23948sdkhjf

Sensommar och vallfärd till Danmark

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Barnfamiljer har vallfärdat till Danmark under augusti och månaden är inte slut ännu – Det konstaterar Stena Line som svarat för transporten över Kattegatt.

Juli sägs ha varit den varmaste* månaden i Sverige på 260 år vilket troligen medfört att många valt att spendera sin sommar på hemmaplan. Istället verkar sensommaren bli tiden för utlandssemester och enligt Stena Lines senaste bokningsiffror är intresset för Danmark större än på länge. Inför resan till grannlandet har rederiet därför tagit fram en guide för hur barnfamiljer kan maximera semestern med ekonomin i behåll.

Efter ett par riktigt varma månader i Sverige är det många som söker den där sista semesterkänslan utomlands. Något som märks tydligt hos Stena Line. De senaste två veckorna har nämligen antalet dagsresor till Danmark ökat med hela 23 procent jämfört med samma period föregående år. Bland resor med barn har andelen resor stigit med 21 procent.

– Danmark har sedan länge varit ett populärt resmål för svenskar och då inte minst bland barnfamiljer. Åkturen dit är inte bara smidig, det är för många en del av resan. Väl på plats får man mycket resa för pengarna. Danmark har nämligen under senare år satsat mycket på att vara ett land för resande med barn och det finns mängder med saker att hitta på som inte kostar skjortan, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Stena Line har i samband med de höga resesiffrorna tagit fram en guide till de bästa och mest prisvärda aktiviteterna för en lyckad familjesemester i Danmark.

*) Värmerekordet handlar om genomsnittligt hög temperatur och hög temperatur under många dagar i följd. De absoluta värmerekorden för Sverige, +38 grader i skuggan, innehas alltjämt av Ulltuna 1933 och Målilla 1947.

Tips på hur barnfamiljer kan maximera danmarksresan:

Palmestranden – sola och bada på den populära och långgrunda stranden med vit sand och palmer strax norr om Fredrikshamn. Det blir inte mer tropiskt än så i Norden.

The Reef Hotel Fredrikshamn – för den som föredrar att bada i pool finns detta spännande karibiska äventyrsbad med pooler både inomhus och utomhus. Favorit bland barnen som kan rädda vilken regning dag som helst.

Fårup Sommerland – allt från pooler till berg- och dalbanor finns på Fårup som dessutom blivit framröstat till Nordens bästa sommarland.

Kattegattcentret – dyka med hajar eller padla kajak från syd- till nordpolen? För den äventyrslystna är detta akvarium och äventyrscenter den perfekta destinationen.

Råbjerg Mile – vandra i Nordeuropas största öken mellan Fredrikshamn och Skagen.

Rubjerg Knude Fyr – se hur sanden nästan har begravt hela fyren i den vackra miljön runt Rudjerg Knude.

Glass med guf – ät glass med den danska specialiteten guf på. Garanterat en sockerstinn succé bland de unga.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Nyhetsbrev

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Arkiv

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Rekordmånga anmälda till Busstorget

11 april kommer 235 deltagare till eventet Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad - det är fler deltagare än tidigare år.

Bussar för Snälltåget

Stena valutasäkrar Danmarksresan

Resia satsar på tågresor i Europa

Många vill, men det är både dyrt och krångligt att åka tåg mellan länder i Europa – nu lova Resia att ändra på den saken och tar samtidigt upp konkurrensen med bussresorna.

Svagt första kvartal för Tallink

SAS hotas av pilotstrejk

Hotet om pilotstrejk i Norden är nära och riktas mot det samägda flygbolaget SAS – ländernas pilotföreningar har varslat om strejk som träder i kraft 26 april.

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

WOW air i konkurs

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Halv miljon till Östersjön

Kryssarna - en miljardaffär

Kryssningstrafiken genererar nästan 2 miljarder kronor och 1 100 arbetstillfällen i Stockholmsregionen – det framgår av en färsk rapport.

Sundås premiär på Busstorget

Oscar Sundås, branschutvecklare på Sveriges Bussföretag ser fram emot att få delta på Busstorget för första gången – i år genomförs branschmötet i Tylösand 11-12 april.

Ökning för flyg dämpades 2018

Under 2018 uppgick antalet passagerare på svenska flyg­platser till 39,3 miljoner – rekord visserligen, men tillväxten var den lägsta på många år.

Hyttval möjligt på Birka

2

Silent disco hos RK

250 personer kom till RK Travel Groups caribiska kalas i Göteborg – en av höjdpunkterna var Silent disco där alla rockar loss till den musik de själva valt.

Bengtsson till Buhres på Kivik

Wik till Busstorget

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.21