23948sdkhjf

Storsatsning ökade Danmarksintresset

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Årets sommar bjöd på ett sällan skådat högtryck, men det var inte bara vädret som var hett – dagsturerna till Danmark med Stena ökade stort.

Dagstursresandet till Danmark med Stena Line ökade med hela 25 procent jämfört med samma period förra året. Stena Lines egna storsatsningar, dansk populärkultur och shopping i Bordershop till fotbolls-VM ser rederiet som de främsta anledningarna till det ökande resandet.

Stena Line har under 2018 storsatsat på sin Danmarkslinje. Man har bland annat byggt om Stena Danica där man lanserade nya The Reef Bar, ett massivt inglasat soldäck, kryddat med karibiska influenser. Stena Danica har även blivit Stena Lines digitala testplattform där man ständigt utvecklar nya spännande digitala lösningar för att förbättra resandet. Enligt statistiken - satsningar som slagit ut väl.

Vi har verkligen lagt ett stort fokus på att höja kvaliteten på våra resor och få ännu fler att vilja resa med oss till Danmark. Stora investeringar har gjorts och det är väldigt kul att vi direkt kunnat se en så positiv effekt. Sen ska vi inte heller glömma att många kombinerade en dag på havet med shopping i Bordershop för att fylla på förråden till VM-slutspelet och till de varma sommarkvällarna samt succéserien The Rain som hade premiär i maj, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer.

Förutom att många av Stena Lines satsningar har varit riktade mot en yngre målgrupp kan även utomstående händelser ligga bakom det resesuccén. Bland studenter över 18 år har Stena Line nämligen kunnat se en ökning på 37 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år. I maj 2018 hade danska The Rain premiär på Netflix. Serien, som är inspelad i Danmark och Sverige, blev genast populär. Månaderna efter premiären, då även fotbolls-VM spelades, har Stena Line kunnat se ett ökat resande på hela 84 procent bland ungdomar, jämfört med månaderna innan serien släpptes. Och Stena Line ser alltså att både The Rain och fotbolls-VM kan ha bidragit till den kraftiga ökningen.Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Norweigian in efter flygkonkursen

Ryslig Hallowen i Kolmården

Rusning efter Interrail-kort

Ännu en rekordsäsong i Stockholm

Antalet kryssningspassagerare i Stockholms Hamnar ökar stadigt och slår även i år nytt rekord – det innebar mer körningar för bussföretagen.

Kocken avslöjar sin skäms-mat

Årets kock 2018, David Lundqvist, delar med sig av sina tankar kring hållbarhet och avslöjar sin ”skäms-mat”.

Gästrekord i Västsverige

Den rekordvarma sommaren har varit mycket positiv för Västsveriges hotell, stugbyar, vandrarhem och campinganläggningar – det blev gästnattsrekord.

Nyhetsbrev

Flygkonkurs – då torskar direktbokarna

Arkiv

Icehotel fick fint pris

Icehotel i Jukkasjärvi mottog 11 oktober Fonden för Exportutvecklings Export Hermes-pris för sina exportframgångar inom turism och för sitt internationella PR-arbete.

Koldioxid - så tungt väger resmålet

Hälften har aldrig sett en älg

Tio oupptäckta resmål

Hållbara svenska resmål

Det går att hitta upplevelser utöver det vanliga utan att behöva flänga jorden runt – något att ta fasta på för bussresearrangörer som vill erbjuda miljösmarta alternativ.

Storsatsning på nattåg

Tåg till Lapplandsfjällen

Nu lanseras ”Fjälltåget” – genom ett samarbete mellan Snälltåget och Inlandsbanan går det att åka tåg från Malmö ända till Lapplandsfjällen under ett par veckor i vinter.

Nytt fartyg Karlskrona-Gdynia

6 oktober gick Stena Nordica i trafik som det fjärde ordinarie fartyget mellan Karlskrona och Gdynia - därmed möter rederiet den ökade efterfrågan till norra Polen.

Sänkt prognos för flygresor

Primera Air i konkurs

Trerätters och surf för bussresenärerna

Volvo Bussar har undersökt vad bussresenärerna helst vill ha – fin mat och wifi stod högt i kurs samtidigt som 66 procent använde säkerhetsbälte.

Digital direktbokning till Åre

Det digitala turistbolaget ”This is Åre” är först med direktbokning av flygbiljetter plus ”allt” på egna sajten – detta blev möjligt genom ett samarbete med Citybreak.

Turisttrafiken ökar på Inlandsbanan

Plus

Shanghai - ett mäktigt resmål

Den som inte sett den kinesiska muren har inte varit i Kina sägs det. Men den som missar mångmiljonstaden Shanghai har missat Kinas största stad och även en av hela världens mäktigaste städer. Här blandas högt och lågt, gammalt och supermodernt i världens största hamnstad.

Nya stjärnor till Norwegian

Plus

Barometern pekar ut Prag

Plus

CERN – en hisnande resa

Vad sägs om en annorlunda resa till universums yttersta gräns och in i materiens innersta beståndsdelar? En resa med grundforskning som tema där världens största vetenskapliga maskin avslöjar det allra minsta i tillvaron. Välkomna till CERN!

Manner till Finnair

Sänd till en kollega

0.489