Bussigare kring Vänersborg

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det blir kvartstrafik även denna sommar för linje 65 mellan Trollhättan och Vänersborg  via Överby shoppingcentrum.

– Det ökade resandet gör att det behövs tät trafik. Det är dessutom extra viktigt i sommar då linje 54 tar sommarlov och vi förväntar oss fler resenärer tack vare ungdomarnas fria sommarresor med det nya sommarlovskortet, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina i Vänersborg. 

Vid tidtabellsskiftet den 18 juni behåller linje 65 kvartstrafik under större delen av dagen även denna sommar för att möta det ökade resandet. Linje 65 går mellan Trollhättan och Vänersborg via Överby shoppingcentrum och är en av de mest populära linjerna i stadstrafiken med över en miljon resor årligen. Resandet på linjen är stort även under sommaren och antalet personer som besöker till exempel Överby ligger också något högre under sommaren än vår och höst. Därför kommer linjen även i sommar att fortsätta med kvartstrafik istället för halvtimmestrafik mellan klockan 11.00 och 19.00 under vardagar. Kvartstrafiken gäller mellan Resecentrum Vänersborg och Resecentrum Trollhättan och inte hela vägen till Restad Gård. 

– Genom att köra kvartstrafiken ska vi möta det ökade behovet av resor och vi hoppas givetvis att ännu fler upptäcker resmöjligheterna med buss och låter bilen stå kvar hemma. Kvartstrafiken innebär också att man inte behöver hålla samma koll på tidtabellen, säger Jörgen Bergström.

De flesta linjer i Trollhättan och Vänersborgs stadstrafik är anpassade för smidiga byten från andra linjer vid resecentrum. Den nya tidtabellen är sökbar i Västtrafiks reseplanerare, och information om sommarens tidtabellsskifte finns på Västtrafiks webbplats. Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Närtrafiks i landsbygden på försök

De ska testa ERTMS

370 fick bussbältesböter – i Norge

En omfattande razzia på 745 bussar med bussbälte har genomförts av norska polisen – 370 fick böter och nu är förhoppningen att fler ska bälta sig i de norska bussarna.

Volvo-buss prisad på IAA

Volvo Bussars nya långfärdsbuss vinner Sustainable Bus Award 2019 – en av flera priser som delades ut I samband med mässan IAA I Hannover.

Bergkvara vann miljardkontrakt i Uppland

Miljonregn till Stadsmiljöavtal

Trafikverket fördelar 825 miljoner kronor till cykel- och kollektivtrafik via 12 nya stadsmiljöavtal - avtalen ska borga för hållbart resande i framtiden men de har också kritiserats av bland andra bussbranschen.

Nyhetsbrev

Plus

Mercedes Citaro blev årets stadsbuss

Arkiv
Plus

EU-kritik mot Alstom-Siemens

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt.

Hård kritik mot Trafikverket i ny bok

Johan Söör, tidigare vd för uppstickaren MTR Express, sågar Trafikverket i boken ”Nya spår på gammal räls”.

Elektriska ledbussar lockar

En helt nykonstruerad buss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresse – visas på mässan InnoTrans i Berlin

Världens första vätgaståg rullar

Utredning kan öppna för trygghetskameror

Det är inte enkelt att införa kameraövervakning i dag – nu ska en ny utredning se om det behövs göras undantag i lagen för trygghetskameror inom kollektivtrafiken.

Skellefteå buss ökade igen

Skellefteå buss ökar resandet i stadstrafiken för fjärde året i rad – även under den varma sommaren ökade resandet.

Ökat regionalt resande på järnvägen

Kempe ny vice vd i Nobina Sverige

Bergkvarabuss köper två skånska bussbolag

Buss-TV i Blekingetrafiken

Östgötatrafiken satsar på molntekniken

Med molnprodukten Hogia Traffic Light Priority ska Östgötatrafiken förbättra framkomligheten för busstrafiken - bland annat få prioritet vid trafikljus.

Nya möjligheter för biobränsleproduktion

Forskare vid Chalmers har identifierat de två största utmaningarna för produktion av förnybart biobränsle från billiga källor.

Johansson ny styrelseordförande i Hogia

Reino Johansson har utsetts till ny styrelseordförande i Hogia AB. Han efterträder Jan Rudberg som drar sig tillbaka efter 20 års styrelsearbete i företaget.

Alla bussar i Stockholm fossilfria

Stockholm är den första staden i världen med helt fossilfri kollektivtrafik – det uppger i alla fall styrande trafikpolitiker sedan de sista dieselbussarna nu pensionerats.

Rullande kulturarv hotas

Motorhistoriska Riksförbundets har intervjuat alla åtta riksdagspartierna om deras inställning till det rullande kulturarvet.

Plus

Incitamentsavtal saknar ofta drivkrafter

Utvecklade avtal mellan operatör och myndighet bidrar till ökat resande och kostnadseffektivare trafik – men alltför ofta är avtalen felaktigt utformade, det visar artikelförfattarnas analys.

Taxiförarna värsta fartsyndarna i yrkestrafiken

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

MP: ”Billigare för vissa vid lågtrafik”

Johansson till Transportstyrelsen

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Transportföretagen ändrar gränserna

Sänd till en kollega

0.177