23948sdkhjf

Storsatsning ökade Danmarksintresset

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Årets sommar bjöd på ett sällan skådat högtryck, men det var inte bara vädret som var hett – dagsturerna till Danmark med Stena ökade stort.

Dagstursresandet till Danmark med Stena Line ökade med hela 25 procent jämfört med samma period förra året. Stena Lines egna storsatsningar, dansk populärkultur och shopping i Bordershop till fotbolls-VM ser rederiet som de främsta anledningarna till det ökande resandet.

Stena Line har under 2018 storsatsat på sin Danmarkslinje. Man har bland annat byggt om Stena Danica där man lanserade nya The Reef Bar, ett massivt inglasat soldäck, kryddat med karibiska influenser. Stena Danica har även blivit Stena Lines digitala testplattform där man ständigt utvecklar nya spännande digitala lösningar för att förbättra resandet. Enligt statistiken - satsningar som slagit ut väl.

Vi har verkligen lagt ett stort fokus på att höja kvaliteten på våra resor och få ännu fler att vilja resa med oss till Danmark. Stora investeringar har gjorts och det är väldigt kul att vi direkt kunnat se en så positiv effekt. Sen ska vi inte heller glömma att många kombinerade en dag på havet med shopping i Bordershop för att fylla på förråden till VM-slutspelet och till de varma sommarkvällarna samt succéserien The Rain som hade premiär i maj, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Förutom att många av Stena Lines satsningar har varit riktade mot en yngre målgrupp kan även utomstående händelser ligga bakom det resesuccén. Bland studenter över 18 år har Stena Line nämligen kunnat se en ökning på 37 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år. I maj 2018 hade danska The Rain premiär på Netflix. Serien, som är inspelad i Danmark och Sverige, blev genast populär. Månaderna efter premiären, då även fotbolls-VM spelades, har Stena Line kunnat se ett ökat resande på hela 84 procent bland ungdomar, jämfört med månaderna innan serien släpptes. Och Stena Line ser alltså att både The Rain och fotbolls-VM kan ha bidragit till den kraftiga ökningen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stromma räddar konkursbåt

Stromma har ropat in skärgårdsbåten M/S Nya Skärgården – den tillhörde det konkursdrabbade rederiet Kulturbåtarna i Göteborg.

Plus

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har provat årets julöl och andra juldrycker i samarbete med Foodnet - resultatet är att två öl är i topp bland många fina brygder.

Julita Gård vann turistpris

Extra platser på jultågen

Bokningstrycket på julens tågresor är ovanligt högt, SJ har därför ordnat massor av extra sittplatser på sina tåg – så nu gäller det bara att tågen också går som de ska under helgerna.

Back i maskin för Tallink

Mer Stena i Irländska sjön

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Norwegian till Rio de Janeriro

Arkiv

Följ spriten som lagras till sjöss

I 200 år uppger Linie Aquavit att de låtit lagra sin Aquavit i fyra månader till sjöss för skapa den lena karaktäristiska smaken – är det en myt eller är det verkligen sant?

Andersson in - Castwall ut

Ta chansen att påverka RT-Forum

Hyggligt bra 2018 för bussresearrangörerna

Det har varit ett bra år överlag för grupp- och bussresearrangörerna - det visar Resforums intervjuer med grupp- och bussresearrangörer.

Billigare buss för äldre

Plus

5 snabba frågor…

Plus

Finland är fantastiskt

Finland ligger nära. Ändå är det få gruppresearrangörer som har landet bortom de stora kuststäderna Helsingfors och Åbo på programmet. Det vill Anders Nord ändra på för Finland är helt enkelt fantastiskt.

Fler tar tåget i jul

Julmarknader i Estland

I år fyller världens äldsta julgranstradition 577 år och snart kommer julgranen att resas för 17:e året i rad på torget i Tallinn när julmarknaden drar igång.

Ekman firade med jättefest

15 november firade branschprofilen Johan Ekman 110 år – med stor galakväll på Grand Hotel Stockholm som inte avslutades förrän 16 november.

Plus

Jag är buss!

Johan Ekman gillar inte att fylla jämnt som just gjort – men han gillar att fira och har därför valt att lyfta andra saker än just sin ålder och slå till med en jättefest på Grand Hotel.

Gasellföretag – igen!

Rolfs Flyg & Buss är Gasellföretag för femte året i rad.

Liseberg bästa julmarknaden

Kryssning till Klaipeda 2019

Nästa sommars kryssarnyhet är litauiska hamstaden Klaipeda, förunderligt bortglömd av svenska gruppresearrangörer – nu blir det kanske ändring på det.

Fler tågar över Öresundsbron

Tågresorna över Öresundsbron har ökat med 10 procent och är därmed tillbaka på nivåerna före ID-kontrollerna som infördes 2015.

Elektrisk färja Helsingborg-Helsingör

Molde-hotell till Scandic

Rusning efter Interrail-kort

Sänd till en kollega

0.557