedan förra året sker alla deras tjänsteresor inom Sverige och norra Europa med tåg. Vid längre resor, exempelvis till Norrland, väljs nattåget i stället för flyg.

Utmärkelsen är ett fantastiskt erkännande för vårt klimatarbete, som vi hoppas ska inspirera andra. Vår syn är att världen är Guds skapelse och människan är satt till att förvalta den. Att resa klimatsmart är ett sätt att gå från ord till handling, säger Pether Nordin, stiftsdirektor i Linköpings stift.

Fotnot. Det är fjärde året i rad som SJ delar ut miljöpris till företag och organisationer som arbetar aktivt för att minska sin miljöbelastning via tjänsteåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093