23948sdkhjf

Kapellskärs hamn angörs av jättekryssare

Antalet kryssningspassagerare ökar i Stockholms Hamnar – nu ska Kapellskärs hamn testas för den internationella kryssningstrafiken.

Den 6 september får förhoppningsvis Kapellskärs hamn på Rådmansö utanför Norrtälje för första gången besök av ett internationellt kryssningsfartyg. Om vädret tillåter och vindarna inte blir för kraftiga så kommer MSC Meraviglia att anlöpa Kapellskärs hamn vid niotiden på förmiddagen.

 – Stockholm är en mycket populär kryssningsdestination med ett ökande antal passagerare. Nu provar vi med ett kryssningsanlöp i Kapellskär för första gången när MSC Meraviglia eventuellt kommer på besök, säger Stefan Scheja, kryssningsansvarig Stockholms Hamnar.

MSC Meraviglia är 316 meter lång, tar 5 700 personer och kommer närmast från Oslo, för att samma kväll vid sjutiden resa vidare till Tallinn.

Läs också: Skidor + kryssning = sant

Totalt 276 kryssningsfartyg är inplanerade till Stockholms Hamnar hamnar under säsongen 2018 som sträcker sig från april till oktober. Runt 650 000 passagerare beräknas besöka Stockholmsregionen och de flesta fartyg lägger till i Stockholm. 34 av kryssningsfartygen lägger till i Nynäshamns hamn.

Kapellskär är Stockholms Hamnars nordligaste hamn, belägen nio mil nordost om Stockholm, och har gods- och passagerartrafik på färjor till och från Åland, Finland och Estland. Cirka en miljon färjepassagerare reser till eller från Kapellskär varje år.

När så här stora kryssningsfartyg anlöper Kapellskär innebär det nya logistiska utmaningar på land för bussbranschen – bussen blir ett måste för alla passagerare som vill se mer än bara hamnanläggningen i nordöstra Roslagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172