23948sdkhjf

Nobina axar i Bussförar-SM!

Men bara någon vecka kvar har 349 bussförare genomfört uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018 - Keolis leder fortsatt, men nu har Nobinas bussförare kört om Transdev till andraplatsen i anmälningsligen, läs mer här!

Av de totalt 349 bussförare som hittills genomfört uttagningsprovet till årets upplaga av Bussförar-SM kommer 106 från Keolis. Nobina, som ledde antagningsligan i starten sjönk sedan tillbaka men har nu accelererat till andraplatsen med 56 anmälda förare. Trea är Transdev med 43 bussförare. Inte anmäld? Hitta mer information och fixa din uttagningsprov genom att klicka HÄR!

Keolis leder helt klart, men Nobina och Transdev ligger ännu efter doldiskoncernen Björks & Bybergs vars sex representerade bussbolag sammanlagt har 63 anmälda bussförare! Bäst av koncernens bolag enskilt är VS & Perssons Bussar med 17 anmälda förare, se tabellen nedan för alla detaljer!

Ännu en redovisning av anmälningsläget hinner vi med här på RT-Forum, missa inte den. Senast i början av juli kommer vi att kunna presentera vila som blir finalister. 

Det är 16 av alla som gör uttagningsprovet kommer att mötas i finalen som körs 3 september på Gillingebanan norr om Stockholm. Samma dag får vi alla veta vem som blir svensk mästare i att köra buss!

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag tillsammans med tidningarna Res- och Trafikforum.

Samarbetspartners är Stockholms Trafiksäkerhetscenter GillingeArbetsförmedlingenYrkes Akademin, och Drivec. Partners är TransdevNettbussKommunal, Bergkvarabuss och Keolis.

FAKTA/Bussbolag med minst 2 anmälda förare till Bussförar-SM 2018

Företag, antal anmälda per 19 juni

Keolis106

Transdev med Flygbussarna43

Nobina, 56

VS & Perssons Bussar*, 17

Bybergs & Nordin*, 13

Björks Buss*, 12

Lindbergs Buss*, 10

Arriva, 11

Nettbuss, 6

Siljans Buss*,6

KR Trafik*, 5

Door to gate**, 3

Nifsarpsskolan, 2

Omnibusslinjen Habo-Hjo, 2

Interbus, 2

Anders B Eriksson Busstrafik, 2

Svealandstrafiken, 2

Swebus Express, 2

*) Ingår i koncernen Björks & Byberg – totalt 62 anmälda förare

**) Ingår i Merresor som i sin tur är en del av Transdev

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.205