23948sdkhjf

Sensommar och vallfärd till Danmark

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Barnfamiljer har vallfärdat till Danmark under augusti och månaden är inte slut ännu – Det konstaterar Stena Line som svarat för transporten över Kattegatt.

Juli sägs ha varit den varmaste* månaden i Sverige på 260 år vilket troligen medfört att många valt att spendera sin sommar på hemmaplan. Istället verkar sensommaren bli tiden för utlandssemester och enligt Stena Lines senaste bokningsiffror är intresset för Danmark större än på länge. Inför resan till grannlandet har rederiet därför tagit fram en guide för hur barnfamiljer kan maximera semestern med ekonomin i behåll.

Efter ett par riktigt varma månader i Sverige är det många som söker den där sista semesterkänslan utomlands. Något som märks tydligt hos Stena Line. De senaste två veckorna har nämligen antalet dagsresor till Danmark ökat med hela 23 procent jämfört med samma period föregående år. Bland resor med barn har andelen resor stigit med 21 procent.

– Danmark har sedan länge varit ett populärt resmål för svenskar och då inte minst bland barnfamiljer. Åkturen dit är inte bara smidig, det är för många en del av resan. Väl på plats får man mycket resa för pengarna. Danmark har nämligen under senare år satsat mycket på att vara ett land för resande med barn och det finns mängder med saker att hitta på som inte kostar skjortan, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Stena Line har i samband med de höga resesiffrorna tagit fram en guide till de bästa och mest prisvärda aktiviteterna för en lyckad familjesemester i Danmark.

*) Värmerekordet handlar om genomsnittligt hög temperatur och hög temperatur under många dagar i följd. De absoluta värmerekorden för Sverige, +38 grader i skuggan, innehas alltjämt av Ulltuna 1933 och Målilla 1947.

Tips på hur barnfamiljer kan maximera danmarksresan:

Palmestranden – sola och bada på den populära och långgrunda stranden med vit sand och palmer strax norr om Fredrikshamn. Det blir inte mer tropiskt än så i Norden.

The Reef Hotel Fredrikshamn – för den som föredrar att bada i pool finns detta spännande karibiska äventyrsbad med pooler både inomhus och utomhus. Favorit bland barnen som kan rädda vilken regning dag som helst.

Fårup Sommerland – allt från pooler till berg- och dalbanor finns på Fårup som dessutom blivit framröstat till Nordens bästa sommarland.

Kattegattcentret – dyka med hajar eller padla kajak från syd- till nordpolen? För den äventyrslystna är detta akvarium och äventyrscenter den perfekta destinationen.

Råbjerg Mile – vandra i Nordeuropas största öken mellan Fredrikshamn och Skagen.

Rubjerg Knude Fyr – se hur sanden nästan har begravt hela fyren i den vackra miljön runt Rudjerg Knude.

Glass med guf – ät glass med den danska specialiteten guf på. Garanterat en sockerstinn succé bland de unga.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så reser folket om vintern

Nära hälften av svenskarna planerar för en vintersemester, varav en fjärdedel väljer att semestra inom Sverige – här visas toppdestinationerna.

Malmö-Ohrid direkt

En ny direktlinje med flyg till staden Ohrid i Makedonien från Malmö kan vara av intresse för gruppresearrangörer att känna till – trafiken startade 14 januari.

Sjöberg ny vd för Stromma

100 redan anmälda!

100 personer inom och omkring bussresebranschen har redan anmält sig till Busstorget – betydligt fler än vid samma tid förra året, så se till att säkra plats för Busstorget 2019.

Finnair säkraste flygbolaget

Flygrekord för Norweigian

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Mindre regelrytteri – eller?

Hur gick det med Transportstyrelsens ändrade hantering av kör- och vilotidsregelverket som infördes 1 mars 2018? – det redovisas på Busstorget 11-12 april i Tylösand!

Arkiv

Vinn hotellnatt på Busstorget

Ännu finns möjligheten att vinna ett dubbelrum på Hotel Tylösand under branschmötet Busstorget 2019 – men det brådskar, den som vill tävla måste göra det före 11 januari!

Habilt 2018 för Tallink

Rederiet Tallink Grupp noterar ett habilt 2018 med något fler passagerare än året innan – antalet personbilar ombord har samtidigt minskat obetydligt.

Tallinns julmarknad bäst!

Av alla Europas julmarknader har Tallinns julmarknad röstats fram till den allra bästa att besöka under juletid - marknaden har varit omskriven i Resforum tidigare år.

Kryssningsavslutning i Göteborg

Flygskatten slopas – men det dröjer

Thand Ringqvist till Skärgårdsstiftelsen

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Nettbuss julsatsar

Fler Flixbussar till jul

Väderkoll ska minska flygutsläpp

Norwegian ingår nytt avtal med Avtech – syftet är att minska utsläppen med hjälp av väderdata och därmed bidra till ett hållbart flyg enligt flygbolaget.

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Norwegian till Rio de Janeriro

Plus

5 snabba frågor…

Sänd till en kollega

0.118