23948sdkhjf

Skånetrafiken sågar Trafikverket

Senaste tiden har den Skånska järnvägstrafiken drabbats av omfattande störningar i infrastrukturen med upprepade totalstopp på södra stambanan - Det är inte okej, enligt Skånetrafiken.

Södra stambanan utgör pulsådern i det sydsvenska transportsystemet. Det är därför oacceptabelt att infrastrukturen fungerar så dåligt som den gör, enligt Skånetrafiken.

- Nyligen var det tiotusentals resenärer som inte kom hem på ett rimligt sätt. Vi är djupt bekymrade för våra resenärer och över den omöjliga situationen i det skånska tågsystemet, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken. Han fortsätter.

- Därför uppmanar vi Trafikverket att alla planerade arbeten i elanläggningen i  Skåne stoppas till dess att man har gått till botten med vad som orsakat veckans omfattande störningar, presenterar riskanalyser samt vidtar nödvändiga åtgärder.

- Vi har inte rimliga förutsättningar att genomföra vårt uppdrag. Prognoserna som Trafikverket ger är så bristfälliga att vi varken kan ge kunderna korrekt information eller etablera en fungerande ersättningstrafik. Vi måste nu omgående agera tillsammans. Vi förstår att våra kunder är frustrerade, säger Linus Eriksson.

FAKTA/Skånetrafiken, Trafikverket och resenärerna

Skånetrafiken betalar 250 miljoner kronor i banavgifter per år till Trafikverket

111 Öresundståg och 99 Pågatåg kör i det skånska kollektivtrafiksystemet

130 000 resenärer reser varje dag med tåg i Skåne – det är 30 procent av den skånska kollektivtrafiken

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094