23948sdkhjf

Spårvagnsleverantör till Lund utsedd

Leverantören av Lunds spårvagnar är utsedd – Det är en spansk tillverkare som ska leverera sju spårvagnar samt svara för underhåll i tio år.

31 maj tog kollektivtrafiknämnden tilldelningsbeslut om att spanska Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A, CAF, ska levererar sju spårvagnar för Spårväg Lund C - ESS. Affären omfattar även fordonens underhåll under tio år. De sju spårvagnarna ska trafikera spårvägen mellan Lunds C och ESS.

Hur stor affären är i pengar framgår inte av de uppgifter som släppts ju, men det handlar om enormt mycket pengar totalt, RT-Forum återkommer så fort summan blir känd.

- Med ett nytt avtal på plats fortsätter nu arbetet för att kunna trafikera Lund med spårvagnar och säkra ett hållbart och smidigt resande framöver, säger Stefan Svalö (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

- Det är glädjande att vi nu tar ett stort steg på väg mot en långsiktigt hållbarare kollektivtrafik i Lund, säger Nicklas Ljungström (MP), 1:e vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Beslutet om att tilldela Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A. har tagits efter den omfattande förberedelse- och utvärderingsprocess som Skånetrafiken genomfört.

- Lund är en framtidsstad. Jag ser mycket fram emot vårt kommande samarbete gällande fordon och underhåll, allt för att skapa en bra kollektivtrafikupplevelse för våra kunder. Det blir en naturlig del i stadens utveckling, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken.

Avtal kan tecknas först efter att tiden för avtalsspärr löpt ut. Det kan tänkas att andra leverantörer av spårfordon kan tänkas göra det. Alstom har tidigare sagt att de gärna vill leverera fordon till Spårväg Lund för att nämna en av dem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078