Sensommar och vallfärd till Danmark

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Barnfamiljer har vallfärdat till Danmark under augusti och månaden är inte slut ännu – Det konstaterar Stena Line som svarat för transporten över Kattegatt.

Juli sägs ha varit den varmaste* månaden i Sverige på 260 år vilket troligen medfört att många valt att spendera sin sommar på hemmaplan. Istället verkar sensommaren bli tiden för utlandssemester och enligt Stena Lines senaste bokningsiffror är intresset för Danmark större än på länge. Inför resan till grannlandet har rederiet därför tagit fram en guide för hur barnfamiljer kan maximera semestern med ekonomin i behåll.

Efter ett par riktigt varma månader i Sverige är det många som söker den där sista semesterkänslan utomlands. Något som märks tydligt hos Stena Line. De senaste två veckorna har nämligen antalet dagsresor till Danmark ökat med hela 23 procent jämfört med samma period föregående år. Bland resor med barn har andelen resor stigit med 21 procent.

– Danmark har sedan länge varit ett populärt resmål för svenskar och då inte minst bland barnfamiljer. Åkturen dit är inte bara smidig, det är för många en del av resan. Väl på plats får man mycket resa för pengarna. Danmark har nämligen under senare år satsat mycket på att vara ett land för resande med barn och det finns mängder med saker att hitta på som inte kostar skjortan, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Stena Line har i samband med de höga resesiffrorna tagit fram en guide till de bästa och mest prisvärda aktiviteterna för en lyckad familjesemester i Danmark.

*) Värmerekordet handlar om genomsnittligt hög temperatur och hög temperatur under många dagar i följd. De absoluta värmerekorden för Sverige, +38 grader i skuggan, innehas alltjämt av Ulltuna 1933 och Målilla 1947.

Tips på hur barnfamiljer kan maximera danmarksresan:

Palmestranden – sola och bada på den populära och långgrunda stranden med vit sand och palmer strax norr om Fredrikshamn. Det blir inte mer tropiskt än så i Norden.

The Reef Hotel Fredrikshamn – för den som föredrar att bada i pool finns detta spännande karibiska äventyrsbad med pooler både inomhus och utomhus. Favorit bland barnen som kan rädda vilken regning dag som helst.

Fårup Sommerland – allt från pooler till berg- och dalbanor finns på Fårup som dessutom blivit framröstat till Nordens bästa sommarland.

Kattegattcentret – dyka med hajar eller padla kajak från syd- till nordpolen? För den äventyrslystna är detta akvarium och äventyrscenter den perfekta destinationen.

Råbjerg Mile – vandra i Nordeuropas största öken mellan Fredrikshamn och Skagen.

Rubjerg Knude Fyr – se hur sanden nästan har begravt hela fyren i den vackra miljön runt Rudjerg Knude.

Glass med guf – ät glass med den danska specialiteten guf på. Garanterat en sockerstinn succé bland de unga.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu
Plus

Smarta bussen tar sjövägen

Stena Lines huvudkontor finns vid Danmarksterminalen i Göteborg och där sitter också Suzanne Jordestedt, bussresebranschens viktigaste person inom rederiet. Hon tycker fler borde ta sjövägen på Europaresan.

Plus

Slåss för turistbussen

Kjell Peterson rattar Svenska Turistbussföretagen sedan i mars – hans många år som lobbyist i Bryssel kommer väl till pass eftersom det är där många av branschens villkor avgörs.

Nytt flygbolag till Gällivare

Herhta Hillfons flyttar

Storsatsning ökade Danmarksintresset

Nytt akvarium byggs i Göteborg

Göteborgs fyller 400 år 2021 och då öppnar Sjöfartsmuseet Akvariet igen – då ska det helt nya huset med jätteakvariet på plats.

Nyhetsbrev

Nordkalotten besökssatsar gemensamt

Arkiv

Skönare till sjöss på Viking Line

Manner till Finnair

Skidor + kryssning = sant

Kapellskärs hamn angörs av jättekryssare

Antalet kryssningspassagerare ökar i Stockholms Hamnar – nu ska Kapellskärs hamn testas för den internationella kryssningstrafiken.

Konkurrensregler drev fram hotellförsäljning

30 augusti avtalade hotellkedjan Scandic om försäljning av Cumulus Kuopio Station i Kuopio till Lapland Hotels - Försäljningen var framtvingad av den finska konkurrensmyndigheten.

Stjärnregn på Viking Line i höst

Buss del av hållbar turism i ny nationell strategi

I den nya nationella naturturism strategin som presenterades i Almedalen i somras lyfts bussens klimatfördelar fram – Strategin finns att läsa på Svensk Tursims webbsida.

Swebus färger försvinner - blir FlixBus-gröna före årsskiftet

Ishotellet laddar för vintern

Morgondagens teknik och trafik på Euro Bus Expo

På brittiska Euro Bus Expo, årets största bussmässa i Europa, är fokus inställt på morgondagens passagerartrafik.

Sensommar och vallfärd till Danmark

Långa resor för Rolfs Flyg & Buss

Dags för fest i Flunsåsparken

Färjeföretaget kan vinna pris för sin detaljhandel

Tallink nominerade till Fronter Awards

Pasma till Scandic

Flyktingopera på Drottningholm

Unik modell av Kungsholm

Bra juli för Tallink

Sänd till en kollega

0.542