23948sdkhjf

Hybricon tvingas dra ner

Elbusstillverkaren Hybricon har förhandlat om neddragning av personalstyrkan till följd en affär som inte blev av och allmänt ansträngd ekonomi – Fyra anställda får sluta.

”Som ett led i kommunicerat kostnadsreducering på grund av utebliven order har Hybricon genomfört facklig förhandling om neddragningar av personalstyrkan", skriver elbusstillverkaren i ett pressmeddelande.

Hybricons bussar har ansetts hålla hög teknisk kvalitet och många har intresserat sig för dem under åren, bussan har även fått ett persontrafikpris. Men trots bra produkt tekniskt har bolaget under längre tid dragits med ekonomiska problem, under flera år genomfördes nyemmissioner för att stärka likviditeten. Tills helt nyligen hoppades Hybricon på en stororder på elbussar till Umeås stadstrafik, men den lokale tillverkarens bussar ansågs fördyra.

Den uteblivna affären med Umeå kommun betecknades av vd Johan Suup som ett stort bakslag. Våra bussar var 4 procent dyrare än konkurrentens, uppgav han i Dagens Industri.

Det mest konkreta som finns just nu är ett så kallat letter of intent med Nettbuss. Det kan bli stort längre fram, men Nettbuss är på intet vis bundet att köpa en endaste buss av Hybricon. Därför måste företaget kostnadsreducera.

Ledningen har förhandlat om att dra ned antalet tjänstemän med fyra tjänster. Totalt hade Hybricon 22 anställda förra året, exakt hur många som arbetar i företaget just nu är oklart.

Service- och produktionsavdelningen samt marknad och försäljning berörs inte. Men all personal omfattas av Trygghetsrådets stöd.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062