23948sdkhjf

Nextjet i konkurs

Efter flera år av tuff ekonomisk situation har Nexjet i dag ansökt om konkurs. Alla flygningar ställs in.

I dag ställer Nextjet och Nextjet Sverige in sina betalningar och ansöker om konkurs. Samtliga flygningar från och med klockan 13:00 har ställts in.

– Det är djupt beklagligt att styrelsen tvingats ta detta beslut. Speciellt för våra passagerare som direkt drabbas av detta och för vår personal, men också för våra leverantörer och samarbetspartners. Vi har gjort allt som står i vår makt för att hitta en lösning, men tyvärr inte lyckats. Det som nu sker är att en konkursförvaltare ska utses som kommer att ta beslut om bolagens framtid, säger vd Magnus Ivarsson i ett pressmeddelande.

Nextjet hälsar sina passagerare att det inte är någon idé att åka till flygplatserna för bokade resor, och att kundtjänsten tills vidare också har stängt.

Bolaget har en längre tid levt med en svår ekonomisk situation. I augusti tog Transportstyrelsen tillbaka Nextjets operativa licens på grund av detta. Efter att man tagit en rad åtgärder för att beta av förfallna fordringar och skulder fick man tillbaka licensen under hösten. Bland annat tog Nextjet in 43 miljoner kronor i en nyemission.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078