23948sdkhjf

Bättre busstrafik i Ronneby

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Från och med måndagen 20 augusti är det premiär för Ronnebys nya busstrafik - Nya trafiken firas med gratisresor i sällskap med artister.

Satsningarna i Ronneby innebär att bussarna kör oftare mellan Hjorthöjden – centrum  –  Kallinge och du kommer att kunna åka till Ronneby Airport. Möjligheterna att pendla mellan Kallinge och Karlskrona kommer att bli bättre med buss linje 150. Den nya busstrafiken firas med gratis resor och fest på torget med artister som bland andra Mariette.

Från och med 20 augusti är det linje 1 som kör mellan centrum och Kallinge. Bussen kör genom stan till och från Hjorthöjden. Nu har du en buss i kvarten at välja mellan. Bussarnas tider har anpassats så att det blir bättre tidsmarginaler för byte mellan buss och tåg vid resecentrum, vilket underlättar för den som pendlar lite längre sträcka. 

- Det är roligt att vi nu kan ta ytterligare steg i att utveckla kollektivtrafiken i länet. Samtidigt som Ronneby- och Karlshamnsbor får bättre busstrafik ger detta möjlighet att åka kollektivt från hela länet till Ronneby Airport. Vårt mål är att öka kollektivtrafikens marknadsandel av resor som görs och satsningarna tror vi är viktiga steg i det arbetet, säger Magnus Johansson, ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

 Det kommer att finnas aktiviteter för både vuxna och barn och möjlighet att ställa frågor till Blekingetrafiken och Bergkvarabuss. Det bjuds på enklare mat och Pappa Kapsyl uppträder med föreställningar klockan 14, 15 och 16. Invigningsceremonin börjar klockan 18 och på kvällen intas scenen av Mariette.

Det kommer att vara gratis att åka buss i Ronneby kommun under hela invigningsdagen den 20 augusti för alla som vill provåka de nya busslinjerna. 

 I de större hållplatserna finns det digitala skärmar som visar bussarnas avgångstider i realtid. De nya linjerna har fått färg och illustreras tydligt på en linjekarta. Linjekartan finns på alla hållplatser vilket ger en överblick på de olika busslinjerna och utbudet som finns. Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Hybricon siktar på lönsamhet

Bäckström till Taxi Stockholm

Nobina i digital final

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Blågrön bussatsning i Stockholms län

Volvo Bussar mutanklagas

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Rekordorder till Bogotá för Scania

Arkiv

Bergkvarabuss vann Trelleborg

Stor BRT-order till Volvo

Ny biljettkontrollösning för SL

Plus

Mercedes-Benz jagar MAN

Mercedes-Benz tar in på ledande MAN och Scania har kört om Volvo - det framgår av Bil Swedens färska statistik för Tunga Bussligan till och med oktober 2018.

Bussarna fortsätter backa

IRU:s nya klimatvision

IRU har nu presenterat ny vision för transportsektorns minskade klimatpåverkan - bland annat ska busstrafik prioriteras.

1

Jensen till MTR

Reflexsnurror i höstmörkret

Stockholm: 3 000 bussförare fattas

Västra Götaland: 1 400 bussförare fattas

Västernorrland: 102 bussförare fattas

Veidekke vann spåruppdrag

Norsk miljardaffär för Volvo Bussar

Målgång för matnyttigt branschmöte

Persontrafik 2018 genomfördes i Stockholm 22-24 oktober – sammanfattningsvis blev det ett såväl matnyttigt som trevligt branschmöte som lockade långt över 6 000 besökare.

Självkörande bussarna – nu på riktigt

24 oktober startade linje 549 trafiken nästan på allvar – självkörande bussar går i riktig linjetrafik öppen för alla i Barkarbystaden, Järfälla kommun, från 25 oktober.

Ruter tog filmpriset

En spindel, en brud i bröllopsstass och en biodlare - de är alla aktörer i den vinnande filmen i tävlingen ”Best of Nordic Public Transport” som togs hem av norska Ruter.

2

Wigblad sågar Trafikverket

Filmpris delas ut

Heister till Taxiförbundet

Bussen på undantag

Kuren rullar själv

Rusning efter Interrail-kort

Yigit till Taxi Stockholm

Nya elbussar till Ale

Optidev för Västtrafik

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Sänd till en kollega

0.253