23948sdkhjf

Storsatsning ökade Danmarksintresset

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Årets sommar bjöd på ett sällan skådat högtryck, men det var inte bara vädret som var hett – dagsturerna till Danmark med Stena ökade stort.

Dagstursresandet till Danmark med Stena Line ökade med hela 25 procent jämfört med samma period förra året. Stena Lines egna storsatsningar, dansk populärkultur och shopping i Bordershop till fotbolls-VM ser rederiet som de främsta anledningarna till det ökande resandet.

Stena Line har under 2018 storsatsat på sin Danmarkslinje. Man har bland annat byggt om Stena Danica där man lanserade nya The Reef Bar, ett massivt inglasat soldäck, kryddat med karibiska influenser. Stena Danica har även blivit Stena Lines digitala testplattform där man ständigt utvecklar nya spännande digitala lösningar för att förbättra resandet. Enligt statistiken - satsningar som slagit ut väl.

Vi har verkligen lagt ett stort fokus på att höja kvaliteten på våra resor och få ännu fler att vilja resa med oss till Danmark. Stora investeringar har gjorts och det är väldigt kul att vi direkt kunnat se en så positiv effekt. Sen ska vi inte heller glömma att många kombinerade en dag på havet med shopping i Bordershop för att fylla på förråden till VM-slutspelet och till de varma sommarkvällarna samt succéserien The Rain som hade premiär i maj, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Förutom att många av Stena Lines satsningar har varit riktade mot en yngre målgrupp kan även utomstående händelser ligga bakom det resesuccén. Bland studenter över 18 år har Stena Line nämligen kunnat se en ökning på 37 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år. I maj 2018 hade danska The Rain premiär på Netflix. Serien, som är inspelad i Danmark och Sverige, blev genast populär. Månaderna efter premiären, då även fotbolls-VM spelades, har Stena Line kunnat se ett ökat resande på hela 84 procent bland ungdomar, jämfört med månaderna innan serien släpptes. Och Stena Line ser alltså att både The Rain och fotbolls-VM kan ha bidragit till den kraftiga ökningen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hemester i Skåne

Utomhusmatlagning på Västkusten

Rymden på Stockholms Kulturfestival

Rymden är årets tema på Stockholms Kulturfestival som går av stapeln 13-17 augusti – något att pricka in för temaresan till Stockholm under sensommaren.

1

Scandorama och Ölvemarks ökar

Back för Tallink Grupp

Jikander till Birka

Birka Cruises rekryterar Sabrina Jikander som andre styrman - hon kommer senast från en befattning som voyage operator på Eukor Car Carriers.

Nyhetsbrev

Strand vd för Visit Stockholm

Arkiv

"Kryssarna dödar 100 i förtid"

Många ville döpa Vikings fartyg

Intereuropeisk tågbokning öppnas

Snart smyglanseras en ny bokningstjänst för tågresor från Sverige till hela Europa – det ska bli lika enkelt som att boka flygresor på nätet, lovar Crewcom som ligger bakom tjänsten.

Fler tåg till kontinenten 2020

Nästa år ska det gå lättare att åka tåg från Sverige till Europa via Köpenhamn – det är i alla fall SJ:s målsättning inför 2020, ett spårbundet resealternativ för dem som vill välja bort flyget.

Lyckad volontärturism på Färöarna

Under helgen 26-28 april samlades 100 volontärer från 25 olika länder på Färöarna för att rusta upp destinationen inför den kommande turistsäsongen.

Flygledning på distans

Uppåt för turistbussen

Lahrin och Dahl till Visit Sweden

Jenny Lahrin, Mattias Dahl och Mats Hedenström tillträder som nya medlemmar i styrelsen för Visit Sweden – det står klart efter organisationens årsstämma.

Kryssningspremiär i Stockholms Hamnar

Peterson tar över EACT

Nu snurrar Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn har officiellt öppnats för allmänheten – attraktionen blir stadens nya landmärke och är dessutom första pariserhjulet som byggts på ett tak.

Turistbussen är klimatsmart

Att åka turistbuss på sin semester är ett av de mest klimatsmarta sätten att resa på – ett faktum som Scandorama och Ölvemarks Holiday använder i sin marknadsföring.

Svag krona - chans för turismen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Lindstål till Stockholms Hamn

Turistbussen kräver mer

Sveriges Bussföretags TURBO-grupp tog upp frågan om bland annat bussbälten som kärvar och de extra krav som gäller för den som ska köra en turistbuss.

Nya glasögon för Transportstyrelsen

Branschen har länge mött kalla handen i sitt möte med Transportstyrelsen - men på Busstorget i Tylösand verkade det som om myndigheten äntligen bytt glasögon.

Nya villkor för bussresor

Nu blir det nya villkor för beställning av bussresor – det ska bli enklare att få ersättning för skador som uppkommer i samband med bussresor.

Bussar för Snälltåget

Lenman ny flygplats-vd

Grönberg tar över Göteborg & Co

Bengtsson till Buhres på Kivik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.182