23948sdkhjf

Nytt branschmöte i Jönköping

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

En ny mötesplats för transport och infrastruktur skapas på Elmia i Jönköping hösten 2019 – Det blir en tredje mässa samtidigt som bland andra järnvägsbranschens mötesplats Nordic Rail.

Nästa höst blir det premiär för Elmias nya transportmässa – Elmia Nordic Transport Infrastructure som arrangeras parallellt med Elmia Nordic Rail. Tillsammans med konferensen Elmia Future Transport Summit bildar mässorna Nordens viktigaste samlingsplats för utveckling av framtidens transporter och infrastruktur 8-10 oktober 2019.

Det är oerhört angeläget att vi utvecklar samhället på ett hållbart sätt – ekologiskt, ekonomiskt och socialt – och vi måste göra det långsiktigt. En väsentlig del för att bidra till en positiv utveckling av samhället är att vi har en välfungerande infrastruktur. Mässorna och konferensen bildar en tydlig röd tråd och Elmia och Jönköping blir en fysisk hub mitt i hela infrastrukturutvecklingen, en knutpunkt för hela Nordens infrastruktur med den planerade höghastighetsbanan, sägerr Lars Redtzer, ansvarig för infrastrukturfrågor på Sveriges Byggindustrier, samarbetspart till mässorna.

Elmia Nordic Rail är sedan flera år Nordens viktigaste mötesplats för hela järnvägsbranschen. Här möts projektörer, inköpare, operatörer, kravställare, myndigheter, organisationer, forskare och utbildare – alla med ett gemensamt intresse för järnvägen. Elmia Nordic Transport Infrastructure är den nya transportmässan som tar ett helhetsgrepp om alla transportslag och den teknik och de tjänster som kommer behövas i framtiden för att möta transporternas olika utmaningar – olika transportslag, intermodalitet, infrastruktur och samhällsbyggande.

Konferensen Elmia Future Transport Summit ska bli forumet för de stora strategiska frågorna kring transporter och infrastruktur med fokus på politik, strategier, framtid, industrialisering, Norden-samverkan och samhällsbyggande infrastruktur.

Med den här nya arenan samlar vi alla berörda aktörer, alla som kan skåda framåt – samhällsplanerare, politiker, myndigheter, konsulter, entreprenörer och framtidsforskare – och får med oss ett resultat som vi kan följa upp vartannat år och forma en framtida färdplan mot det hållbara samhället, säger Lars Redtzer, som även är medlem i det programråd som planerar konferensen.

Det handlar också om att arbeta gränsöverskridande och vara en arena för hela Norden. Oavsett om det är personer eller gods, så stannar det ju inte vid gränserna. Vi måste vidga vyerna så att vi får effektiva flöden både in och ut ur landet så att hela regionen blir konkurrenskraftig, säger Lars Redtzer.

På mässgolvet kan besökarna delta i Tech Talks, tekniska seminarier direkt ute på mässgolvet, och Tech Walks, guidade turer om olika specialämnen. Till mässorna hör också också en Matchmaking med korta effektiva möten mellan leverantörer och uppdragsgivare.

Nu skapar vi nästa generations mötesplats som går på djupet i tekniken men också tacklar de stora strategiska frågorna om klimat och samverkan. Här finns allt som behövs för att vara en ständigt aktuell mötesplats för transporter och infrastruktur, säger Magnus Ringqvist, projektledare för Elmias nya transportmässor.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Kuren rullar själv

Öppning för biodrivmedel i EU

Nu ljusnar det litet när det gäller biodrivmedel – det tycks som om EU lyssnat på kritiken mot att sätta stopp för biodrivmedel som många i branschen kör på i dag.

Tågaffär värd 6 miljader

Brittiska järnvägsaktören Go-Ahead Nordic har vunnit sitt första tågkontrakt i Norge – affärens värde uppskattas till 5,8 miljarder norska kronor eller 6,3 miljarder svenska kronor.

Ny Flixbus-linje till Landvetter

Satsning på bussförarutbildning

Plus

Första bränslecellståget i trafik

Världens första vätgasdrivna tåg går sedan en månad i trafik mellan Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Boxtehude i delstaterna Niedersachsen och Bremen, norra Tyskland.

Nyhetsbrev

Plus

”Fusionen med Siemens enda alternativet”

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt. Enligt honom finns helt enkelt inget annat alternativ.

Arkiv
Plus

Bättre trygghet i kollektivtrafiken

Ny molnprodukt för kollektivtrafiken

Nu lanserar Hogia en ny molnprodukt som ska ge trafikföretagen en mer proaktiv störningshantering.

Rusning efter Interrail-kort

Effektivare halkbekämpning i sikte

Yigit till Taxi Stockholm

Nya elbussar till Ale

21 dog på septembervägarna

Skåne: 501 bussförare fattas

Norrbotten: 154 bussförare fattas

Gotland: 25 bussförare fattas

Volvo vann affär i Mexiko

Städbolag överger tunnelbanan

Biljettrekord i Skåne

Skånetrafiken sålde rekordmånga biljetter.

Pendelkoll med Pendelkoll.se

Transdev blir deltyskt

Renare katalysatorer i sikte

Optidev för Västtrafik

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Självkörande i Sjöbo

De ska testa ERTMS

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Sänd till en kollega

0.192