23948sdkhjf

Bussigare kring Vänersborg

Det blir kvartstrafik även denna sommar för linje 65 mellan Trollhättan och Vänersborg  via Överby shoppingcentrum.

– Det ökade resandet gör att det behövs tät trafik. Det är dessutom extra viktigt i sommar då linje 54 tar sommarlov och vi förväntar oss fler resenärer tack vare ungdomarnas fria sommarresor med det nya sommarlovskortet, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina i Vänersborg. 

Vid tidtabellsskiftet den 18 juni behåller linje 65 kvartstrafik under större delen av dagen även denna sommar för att möta det ökade resandet. Linje 65 går mellan Trollhättan och Vänersborg via Överby shoppingcentrum och är en av de mest populära linjerna i stadstrafiken med över en miljon resor årligen. Resandet på linjen är stort även under sommaren och antalet personer som besöker till exempel Överby ligger också något högre under sommaren än vår och höst. Därför kommer linjen även i sommar att fortsätta med kvartstrafik istället för halvtimmestrafik mellan klockan 11.00 och 19.00 under vardagar. Kvartstrafiken gäller mellan Resecentrum Vänersborg och Resecentrum Trollhättan och inte hela vägen till Restad Gård. 

– Genom att köra kvartstrafiken ska vi möta det ökade behovet av resor och vi hoppas givetvis att ännu fler upptäcker resmöjligheterna med buss och låter bilen stå kvar hemma. Kvartstrafiken innebär också att man inte behöver hålla samma koll på tidtabellen, säger Jörgen Bergström.

De flesta linjer i Trollhättan och Vänersborgs stadstrafik är anpassade för smidiga byten från andra linjer vid resecentrum. Den nya tidtabellen är sökbar i Västtrafiks reseplanerare, och information om sommarens tidtabellsskifte finns på Västtrafiks webbplats. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109