23948sdkhjf

Buss del av hållbar turism i ny nationell strategi

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I den nya nationella naturturism strategin som presenterades i Almedalen i somras lyfts bussens klimatfördelar fram – Strategin finns att läsa på Svensk Tursims webbsida.

Övergripande målbild beskrivs som ”En växande andel av naturturismens besökare reser till och tar sig runt på resmålet med hjälp av kollektiva transporter, klimatsmarta lösningar och högkvalitativa leder”. Bakom strategin står Naturturismföretagen, Visita och Svensk Turism där bland annat Transportföretagen ingår. Som representant för Transportföretagen och dess förbund i Svensk Turism styrelse sitter Anna Grönlund, vice vd Sveriges Bussföretag.

 Under rubriken prioriterade insatser transportinfrastruktur, leder och digital tillgänglighet i den publicerade strategin intervjuas Jessica Sannö som driver Ösjönäs. Hon säger:

 I år kommer för första gången en buss med besökare som ska vandra, bo och äta här i Tivedens nationalpark under en helg. Det tycker vi är banbrytande, klimatsmart och jättespännande. Inte minst mot bakgrund av att myndigheter och offentliga aktörer vanligtvis mest tänker egen bil för svenskar och flyg för internationella besökare, säger Jessica Sannö som driver Ösjönäs, mitt i Tivedens nationalpark i gränstrakterna mellan Örebro- och Västra Götalandsregioenon.

 – Det är glädjande att bussen lyfts i sammanhang som fokuserar på hållbar och klimatsmart turism, säger Anna Grönlund i en kommentar.

 

Läs hela strategin på www.svenskturism.se under rubriken Aktuellt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Turistbussföretagen fick ny styrelse

Resemakar´n vann Guldbussen 2019

Det blev Erik Dahlbom, Resemakar´n i Väst, som vann RK Travel Groups pris Guldbussen 2019 – hederspris gick till Lennart Carlsson, priserna delades ut 21 mars i Göteborg.

Underhållning gratis på Flixbus

Salomon till Busstorget

Johan Salomon, Traveller Buss, kommer till Busstorget i Tylösand - han vill se vilka nyheter fordonsleverantörerna kommer presentera på Busstorget och vill självklart mingla med kollegor i branschen.

De vann Mellanskärgården

Det blev Blidösundsbolaget som vann kontraktet för sjötrafiken i Stockholms mellanskärgård – det har trafikförvaltningen beslutat 19 mars.

Kocklandslaget mönstrar på

Svenska Kocklandslaget vann VM i Luxemburg i november – nu kommer vinnarrätterna att serveras på Viking Cinderella tillagade ombord av världsmästarna.

Nyhetsbrev

Finland i gruppresefronten

Arkiv
Plus

Matnyttig resemässa i Estland

Mässan TourEst hölls för 28:e året i rad i februari.För fackbesökaren är det den årliga mässans första dag som gäller, alltid en fredag.

Junibacken digitaliseras

Ångan är uppe på Vildmarkståget

Ekroth kopplar upp Visit North

Wik till Busstorget

Norwegian har stoppat olycksplanet

Efter den svåra flygolyckan i Etiopien stoppade många flygbolag flygplanstypen Boeing 737 Max 8 - nu har även Norwegian stoppat alla sina 737 Max 8 men börskursen faller.

Flyger totalt klimatkompenserat

Från och med 1 april kommer flygbolaget BRA att klimatkompensera alla utsläpp av växthusgaser som bolaget alla flygplan genererar.

Baljhagen till Busstorget

Andreas Baljhagen, försäljningschef Nord på Volvo Bussar kommer till Busstorget i Tylösand – ett utmärkt tillfälle att träffa människor från branschen, säger han.

Flyget kan lyfta med biodrivmedel

Det händer i Österrike

Rederi Göta Kanal 150 år

Var finns de nya bussförarna?

På Busstorget i Tylösand 11-12 april lyfter Maria Sjölin frågan om vilka som ska bli våra nya bussförare – och det är bråttom, det behövs 7 300 nya förare till 2020.

Unga gillar solosemester

Varannan svensk är öppen för att resa på semestern helt ensam – framför allt är det män och unga som vill resa solo.

Viking Line till Almedalen

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Visby och tillbaka tre dagar under Almedalsveckan - kryssningarna prickar in Moderaternas, Liberalernas och Socialdemokraternas dagar.

Automatisk bagageinlämning i Visby

Färöarna stänger – för underhåll

Nytt direktflyg Malmö-Mallorca

Flybmi i konkurs

Galaxy åter i trafik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115