23948sdkhjf

Starkt valtal av Kristersson

3500 personer lyssnade på moderatledaren Ulf Kristersson som var först ut i Almedalen 1 juli 2018 – Han levererade ett starkt valtal, demokratin ska bland annat skyddas med fler poliser.

Det var många som kom för att lyssna på den partiledare som kan bli Sveriges nästa statsminister, Ulf Kristersson, ledare för Nya Moderaterna. Mycket av det han tog upp handlade om hot mot demokratin, om hat och utanförskap. Han levererade också lösningar på problemen, bland annat fler poliser, hårdare straff och ett starkare försvar. Samtidigt skulle krafttag göras för att integrera exempelvis nyanlända och andra grupper som riskerar att marginaliseras redan från förskolan. 

Hoten och hatet mot aktiva politker har ökat, den frågan tog Ulf Kristersson på blodigt allvar och exemplifierade med hur ungdomsförbundare från vänster till höger blivit utsatta för hot som i vissa fall gjort att organisationerna inte våga ha sina lokaler i gatuplan eller öppet meddela var och när deras möten äger rum.

- Så till alla dem som hatar och hotar, har jag ett budskap: Vi kommer jaga er med den fulla kraften i vår demokrati. Vi svarar – precis som de sa i Norge efter Utöya 2011 – med ännu mera öppenhet. Men inte bara med öppenhet. Utan också med rättsstatens samlade medel. Sveriges demokratiska kraft är mycket starkare än ert hat, sa Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson var också tydlig med att han vill avsätta den sittande regeringen som han kallar en förlorad mandatperiod tillsammans med övriga Allianspartier. Men han var också tydlig med att Moderaterna under inga omständigheter kommer att sammarbeta med Sverigedemokraterna.

Ett starkt valtal från moderatledaren, men han nämnde inte ett ord om kollektivtrafiken. Den riskerar att hamna i skugga när så många andra frågor skriker på uppmärksamhet. Hur alla partiledare ställer sig till kollektivtrafiken kommer RT-Forum att följa noga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156