23948sdkhjf

MP: ”Billigare för vissa vid lågtrafik”

Miljöpartiet i Stockholm vill att pensionärer som inte reser i rusningstrafik ska få halva priset på SL-kortet – En differentiering av taxan alltså, men endast för äldre och unga.

Med Miljöpartiers förslag skulle det bli billigare för pensionärerna att resa utanför rusningstid samtidigt som det bidrar till att minska trängseln i kollektivtrafiken.

- På så vis får fler sittplats, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare Stockholms läns landsting.

Ett snabbt växande Stockholm behöver mer kollektivtrafiken, men också använda den vi har på bästa sätt. Trängsel är idag ett stort problem. Under perioden maj till juli har andel nöjda resenärer med trängseln legat på 51-54 procent. För att minska trängseln vill Miljöpartiet erbjuda alla pensionärer att åka för halva priset på SL-kortet i lågtrafik.

- Det ger pensionärer möjlighet att resa billigare samtidigt som de bidrar till minskad trängsel. Det här vinner alla på, säger Tomas Eriksson.

Det här kortet ska alltså gälla för resor som inte sker mellan sju och tio på morgonen och mellan fyra och sju på eftermiddagen.

- Det finns bara vinnare på vårt förslag. Sen fortsätter vi kämpa för fler bussar, mer tåg och att rulltrappor och hissar ska fungera i kollektivtrafiken, säger Tomas Eriksson.

Halva priset i lågtrafik  skulle för studenter och pensionärer innebära 285 kronor för 30-dagars kort. Om förändringen införs skulle de som studerar få köpa kortet liksom alla som fyllt 65 år även om de fortfarande jobbar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079