23948sdkhjf

Bättre busstrafik i Ronneby

Från och med måndagen 20 augusti är det premiär för Ronnebys nya busstrafik - Nya trafiken firas med gratisresor i sällskap med artister.

Satsningarna i Ronneby innebär att bussarna kör oftare mellan Hjorthöjden – centrum  –  Kallinge och du kommer att kunna åka till Ronneby Airport. Möjligheterna att pendla mellan Kallinge och Karlskrona kommer att bli bättre med buss linje 150. Den nya busstrafiken firas med gratis resor och fest på torget med artister som bland andra Mariette.

Från och med 20 augusti är det linje 1 som kör mellan centrum och Kallinge. Bussen kör genom stan till och från Hjorthöjden. Nu har du en buss i kvarten at välja mellan. Bussarnas tider har anpassats så att det blir bättre tidsmarginaler för byte mellan buss och tåg vid resecentrum, vilket underlättar för den som pendlar lite längre sträcka. 

- Det är roligt att vi nu kan ta ytterligare steg i att utveckla kollektivtrafiken i länet. Samtidigt som Ronneby- och Karlshamnsbor får bättre busstrafik ger detta möjlighet att åka kollektivt från hela länet till Ronneby Airport. Vårt mål är att öka kollektivtrafikens marknadsandel av resor som görs och satsningarna tror vi är viktiga steg i det arbetet, säger Magnus Johansson, ordförande i Region Blekinges trafiknämnd.

 Det kommer att finnas aktiviteter för både vuxna och barn och möjlighet att ställa frågor till Blekingetrafiken och Bergkvarabuss. Det bjuds på enklare mat och Pappa Kapsyl uppträder med föreställningar klockan 14, 15 och 16. Invigningsceremonin börjar klockan 18 och på kvällen intas scenen av Mariette.

Det kommer att vara gratis att åka buss i Ronneby kommun under hela invigningsdagen den 20 augusti för alla som vill provåka de nya busslinjerna. 

 I de större hållplatserna finns det digitala skärmar som visar bussarnas avgångstider i realtid. De nya linjerna har fått färg och illustreras tydligt på en linjekarta. Linjekartan finns på alla hållplatser vilket ger en överblick på de olika busslinjerna och utbudet som finns. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063