23948sdkhjf

Bättre busstrafik i Ronneby

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Från och med måndagen 20 augusti är det premiär för Ronnebys nya busstrafik - Nya trafiken firas med gratisresor i sällskap med artister.

Satsningarna i Ronneby innebär att bussarna kör oftare mellan Hjorthöjden – centrum  –  Kallinge och du kommer att kunna åka till Ronneby Airport. Möjligheterna att pendla mellan Kallinge och Karlskrona kommer att bli bättre med buss linje 150. Den nya busstrafiken firas med gratis resor och fest på torget med artister som bland andra Mariette.

Från och med 20 augusti är det linje 1 som kör mellan centrum och Kallinge. Bussen kör genom stan till och från Hjorthöjden. Nu har du en buss i kvarten at välja mellan. Bussarnas tider har anpassats så att det blir bättre tidsmarginaler för byte mellan buss och tåg vid resecentrum, vilket underlättar för den som pendlar lite längre sträcka. 

- Det är roligt att vi nu kan ta ytterligare steg i att utveckla kollektivtrafiken i länet. Samtidigt som Ronneby- och Karlshamnsbor får bättre busstrafik ger detta möjlighet att åka kollektivt från hela länet till Ronneby Airport. Vårt mål är att öka kollektivtrafikens marknadsandel av resor som görs och satsningarna tror vi är viktiga steg i det arbetet, säger Magnus Johansson, ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

 Det kommer att finnas aktiviteter för både vuxna och barn och möjlighet att ställa frågor till Blekingetrafiken och Bergkvarabuss. Det bjuds på enklare mat och Pappa Kapsyl uppträder med föreställningar klockan 14, 15 och 16. Invigningsceremonin börjar klockan 18 och på kvällen intas scenen av Mariette.

Det kommer att vara gratis att åka buss i Ronneby kommun under hela invigningsdagen den 20 augusti för alla som vill provåka de nya busslinjerna. 

 I de större hållplatserna finns det digitala skärmar som visar bussarnas avgångstider i realtid. De nya linjerna har fått färg och illustreras tydligt på en linjekarta. Linjekartan finns på alla hållplatser vilket ger en överblick på de olika busslinjerna och utbudet som finns. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Nyhetsbrev

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Arkiv

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.18