Nytt branschmöte i Jönköping

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

En ny mötesplats för transport och infrastruktur skapas på Elmia i Jönköping hösten 2019 – Det blir en tredje mässa samtidigt som bland andra järnvägsbranschens mötesplats Nordic Rail.

Nästa höst blir det premiär för Elmias nya transportmässa – Elmia Nordic Transport Infrastructure som arrangeras parallellt med Elmia Nordic Rail. Tillsammans med konferensen Elmia Future Transport Summit bildar mässorna Nordens viktigaste samlingsplats för utveckling av framtidens transporter och infrastruktur 8-10 oktober 2019.

Det är oerhört angeläget att vi utvecklar samhället på ett hållbart sätt – ekologiskt, ekonomiskt och socialt – och vi måste göra det långsiktigt. En väsentlig del för att bidra till en positiv utveckling av samhället är att vi har en välfungerande infrastruktur. Mässorna och konferensen bildar en tydlig röd tråd och Elmia och Jönköping blir en fysisk hub mitt i hela infrastrukturutvecklingen, en knutpunkt för hela Nordens infrastruktur med den planerade höghastighetsbanan, sägerr Lars Redtzer, ansvarig för infrastrukturfrågor på Sveriges Byggindustrier, samarbetspart till mässorna.

Elmia Nordic Rail är sedan flera år Nordens viktigaste mötesplats för hela järnvägsbranschen. Här möts projektörer, inköpare, operatörer, kravställare, myndigheter, organisationer, forskare och utbildare – alla med ett gemensamt intresse för järnvägen. Elmia Nordic Transport Infrastructure är den nya transportmässan som tar ett helhetsgrepp om alla transportslag och den teknik och de tjänster som kommer behövas i framtiden för att möta transporternas olika utmaningar – olika transportslag, intermodalitet, infrastruktur och samhällsbyggande.

Konferensen Elmia Future Transport Summit ska bli forumet för de stora strategiska frågorna kring transporter och infrastruktur med fokus på politik, strategier, framtid, industrialisering, Norden-samverkan och samhällsbyggande infrastruktur.

Med den här nya arenan samlar vi alla berörda aktörer, alla som kan skåda framåt – samhällsplanerare, politiker, myndigheter, konsulter, entreprenörer och framtidsforskare – och får med oss ett resultat som vi kan följa upp vartannat år och forma en framtida färdplan mot det hållbara samhället, säger Lars Redtzer, som även är medlem i det programråd som planerar konferensen.

Det handlar också om att arbeta gränsöverskridande och vara en arena för hela Norden. Oavsett om det är personer eller gods, så stannar det ju inte vid gränserna. Vi måste vidga vyerna så att vi får effektiva flöden både in och ut ur landet så att hela regionen blir konkurrenskraftig, säger Lars Redtzer.

På mässgolvet kan besökarna delta i Tech Talks, tekniska seminarier direkt ute på mässgolvet, och Tech Walks, guidade turer om olika specialämnen. Till mässorna hör också också en Matchmaking med korta effektiva möten mellan leverantörer och uppdragsgivare.

Nu skapar vi nästa generations mötesplats som går på djupet i tekniken men också tacklar de stora strategiska frågorna om klimat och samverkan. Här finns allt som behövs för att vara en ständigt aktuell mötesplats för transporter och infrastruktur, säger Magnus Ringqvist, projektledare för Elmias nya transportmässor.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Bussresenärer nöjdast

Bussresenärerna är nöjdare med sin resa än såväl tåg- som flygresenärerna - Det framgår av Svensk Kvalitetsindex som publicerades 21 maj.

Hållbar värme i Lund

Det står nu klart att Lunds kommun kommer att få uppvärmda torg och spårvagnshållplatser – Dessutom handlar det om återvunnen värme, läs om hur det går till här!

17 dog på aprilvägarna

Under april 2018 omkom 17 personer och 1105 personer skadades i vägtrafiken – Det visar Transportstyrelsens statistik, läs mer här!

Fler cyklar – mer shopping

Bergman hedersdoktor

Lecab tar över Irizar

Nyhetsbrev

Jönsson ny IVECO-chef

Håkan Jönsson har utsetts till ny Business Director för IVECO North Europe & Baltics - Han tillträder sin nya befattning 1 augusti och kommer att sitta i Albertslund i Köpenhamn.

Arkiv

Upphandling måste göras om

Plus

Alla gillar kollektivtrafiken

Plus

Regeringen satsar

Plus

Diskussion om koncessioner

Plus

Praktik om avtalen

Plus

Om koncessioner

Plus

Mer av samma...

Plus

En dag i taget

Plus

Sömlös resa

Plus

Datateknik i trafik

Plus

Individuell trafik

Plus

Skyltad kamera bra

Plus

Säkerheten främst

Plus

Framtiden redan här

Kollektivtrafikdagen samlade 107

I dag, 14 maj klockan 9 startade Kollektivtrafikdagen 2018 med 107 deltagare - Många intressanta ämnen togs upp och var möjliga att följa även för den som inte är på plats, dokumentationen sänds ut till alla deltagarna.

Skånetrafiken sågar Trafikverket

Storaffär för VDL i Norge

Norska Unibuss köper 40 elbussar av den nederländska busstillverkaren VDL – Elbussarna ska trafikera rutter i och runt Oslo från våren 2019, läs mer här!

Plus

Mobilitetsfixarna

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Liberalerna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Centerpartiet

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Grön Express ökar

50-kort i Härnösand

Brauer till UITP

Sänd till en kollega

0.173