23948sdkhjf

Uppåt för storstadsresor

Städer som Berlin, Rom och Budapest har fått ett uppsving under första halvan av 2018 – Det rapporterar gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss.

Ny statistik som Rolfs Flyg & Buss tagit fram i samband med företagets lansering av årets vinterkatalog visar att intresset för storstadsresor har ökat bland gruppresande svenskar.

Resandet ökar i sin helhet, men både flyg- och bussresor till Europas storstäder har ökat i popularitet, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss.

I samband med Rolfs Flyg & Buss lansering av årets vinterkatalog har svenskarnas resvanor kartlagts, och något förvånande är det ökade intresset för storstadsresor på mellan fyra och sju dagar.

– Vi tror att många resenärer vill uppleva så mycket som möjligt på sin fritid. Därför är storstadsresor med utflykter ett utmärkt sätt att upptäcka en av Europas alla storstäder, framförallt i kombination med ett stort utbud utflykter som ingår i resorna, säger Emanuel Karlsson.

Bland de europeiska städerna är Berlin i topp, tätt följt av Rom, New York och Prag. Men även Barcelona, Budapest och London är populära resmål att spendera fem till sex dagar i. Listan toppas dock av Almuñécar i Spanien, som har varit Rolfs Flyg & Buss bäst bokade resmål sedan flera år tillbaka. Även rundresan till Rom, Sorrento och Capri behåller sin popularitet.

Jämfört med förra året har fyradagarsresan till Berlin ökat med 92%, medan sexdagarsresan till Prag ökat med 45 procent.

Tittar man från ett större perspektiv ökar det totala resande oerhört, och då naturligtvis även våra klassiska rundresor. Men vi tror att storstadsresorna är ett väldigt bra komplement till årets övriga resande. Att kunna ta sig med flyg till Rom, göra staden och se stadens pärlor för att vara tillbaka fem dagar senare verkar passa väl in i samhällets ökade tempo, säger Emanuel Karlsson.

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes under perioden 1 januari till och med 25 juni i år och baseras på Rolfs Flyg & Buss försäljning. Resor med reslängd under tre dagar har uteslutits ur undersökningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188