23948sdkhjf

Romfestival i Dominikanska republiken

Den första romfestivalen som hålls i ursprungslandet Dominikanska republiken äger rum i år, 5-7 juli – Förhoppningsvis är det början av en tradition att plocka upp för gruppresearrangörer.

Den första dominikanska romfestivalen någonsin kommer att hylla den mycket omtyckta spritdrycken, som är en av Dominikanska republikens viktigaste exportprodukter. Festivalen kommer att pågå mellan den 5-7 juli 2018 i Puerto Plata, den populära norra kustregionen i landet. Huruvida romens ursprungsland är Dominikanska republiken eller någon grannö lär det kunna bli debatt om. Men festival blir det och förhoppningen är att det ska kunna bli en trevlig och smakrik tradition.

Dominikanska republikens första romfestival kommer att anordnas i ett område som kallas "Puntilla Park", som ligger beläget längs med den norra kuststräckan. Målet är att lyfta fram den högkvalitativa rom som produceras i Dominikanska republiken. Förutom romprovningar kommer det även att bjudas på konserter, workshops, seminarier och god mat.

Dominikanska republiken har, liksom en rad andra karibiska länder, en lång och stolt tradition av romproduktion, drycken har producerats där i århundraden. Idag produceras rom runt om i hela världen, men drycken uppfanns på sockerrörsplantager i Karibien på 1700-talet. Sedan dess har romen ökat i popularitet över hela världen och idag är romen en mycket uppskattad dryck i bland annat Skandinavien. Den senaste tidens pånyttfödelse av cocktailscenen har också bidragit till att fokus har riktats mer och mer mot romen.

Idag toppar Dominikanska republikens två största romproducenter, Brugal från Puerto Plata och Barceló från Santo Domingo, listorna över världens mest framgångsrika romtillverkare. Rom kan antingen drickas på samma sätt som man dricker en cognac eller så kan man använda den som en ingrediens i andra populära drycker som till exempel mojito, daiquiry och dark'n'stormy.

Romprovningar och utsökt mat

Under en resa till Dominikanska republiken finns det gott om möjligheter att besöka romproducenter som kan visa hela produktionsvägen från sockerrör till flaska, och överallt finns det givetvis möjlighet att få smaka på de exklusiva dropparna. Extra stor uppmärksamhet i landet ägnas åt romen, som är en av de viktigaste exportvarorna för Dominikanska republiken.

Om du vill veta mer om romens historia är det också värt att besöka huvudstaden Santo Domingo där du kan ta en titt på historiska verktyg och ta reda på hur drycken produceras på Museo del Ron y La Cana rommuseum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11