23948sdkhjf

Grön Express ökar

Resandet med regionbusslinjen Grön Express i Västra Götaland ökade 4 procent under första kvartalet 2018 – 16000 fler har därmed åkt med i år.

Allt fler åker därmed kollektivt mellan Kungälv och Härryda och under första kvartalet 2018 ökade bussresorna på Grön Express med 4 procent jämfört med samma period föregående år. Det är en ökning med runt 16 000 fler resenärer varje månad.

Samtidigt med att antalet resenärer har ökat så ökar även nöjdheten bland resenärerna: Under första kvartalet var 97 procent nöjda med senaste resan och 99 procent tycker det känns tryggt ombord på bussen.

- Att resandet med buss ökar och att resenärerna är så nöjda är givetvis väldigt roligt. Det visar att våra satsningar på att utveckla trafiken och förbättra servicen har gett resultat, säger Bengt Svensson, trafikchef på Nobina som ansvarar för linjetrafiken på Grön Express åt Västtrafik.

Förra året utökade Västtrafik sitt utbud och gjorde många förbättringar på flera linjer vid tidtabellsskiftet i december. Direktbussarna från Ullstorp gör resan till Göteborg ännu snabbare och har blivit populära bland resenärerna. Ökningen beror också på att det är smidigare att åka kollektivt istället för bil in till Göteborg på grund av de stora ombyggnationer som pågår. Det har också blivit enklare att köpa biljett via appen Västtrafik To Go.

- Under detta året kommer vi att fortsätta förbättra utbudet av kollektivtrafik. Vi är medvetna om att det under vissa tider är trångt ombord på bussarna och vi möter resenärernas behov genom att sätta in fler förstärkningsbussar på Grön Express. Dessutom invigs ett nytt Resecentrum i Kungälv den 29 april, vilket vi tror underlättar för våra resenärer, säger Bengt Svensson.

Exakta tider finns sökbara i Västtrafiks app Reseplaneraren och Västtrafik To Go, där också bussbiljetten kan köpas direkt i mobilen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078