23948sdkhjf

Bussigare kring Vänersborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det blir kvartstrafik även denna sommar för linje 65 mellan Trollhättan och Vänersborg  via Överby shoppingcentrum.

– Det ökade resandet gör att det behövs tät trafik. Det är dessutom extra viktigt i sommar då linje 54 tar sommarlov och vi förväntar oss fler resenärer tack vare ungdomarnas fria sommarresor med det nya sommarlovskortet, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina i Vänersborg. 

Vid tidtabellsskiftet den 18 juni behåller linje 65 kvartstrafik under större delen av dagen även denna sommar för att möta det ökade resandet. Linje 65 går mellan Trollhättan och Vänersborg via Överby shoppingcentrum och är en av de mest populära linjerna i stadstrafiken med över en miljon resor årligen. Resandet på linjen är stort även under sommaren och antalet personer som besöker till exempel Överby ligger också något högre under sommaren än vår och höst. Därför kommer linjen även i sommar att fortsätta med kvartstrafik istället för halvtimmestrafik mellan klockan 11.00 och 19.00 under vardagar. Kvartstrafiken gäller mellan Resecentrum Vänersborg och Resecentrum Trollhättan och inte hela vägen till Restad Gård. 

– Genom att köra kvartstrafiken ska vi möta det ökade behovet av resor och vi hoppas givetvis att ännu fler upptäcker resmöjligheterna med buss och låter bilen stå kvar hemma. Kvartstrafiken innebär också att man inte behöver hålla samma koll på tidtabellen, säger Jörgen Bergström.

De flesta linjer i Trollhättan och Vänersborgs stadstrafik är anpassade för smidiga byten från andra linjer vid resecentrum. Den nya tidtabellen är sökbar i Västtrafiks reseplanerare, och information om sommarens tidtabellsskifte finns på Västtrafiks webbplats. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

96 dog på spåren 2018

Arkiv

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Hanson vd för Prospero Stockholm

Dags för Transportforum # 36

Ny vd på Cirkle K

Kraftsamling för bussbranschen

2018 – rekordår för Skånetrafiken

Nytt bolag jagar nya lokförare

Ett nybildat bolag ska ge sig på det digra arbetet med att säkra personalbehovet för en växande tågbransch – det behövs 1200 nya lokförare under de kommande fem åren.

Nya framgångar för Scania

Uppfräschad webbsida om BRT

Plus

MAN vann Tunga Bussligan!

Med ett tokryck under december lyckades MAN kamma hem segern i Tunga Bussligan 2018, körde förbi både Scania och Mercedes-Benz på upploppet - det visar Bil Swedens färska statistik.

Bussarna ökade under december

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.128