23948sdkhjf

Herhta Hillfons flyttar

Föreningen Hertha Hillfons vänner har sedan mars 2017 drivit en omfattande och ambitiös verksamhet i lokalen i Gamla Badhuset på Skeppsholmen – men ekonomiska problem gör att man tvingas stänga.

Nej, den speciella konstnären Hertha Hillfons lockade inte många bussturister och dessvärre inte många andra konstintresserade besökare heller till utställningen på Skeppsholmen i Stockholms innerstad.

Sedan en tid har föreningen befunnit sig i ett hårt pressat ekonomiskt läge. Trots ansträngningar, har föreningen inte fått tillräckligt ekonomiskt stöd. Därtill har besöksfrekvensen gått ned, särskilt under sommaren.

Följaktligen tvingas man konstatera att ekonomin inte tillåter att driva utställningsverksamhet i hittillsvarande omfattning, och lokalen på Skeppsholmen kommer att avvecklas. Detta innebär att nuvarande verksamhet kommer att stängas i slutet av september.

Parallellt med avvecklingsarbetet pågår arbete med att finna nya former för att levandegöra Hertha Hillfons fantastiska konstnärskap och på inspirerande och nya sätt förmedla hennes konst och livshållning.

Fram till och med 23 september är alla välkomna att besöka utställningen ”Abstrakt närvaro - Hertha Hillfons tidiga verk i möte med Bengt Berglund” på Skeppsholmen, Svensksundsvägen 21, i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094