23948sdkhjf

Bergkvara vann miljardkontrakt i Uppland

Upphandlingen av skoltrafik och mindre landsbygdlinjer i Uppland är avklarad – Bergkvara buss står som vinnare i upphandlingen.

Trafikupphandlingen för lokal- och skolbusstrafik av Region Uppsala (Kollektivtrafikförvaltningen UL) slutfördes 17 september och där visar det sig att Bergkvara buss haft stora framgångar. Bolaget kommer att köra skoltrafik och mindre landsbygdslinjer i kommunerna Enköping, Knivsta, Tierp, Uppsala och Östhammar med start 1 januari 2020 förutom för skoltrafiken i Enköpings kommun som startar höstterminen 2020.

Uppdraget löper under 8 år med option på ytterligare 2 + 2 år. Det totala värdet av upphandlingen uppgår initialt till runt 1,04 miljarder kronor och omfattar drift av totalt 115 fordon. Bergkvarabuss gör bedömningen att man kommer att kunna erbjuda alla nuvarande busschaufförer anställning.

Jag gläder mig och välkomnar uppdraget som passar väl in i vår verksamhet och innebär att vi ytterligare stärker vår position i regionen med utgångspunkt från redan etablerade verksamheter i bland annat Enköping och Stockholm, säger Göran Mellström, vd på Bergkvarabuss.

I övrigt har ett starkt miljö- och säkerhetsfokus präglat upphandlingen vilket välkomnas av Bergkvarabuss då det ligger i linje med bolagets egna fokusområden. All trafik kommer att utföras med 100 procent fossilfria drivmedel. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062