23948sdkhjf

Sensommar och vallfärd till Danmark

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Barnfamiljer har vallfärdat till Danmark under augusti och månaden är inte slut ännu – Det konstaterar Stena Line som svarat för transporten över Kattegatt.

Juli sägs ha varit den varmaste* månaden i Sverige på 260 år vilket troligen medfört att många valt att spendera sin sommar på hemmaplan. Istället verkar sensommaren bli tiden för utlandssemester och enligt Stena Lines senaste bokningsiffror är intresset för Danmark större än på länge. Inför resan till grannlandet har rederiet därför tagit fram en guide för hur barnfamiljer kan maximera semestern med ekonomin i behåll.

Efter ett par riktigt varma månader i Sverige är det många som söker den där sista semesterkänslan utomlands. Något som märks tydligt hos Stena Line. De senaste två veckorna har nämligen antalet dagsresor till Danmark ökat med hela 23 procent jämfört med samma period föregående år. Bland resor med barn har andelen resor stigit med 21 procent.

– Danmark har sedan länge varit ett populärt resmål för svenskar och då inte minst bland barnfamiljer. Åkturen dit är inte bara smidig, det är för många en del av resan. Väl på plats får man mycket resa för pengarna. Danmark har nämligen under senare år satsat mycket på att vara ett land för resande med barn och det finns mängder med saker att hitta på som inte kostar skjortan, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Stena Line har i samband med de höga resesiffrorna tagit fram en guide till de bästa och mest prisvärda aktiviteterna för en lyckad familjesemester i Danmark.

*) Värmerekordet handlar om genomsnittligt hög temperatur och hög temperatur under många dagar i följd. De absoluta värmerekorden för Sverige, +38 grader i skuggan, innehas alltjämt av Ulltuna 1933 och Målilla 1947.

Tips på hur barnfamiljer kan maximera danmarksresan:

Palmestranden – sola och bada på den populära och långgrunda stranden med vit sand och palmer strax norr om Fredrikshamn. Det blir inte mer tropiskt än så i Norden.

The Reef Hotel Fredrikshamn – för den som föredrar att bada i pool finns detta spännande karibiska äventyrsbad med pooler både inomhus och utomhus. Favorit bland barnen som kan rädda vilken regning dag som helst.

Fårup Sommerland – allt från pooler till berg- och dalbanor finns på Fårup som dessutom blivit framröstat till Nordens bästa sommarland.

Kattegattcentret – dyka med hajar eller padla kajak från syd- till nordpolen? För den äventyrslystna är detta akvarium och äventyrscenter den perfekta destinationen.

Råbjerg Mile – vandra i Nordeuropas största öken mellan Fredrikshamn och Skagen.

Rubjerg Knude Fyr – se hur sanden nästan har begravt hela fyren i den vackra miljön runt Rudjerg Knude.

Glass med guf – ät glass med den danska specialiteten guf på. Garanterat en sockerstinn succé bland de unga.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Gasellföretag – igen!

Rolfs Flyg & Buss är Gasellföretag för femte året i rad.

Liseberg bästa julmarknaden

Kryssning till Klaipeda 2019

Nästa sommars kryssarnyhet är litauiska hamstaden Klaipeda, förunderligt bortglömd av svenska gruppresearrangörer – nu blir det kanske ändring på det.

Fler tågar över Öresundsbron

Tågresorna över Öresundsbron har ökat med 10 procent och är därmed tillbaka på nivåerna före ID-kontrollerna som infördes 2015.

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Molde-hotell till Scandic

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Busstorget 2019 i Tylösand

Det blir Hotel Tylösand som kommer att få hysa branschmötet Busstorget 11–12 april 2019 i Halmstad – det beslutade arrangörerna 8 november.

Arkiv

Turismen viktigt lok för Jämtland

Fler gästnätter i Uppsala

Statistik från SCB visar på en stadig ökning av antalet kommersiella gästnätter i Uppsala kommun under 2018.

Kineserna tokhandlar i Sverige

Lapplandsresande går som tåget

Mellan juni och augusti ökade SJ:s resande till och från norra Sverige med hela 12 procent, jämfört med samma period i fjol - Lapplandsresandet sticker ut positivt.

FlixBus till Gardemoen

Nu kan resenärer boka resan hela vägen till Oslo Flygplats via FlixBus bokningsplattform – detta tack vare ett samarbete med Flybussen.

”Sunne är trevligt”

Söderberg vd för Göteborg & Co

Stockholm behöver fler hotell

Larsén lämnar Stromma

Nu stundar vaktskifte på Stromma eftersom Jan Larsén slutar efter 33 år inom bolaget - jakten på hans efterträdare har redan börjat.

Norweigian in efter flygkonkursen

Ryslig Hallowen i Kolmården

Rusning efter Interrail-kort

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Kocken avslöjar sin skäms-mat

Årets kock 2018, David Lundqvist, delar med sig av sina tankar kring hållbarhet och avslöjar sin ”skäms-mat”.

Gästrekord i Västsverige

Den rekordvarma sommaren har varit mycket positiv för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar – det blev gästnattsrekord.

Flygkonkurs – då torskar direktbokarna

Icehotel fick fint pris

Icehotel i Jukkasjärvi mottog 11 oktober Fonden för Exportutvecklings Export Hermes-pris för sina exportframgångar inom turism och för sitt internationella PR-arbete.

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Sänd till en kollega

0.167