23948sdkhjf

"Vi är det enda vänsterpartiet"

Vänsterpartiet är det enda vänsterpartiet – Det framförde partiets ledare Jonas Sjöstedt under sitt tal i Almedalen 2 juli där han även nämnde ordet kollektivtrafik om än bara i en bisats.

I ett kylslaget Visby med duggregn samlade Vänsterpartiet 1100 åskådare när Jonas Sjöstedt höll sitt Almedalstal. Det levererades inga överraskningar utan blev ett ganska klassiskt valtal där partiets hjärtefrågor fick stort utrymme.

Enligt Jonas Sjöstedt har Socialdemokraterna valt att inte definiera sig som ett vänsterparti under Stefan Löfvens ledning. Därmed konstaterade han att Vänsterpartiet nu är det enda vänsterpartiet i Sveriges Riksdag vilket ju bokstavligen är sant.

Men frågan om vinster i välfärden lämnades där hän, Jonas Sjöstedt nöjde sig med att slå fast att hans parti är emot att välfärden säljs ut. Att partiet vill lämna EU nämndes heller inte medan invandringen försvarades, liksom principen att alla ska betala skatt.

- Skattesystemet ska inte vara till för Wallenberg och Antonia Axelson Jonsson, utan för dig och mig och välfärden. För vanligt folk. Det är vi som har rätt att fråga oss ”vad fan får vi för pengarna”, sa Jonas Sjöstedt.

Till slut nämnde Jonas Sjöstedt också kollektivtrafiken en gång, nämligen i samband med att det ska vara gratis kollektivtrafik för skolungdomar, en fråga partiet engagerat sig i och som genomförts i vissa län nu under sommaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.174