Buss del av hållbar turism i ny nationell strategi

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

I den nya nationella naturturism strategin som presenterades i Almedalen i somras lyfts bussens klimatfördelar fram – Strategin finns att läsa på Svensk Tursims webbsida.

Övergripande målbild beskrivs som ”En växande andel av naturturismens besökare reser till och tar sig runt på resmålet med hjälp av kollektiva transporter, klimatsmarta lösningar och högkvalitativa leder”. Bakom strategin står Naturturismföretagen, Visita och Svensk Turism där bland annat Transportföretagen ingår. Som representant för Transportföretagen och dess förbund i Svensk Turism styrelse sitter Anna Grönlund, vice vd Sveriges Bussföretag.

 Under rubriken prioriterade insatser transportinfrastruktur, leder och digital tillgänglighet i den publicerade strategin intervjuas Jessica Sannö som driver Ösjönäs. Hon säger:

 I år kommer för första gången en buss med besökare som ska vandra, bo och äta här i Tivedens nationalpark under en helg. Det tycker vi är banbrytande, klimatsmart och jättespännande. Inte minst mot bakgrund av att myndigheter och offentliga aktörer vanligtvis mest tänker egen bil för svenskar och flyg för internationella besökare, säger Jessica Sannö som driver Ösjönäs, mitt i Tivedens nationalpark i gränstrakterna mellan Örebro- och Västra Götalandsregioenon.

 – Det är glädjande att bussen lyfts i sammanhang som fokuserar på hållbar och klimatsmart turism, säger Anna Grönlund i en kommentar.

 

Läs hela strategin på www.svenskturism.se under rubriken Aktuellt.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu
Plus

Smarta bussen tar sjövägen

Stena Lines huvudkontor finns vid Danmarksterminalen i Göteborg och där sitter också Suzanne Jordestedt, bussresebranschens viktigaste person inom rederiet. Hon tycker fler borde ta sjövägen på Europaresan.

Plus

Slåss för turistbussen

Kjell Peterson rattar Svenska Turistbussföretagen sedan i mars – hans många år som lobbyist i Bryssel kommer väl till pass eftersom det är där många av branschens villkor avgörs.

Nytt flygbolag till Gällivare

Herhta Hillfons flyttar

Storsatsning ökade Danmarksintresset

Nytt akvarium byggs i Göteborg

Göteborgs fyller 400 år 2021 och då öppnar Sjöfartsmuseet Akvariet igen – då ska det helt nya huset med jätteakvariet på plats.

Nyhetsbrev

Nordkalotten besökssatsar gemensamt

Arkiv

Skönare till sjöss på Viking Line

Manner till Finnair

Skidor + kryssning = sant

Kapellskärs hamn angörs av jättekryssare

Antalet kryssningspassagerare ökar i Stockholms Hamnar – nu ska Kapellskärs hamn testas för den internationella kryssningstrafiken.

Konkurrensregler drev fram hotellförsäljning

30 augusti avtalade hotellkedjan Scandic om försäljning av Cumulus Kuopio Station i Kuopio till Lapland Hotels - Försäljningen var framtvingad av den finska konkurrensmyndigheten.

Stjärnregn på Viking Line i höst

Buss del av hållbar turism i ny nationell strategi

I den nya nationella naturturism strategin som presenterades i Almedalen i somras lyfts bussens klimatfördelar fram – Strategin finns att läsa på Svensk Tursims webbsida.

Swebus färger försvinner - blir FlixBus-gröna före årsskiftet

Ishotellet laddar för vintern

Morgondagens teknik och trafik på Euro Bus Expo

På brittiska Euro Bus Expo, årets största bussmässa i Europa, är fokus inställt på morgondagens passagerartrafik.

Sensommar och vallfärd till Danmark

Långa resor för Rolfs Flyg & Buss

Dags för fest i Flunsåsparken

Färjeföretaget kan vinna pris för sin detaljhandel

Tallink nominerade till Fronter Awards

Pasma till Scandic

Flyktingopera på Drottningholm

Unik modell av Kungsholm

Bra juli för Tallink

Sänd till en kollega

0.152