23948sdkhjf

FARA vann i sydost

Av fem budgivare blev det norska FARA som vann upphandlingen om en ny reseapp – Beställare är Kalmar Länstrafik, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik och Länstrafiken Kronoberg.

De fyra trafikhuvudmännen har eftersökt en mobil app för resenärer i södra Sverige och det blev det norska bolaget FARA som drog längsta strået den här gången. Efter en omfattande utvärdering tilldelades de kontraktet, nu startar arbetet med att utveckla en app för över en miljon svenska medborgare.

Den nya reseappen kommer bland annat innehålla reseplanering, kartinformation och biljettköp, samt bokning av anropsstyrd trafik. FARA har tidigare utvecklat och levererat liknande lösningar i Norge och Österrike. Detta kommer att vara den första reseappen utvecklad unikt för den svenska marknaden.

- Vi har haft ett nära och bra samarbete med Kalmar sedan 2009 och ser nu fram emot att utöka samarbetet med tre nya län. Detta är ett otroligt spännande projekt som kommer att påverka många resenärer i Södra Sverige, säger Örjan Kirkefjord, vd för FARA.

Förutom i Kalmar så finner man i dag FARA lösningar i drift i länene Örebro, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten.

Den nya appen är en viktig del i Södra Sveriges framtida biljettsystem. Den bygger på den standard som utvecklats av Samtrafiken i Biljett- och Betalprojektet

- Standardiseringen kommer att påverka hela den svenska kollektivtrafikbranschen i framtiden, och den kräver att vi är innovativa i hur vi möter de nya kraven. Vi ser fram emot att tillsammans med Sydlänen utveckla en effektiv och framtidsriktig lösning, säger Örjan Kirkefjord.

Kontraktet för den nya appen är fyra år, med en option på ytterligare fyra. Utvecklingen kommer att ske i två steg, med den första leveransen under fjärde kvartalet i år och första kvartalet 2019 och andra leverans efter sommaren 2019. Appen kommer att finnas tillgänglig för både Android och iOS.

 

Om FARA

FARA är en leverantör för IT-system för kollektivtrafik. Företaget har lösningar för elektronisk biljettering och reseinformation, inklusive mobila applikationer och administrativa applikationer för effektiv drift. FARA levererar lösningar till mer än 100 kollektivtrafikoperatörer i Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172