23948sdkhjf

Konkurrensregler drev fram hotellförsäljning

30 augusti avtalade hotellkedjan Scandic om försäljning av Cumulus Kuopio Station i Kuopio till Lapland Hotels - Försäljningen var framtvingad av den finska konkurrensmyndigheten.

Bakgrunden till försäljningen är att den finska konkurrensmyndighetens godkännande av Scandics förvärv av Restel skedde med förbehållet att Scandic avyttrar ett hotell i Björneborg, ett i Kuopio och ett i Lahtis. Den 20 juni tillkännagavs försäljningen av Cumulus Pori i Björneborg, och Scandic har påbörjat en process att avyttra Scandic Lahti. Driften av hotellet i Kuopio med 141 rum kommer att övergå till köparen 1 november.

Vi är nöjda med denna överenskommelse. Lapland Hotels OY är en väletablerad hotelloperatör i Finland som passar utmärkt för att driva Cumulus Kuopio Station vidare, säger Aki Käyhkö, vd för Scandic Hotels Finland.

Försäljningspriset för Cumulus Kuopio Station uppgår till runt 10miljoner svenska kronor och transaktionen beräknas inte ge upphov till någon väsentlig resultateffekt.

Scandic driver ett annat hotell i samma stad, nämligen Scandic Kuopio som ligger närmare sjön Kallavesi som ligger söder om staden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125