23948sdkhjf

Owman tar över i Västerås

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Fredrik Owman blir ny platschef för Bombardiers verksamheten i Västerås – Han efterträder Thore Sekkenes som har samma roll i dag.

Bombardier Transportation har utsett Fredrik Owman till ny platschef för verksamheten i Västerås. Företaget tillhandahåller utrustning för järnväg och service från Västerås som omfattar tre anläggningar: Åström verkstad som konstruerar och producerar driv- och styrsystem för tåg, Lokverkstaden som tillhandahåller service medan Arvid är Bombardiers huvudkontor i Norden och fungerar som utvecklings och projektkontor.

Fredrik Owman ska hantera verksamheten på de tre anläggningarna vilket inkluderar att upprätthålla och utveckla relationer med högskolor, koordinering med facket, överse produktionen, samt ansvara för hälsa, säkerhet och miljö. Han ska även ingå i ledningsgruppen för Bombardier Transportation Sweden AB.

 - Vi är glada att välkomna Fredrik Owman till vårt Nordiska team, som erfaren industriell ledare ska Fredrik fortsätta driva operational excellence och tillhandahålla våra kunder med strategiska produkter och tjänster från verksamheten i Västerås”, säger Anna Höjer, Nordenchef och vd för Bombardier Transportation Sweden.

 Fredrik Owman har lång industrierfarenhet som till stor del hämtats från kraftöverförings- och distributionssektorn. Fredrik efterträder Thore Sekkenes i denna roll.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172