23948sdkhjf

Elektriska ledbussar i Göteborg

Sedan en vecka har de nya, helelektriska ledbussarna, kört besökare till och från evenemanget Volvo Ocean Race i Frihamnen.

Sedan 25 juni kör de långa elektriska ledbussarna i linjetrafik på linje 16, en av Göteborgs mest belastade busslinjer. Linje 16 har fått två nya, helelektriska ledbussar som kommer att köra i rusningstid mellan Eriksbergstorget och Nordstan och i övrig tid fortsätta från Nordstan till Sahlgrenska sjukhuset.

Genom att köra helektriska bussar på en linje med många resenärer kan vi ge fler göteborgare ett attraktivt alternativ till den egna bilen. De nya eldrivna bussarna är betydligt tystare än dieselbussar, helt utan avgasutsläpp och utformade för att ge en smidig och bekväm resa, säger Hanna Björk, hållbarhetschef på Västtrafik.

Bussarna ingår i ElectriCity-konceptet, tilsammans med linje 55, och är därmed grönfärgade. På bussarna finns både wi-fi och möjlighet att ladda mobilen.

Bussarna förstärker den ordinarie trafiken på linje 16 och RT-Forum kommer att publicera mer om de nya bussarna under de närmaste dagarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.298