23948sdkhjf

Fyra elbussar till Uddevalla

Volvo Bussar har fått en order på fyra elbussar av modellen Volvo 7900 Electric från Bivab och Uddevalla Omnibus. Sedan 2014 rullar Volvos hybridbussar i Uddevalla.

I juni tog Volvo en order på 30 helelektriska bussar från GS Buss och Västtrafik för Göteborg, vilket var den hittills största ordern på rena elbussar i Sverige. Nu tar man en ny order, denna gång till Uddevalla.

De nya elbussarna ska tas i trafik nästa sommar. De säljs i form av en komplett, nyckelfärdig lösning, där Volvo tar hand om allt underhåll av både fordon och batterier för en fast månatlig kostnad. Underhållet kommer skötas av Bröderna Brandt Lastvagnar i Uddevalla.

Elbussarna har en batterikapacitet på 200 kWh. De ska laddas via CCS-kabel i depå och är utrustade med laddskenor på taket för att i framtiden även kunna snabbladdas längs rutt. Bussarna kommer ha usb-uttag för att ladda mobiltelefon mm. De ska trafikera linje 5 som är cirka 8 km lång.

Energiförbrukningen för Volvos elbuss är cirka 80 procent lägre än för motsvarande dieselbuss.

Volvo har nu sålt helektriska bussar i Sverige, England, Luxemburg, Nederländerna, Norge och Polen. Utöver helt eldrivna Volvo 7900 Electric omfattar Volvo Bussars program av elektrifierade fordon även hybridbussar och elhybridbussar (laddhybrider). Totalt har företaget sålt över 4000 elektrifierade Volvobussar globalt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188