23948sdkhjf

Gratisbuss till badsjö

Ungdomarna i Trollhättan kan nu resa gratis till Öresjöbadet med bussen – En satsning av kommunen ligger bakom den populära möjligheten.

Den populära badbussen till Öresjöbadet går i sommar igen tack vare en satsning av Trollhättans kommun. Bussen heter linje 634 och går fyra gånger om dagen mellan Trollhättans Resecentrum och Sågbron och passerar Öresjöbadet på vägen. En nyhet för i år är att ungdomar dessutom reser gratis med sommarlovskortet.

Öresjö är en bad- och fiskesjö med två kommunala badplatser som ligger ungefär fem kilometer från Trollhättans centrum. De senaste somrarna har linje 634, som i folkmun kallas badbussen, körts på uppdrag av Trollhättans Stad, och så blir det även i år. Badbussen går från Trollhättans Resecentrum via Strömslund till badplatserna vid Munkebo och Öresjöbadet. Den fortsätter därefter via Gräsviken till Sågbron vid sjöns norra ända.

  Vi har gjort en ordentlig satsning för att göra Öresjö till en attraktiv plats för badsugna trollhättebor i alla åldrar, med exempelvis strandpromenad, grillplatser, gungor och beachvolleyplan. Då är det viktigt att alla har möjlighet att ta sig dit och uppleva denna fina pärla, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande i Trollhättans Stad.

  Det är en fantastisk möjlighet som Trollhättans Stad erbjuder sina medborgare. Tack vare badbussen får alla möjlighet att enkelt åka och bada. Och ungdomar reser ju dessutom gratis med sommarlovskortet fram till 31 augusti. Nu hoppas vi många tar tillfället i akt och tar badbussen till Öresjö, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina som förutom badbussen också ansvarar för all stadstrafik i Trollhättan och Vänersborg på uppdrag av Västtrafik.

Badbussen körs med fyra turer per dag under sommartidtabellen 18 juni till 19 augusti. Den första turen från Trollhättan går klockan 10.15 och den sista turen tillbaka från Öresjöbadet går klockan 17.45. Resenärerna kan söka sin resa i Västtrafiks reseplanerare eller i appen Västtrafik To Go, där det också enkelt går att köpa biljett via mobilen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062