23948sdkhjf

Kilström tar över i Keolis

Keolis Sveriges styrelse utsåg Jan Kilström till ny vd för det svenska bolaget 15 juni efter Magnus Åkerhielm som slutar – Jan Kilström tillträder sin position på Keolis 1 september.

– Jan är en tydlig ledare som har stor erfarenhet av att leda verksamheter i utvecklingsskeden med ökad lönsamhet som resultat, säger Marc Renouprez, International Regional Director Continental Europe på Keolis.

Jan Kilström kommer senast från rollen som vd för Green Cargo där han ledde företaget genom en transformation med fokus på ökad effektivitet och lönsamhet. Utöver detta har han även varit vd för Bring Frigoscandia och haft ledande befattningar inom Scania, både i Sverige och internationellt. Jan har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Lunds universitet.

- Jag är väldigt glad över att få kliva in i ett bolag med ett  starkt driv och som redan har kommit långt med sitt arbete inom framkomlighet och hållbarhet. Jag ser även fram emot att tillsammans med alla medarbetare få vara med och utveckla våra arbetssätt och skapa ett ökat resande runt om i Sverige, säger Jan Kilström.

Keolis är ett av Sveriges ledande kollektivtrafikföretag med en hundraprocentigt fossilfri flotta, över 6000 anställda och bedriver trafik i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Jönköping och Dalarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156