23948sdkhjf

Avtal Hybricon-Nettbuss klart

Fordonstillverkaren Hybricon har tecknat ett ramavtal med norska bussbolaget Nettbuss – Syftet är att vid behov snabbt kunna få fram kundanpassade elbussar.

Nettbuss deltar i konkurrensutsatta upphandlingar där det oftast är korta tidsfrister samt krav på specifika kundanpassade elbussar. Syftet med ramavtalet är att förkorta leveranstider vid dessa upphandlingar samt korta ledtiden när befintliga bussar skall ersättas. Därför har Hybricon Bus System tecknat ramavtal med Nettbuss gällande möjlig leverans av elbussar och tillhörande tjänster.

Vi ser fram emot samarbetet med Nettbuss som är ett ledande bussbolag i Norden. Vi ser goda chanser till att kunna erbjuda konkurrenskraftiga elbussar både vad gäller kvalitet och leveranstid, säger Hybricons vd Johan Suup

Avtalet sträcker sig till 31 mars 2020 med option om förlängning av perioder om ett år i taget. Nettbuss AS har möjlighet att säga upp ramavtalet med 3 månaders varsel. Vilka pengar som är inblandade i avtalet är dock oklart, likaså om eller när leveransen av elbussarna från Hybricon kan tänkas äga rum.

Nettbuss är Nordens näst största bussbolag, med verksamhet i Norge och Sverige. De omsätter ca 6 miljarder per år och har ca 7400 medarbetare, samt ca 3300 bussar. Nettbuss är ett helägt dotterbolag till NSB som är Norges motsvarighet till SJ och deras historia går så långt tillbaka som till 1925.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062