23948sdkhjf

Bussigare kring Vänersborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det blir kvartstrafik även denna sommar för linje 65 mellan Trollhättan och Vänersborg  via Överby shoppingcentrum.

– Det ökade resandet gör att det behövs tät trafik. Det är dessutom extra viktigt i sommar då linje 54 tar sommarlov och vi förväntar oss fler resenärer tack vare ungdomarnas fria sommarresor med det nya sommarlovskortet, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina i Vänersborg. 

Vid tidtabellsskiftet den 18 juni behåller linje 65 kvartstrafik under större delen av dagen även denna sommar för att möta det ökade resandet. Linje 65 går mellan Trollhättan och Vänersborg via Överby shoppingcentrum och är en av de mest populära linjerna i stadstrafiken med över en miljon resor årligen. Resandet på linjen är stort även under sommaren och antalet personer som besöker till exempel Överby ligger också något högre under sommaren än vår och höst. Därför kommer linjen även i sommar att fortsätta med kvartstrafik istället för halvtimmestrafik mellan klockan 11.00 och 19.00 under vardagar. Kvartstrafiken gäller mellan Resecentrum Vänersborg och Resecentrum Trollhättan och inte hela vägen till Restad Gård. 

– Genom att köra kvartstrafiken ska vi möta det ökade behovet av resor och vi hoppas givetvis att ännu fler upptäcker resmöjligheterna med buss och låter bilen stå kvar hemma. Kvartstrafiken innebär också att man inte behöver hålla samma koll på tidtabellen, säger Jörgen Bergström.

De flesta linjer i Trollhättan och Vänersborgs stadstrafik är anpassade för smidiga byten från andra linjer vid resecentrum. Den nya tidtabellen är sökbar i Västtrafiks reseplanerare, och information om sommarens tidtabellsskifte finns på Västtrafiks webbplats. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Nyhetsbrev

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Arkiv

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Fick NTF:s hederspris

Vinst för Skellefteå buss

Kommunägda Skellefteå buss kan summera ett riktigt bra 2018 – ökat resande och en vinst på 2 000 000 kronor

Nya bussar i Ekerö

Stort engagemang på Busstorget

Årets upplaga av Busstorget samlade inte bara rekordmånga deltagare - det visades också stort engagemang för några av branschens nyckelfrågor som det stora rekryteringsbehovet.

Hopp om fler bussförare

Den svenska bussbranschen behöver rekrytera 7300 förare de närmaste tre åren – branschen hoppas på fler bussförare genom engagerade företag.

Ny Nordenchef

MTR satsar på klottersanering

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116