23948sdkhjf

Utredning kan öppna för trygghetskameror

Det är inte enkelt att införa kameraövervakning i dag – nu ska en ny utredning se om det behövs göras undantag i lagen för trygghetskameror inom kollektivtrafiken.

Den nya utredningen heter Kamerabevakningsutredningen och representanter för Sveriges Bussföretag samt flera medlemsföretag träffade utredningen 12 september. Utredningen har i uppdrag att analysera om det bör införas ett undantag när det gäller tillståndsplikten för kameraövervakning av allmänna transportmedel och stationer. Kamerabevakningsutredningen ska redovisa det senast 15 februari 2019.

Det var värdefullt att träffa Utredningen, som är precis i startgroparna med detta uppdrag. Vi informerade om bussbranschen och busstrafik samt behovet av kameraövervakning. Vi redovisade de problem som hittillsvarande tillståndsplikt inneburit, när länsstyrelserna sökt tillstånd. Nu när en ny dataskyddsförordning, GDPR, finns bör det räcka med den och tillståndsplikten för kameror i bussar bör slopas, säger Göran Forssén, Sveriges Bussföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187