Bättre busstrafik i Ronneby

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Från och med måndagen 20 augusti är det premiär för Ronnebys nya busstrafik - Nya trafiken firas med gratisresor i sällskap med artister.

Satsningarna i Ronneby innebär att bussarna kör oftare mellan Hjorthöjden – centrum  –  Kallinge och du kommer att kunna åka till Ronneby Airport. Möjligheterna att pendla mellan Kallinge och Karlskrona kommer att bli bättre med buss linje 150. Den nya busstrafiken firas med gratis resor och fest på torget med artister som bland andra Mariette.

Från och med 20 augusti är det linje 1 som kör mellan centrum och Kallinge. Bussen kör genom stan till och från Hjorthöjden. Nu har du en buss i kvarten at välja mellan. Bussarnas tider har anpassats så att det blir bättre tidsmarginaler för byte mellan buss och tåg vid resecentrum, vilket underlättar för den som pendlar lite längre sträcka. 

- Det är roligt att vi nu kan ta ytterligare steg i att utveckla kollektivtrafiken i länet. Samtidigt som Ronneby- och Karlshamnsbor får bättre busstrafik ger detta möjlighet att åka kollektivt från hela länet till Ronneby Airport. Vårt mål är att öka kollektivtrafikens marknadsandel av resor som görs och satsningarna tror vi är viktiga steg i det arbetet, säger Magnus Johansson, ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

 Det kommer att finnas aktiviteter för både vuxna och barn och möjlighet att ställa frågor till Blekingetrafiken och Bergkvarabuss. Det bjuds på enklare mat och Pappa Kapsyl uppträder med föreställningar klockan 14, 15 och 16. Invigningsceremonin börjar klockan 18 och på kvällen intas scenen av Mariette.

Det kommer att vara gratis att åka buss i Ronneby kommun under hela invigningsdagen den 20 augusti för alla som vill provåka de nya busslinjerna. 

 I de större hållplatserna finns det digitala skärmar som visar bussarnas avgångstider i realtid. De nya linjerna har fått färg och illustreras tydligt på en linjekarta. Linjekartan finns på alla hållplatser vilket ger en överblick på de olika busslinjerna och utbudet som finns. Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Fler måste ta på bussbältet

Användningen av bälte i buss behöver bli bättre – det visar nu även en studie som VTI har tagit fram på uppdrag av Transportstyrelsen.

Plus

Snålt och komfortabelt

InnoTrans samlade 160 000

Den stora mässan InnoTrans i Berlin samlade runt 160 000 fackbesökare som hade 3062 utställare att välja bland – nytt inslag i år var bussutställningen.

Självkörande i Sjöbo

Nyanlända missar bussförarjobben

FlixBus tokökar i Sverige

Nyhetsbrev

Plus

Voith utvecklar egna elbussar

Industriföretaget Voith har många kunder bland busstillverkare som framför allt köpt växellådor från dem – men nu har företaget satt ihop en helt egen helelektrisk konceptbuss för att visa upp eldriftens möjligheter för alla tänkbara kunder.

Arkiv
Plus

Franchising – ny modell för upphandling

En tänkbar framtida utveckling av anbud och upphandlingarna är att affärsmodellen och avtalen utgår från franchising – ett nytänkande som skulle kunna lyfta hela branschen enligt artikelförfattarnas analys.

Två spårvägschefer i Göteborg sparkas

Närtrafiks i landsbygden på försök

De ska testa ERTMS

370 fick bussbältesböter – i Norge

En omfattande razzia på 745 bussar med bussbälte har genomförts av norska polisen – 370 fick böter och nu är förhoppningen att fler ska bälta sig i de norska bussarna.

Volvo-buss prisad på IAA

Volvo Bussars nya långfärdsbuss vinner Sustainable Bus Award 2019 – en av flera priser som delades ut I samband med mässan IAA I Hannover.

Bergkvara vann miljardkontrakt i Uppland

Miljonregn till Stadsmiljöavtal

Trafikverket fördelar 825 miljoner kronor till cykel- och kollektivtrafik via 12 nya stadsmiljöavtal - avtalen ska borga för hållbart resande i framtiden men de har också kritiserats av bland andra bussbranschen.

Plus

Mercedes Citaro blev årets stadsbuss

Plus

EU-kritik mot Alstom-Siemens

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt.

Hård kritik mot Trafikverket i ny bok

Johan Söör, tidigare vd för uppstickaren MTR Express, sågar Trafikverket i boken ”Nya spår på gammal räls”.

Elektriska ledbussar lockar

En helt nykonstruerad buss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresse – visas på mässan InnoTrans i Berlin

Världens första vätgaståg rullar

Utredning kan öppna för trygghetskameror

Det är inte enkelt att införa kameraövervakning i dag – nu ska en ny utredning se om det behövs göras undantag i lagen för trygghetskameror inom kollektivtrafiken.

Skellefteå buss ökade igen

Skellefteå buss ökar resandet i stadstrafiken för fjärde året i rad – även under den varma sommaren ökade resandet.

Ökat regionalt resande på järnvägen

Kempe ny vice vd i Nobina Sverige

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

MP: ”Billigare för vissa vid lågtrafik”

Johansson till Transportstyrelsen

Första tyska bussen efterutrustad med SCR

Transportföretagen ändrar gränserna

Morgondagens teknik och trafik på Euro Bus Expo

På brittiska Euro Bus Expo, årets största bussmässa i Europa, är fokus inställt på morgondagens passagerartrafik.

Sänd till en kollega

0.165