23948sdkhjf

Bättre busstrafik i Ronneby

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Från och med måndagen 20 augusti är det premiär för Ronnebys nya busstrafik - Nya trafiken firas med gratisresor i sällskap med artister.

Satsningarna i Ronneby innebär att bussarna kör oftare mellan Hjorthöjden – centrum  –  Kallinge och du kommer att kunna åka till Ronneby Airport. Möjligheterna att pendla mellan Kallinge och Karlskrona kommer att bli bättre med buss linje 150. Den nya busstrafiken firas med gratis resor och fest på torget med artister som bland andra Mariette.

Från och med 20 augusti är det linje 1 som kör mellan centrum och Kallinge. Bussen kör genom stan till och från Hjorthöjden. Nu har du en buss i kvarten at välja mellan. Bussarnas tider har anpassats så att det blir bättre tidsmarginaler för byte mellan buss och tåg vid resecentrum, vilket underlättar för den som pendlar lite längre sträcka. 

- Det är roligt att vi nu kan ta ytterligare steg i att utveckla kollektivtrafiken i länet. Samtidigt som Ronneby- och Karlshamnsbor får bättre busstrafik ger detta möjlighet att åka kollektivt från hela länet till Ronneby Airport. Vårt mål är att öka kollektivtrafikens marknadsandel av resor som görs och satsningarna tror vi är viktiga steg i det arbetet, säger Magnus Johansson, ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

 Det kommer att finnas aktiviteter för både vuxna och barn och möjlighet att ställa frågor till Blekingetrafiken och Bergkvarabuss. Det bjuds på enklare mat och Pappa Kapsyl uppträder med föreställningar klockan 14, 15 och 16. Invigningsceremonin börjar klockan 18 och på kvällen intas scenen av Mariette.

Det kommer att vara gratis att åka buss i Ronneby kommun under hela invigningsdagen den 20 augusti för alla som vill provåka de nya busslinjerna. 

 I de större hållplatserna finns det digitala skärmar som visar bussarnas avgångstider i realtid. De nya linjerna har fått färg och illustreras tydligt på en linjekarta. Linjekartan finns på alla hållplatser vilket ger en överblick på de olika busslinjerna och utbudet som finns. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Olaglig upphandling i Göteborg

Arkiv

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.124