23948sdkhjf

De ska testa ERTMS

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

System Verification vann Trafikverkets upphandling av specialiserad testledare inom ERTMS-projektet – det nya signalsystemet för järnväg inom hela EU.

ERTMS-projektet ska leverera ett helt nytt signalsystem för hela Sveriges järnväg som är helt digitalt och bygger på att tågen har utrustning ombord i kombination med trådlös kontakt med trafikledningens datasystem. ERTMS måste testas inför införandet och det är det uppdraget som gått till företaget System Verification Sverige som gläds åt att ha fått uppdraget:

Vi vill vara med i samhällsprojekt så detta är helt rätt, säger företagets vd Erik Björhäll.

Avtalet gäller en specialiserad testledarroll för verifiering, validering och utrullning inom det gigantiska projektet ERTMS (European Rail Traffic Management System), ett EU-gemensamt signalsystem som ska ersätta slitna järnvägar och underlätta trafiken mellan länder. Det nya signalsystemet införs successivt på det svenska järnvägsnätet och beräknas vara klart år 2035. Avtalet innebär att System Verification får möjlighet att arbeta i ett viktigt samhällsutvecklande projekt.

Vi vet att vår specialistkompetens inom Quality Assurance är kritisk och kommer att vara det i långt större utsträckning framöver inom det privata näringslivet, men absolut även inom den offentliga sektorn. Det handlar om att lyckas kombinera hög innovationstakt med säkerhet och hållbarhet, och det är vi duktiga på, säger Erik Björhäll.

System Verification är både kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Vi tror att kravet kommer i alltfler upphandlingar även inom IT. Du vill veta vad du köper och få oberoende utlåtanden. Vi kan garantera våra kunder strukturerade och genomlysta arbetsprocesser och vi att ständigt arbetar för att minska klimatpåverkan,” säger Erik Björhäll.

Avtalet hos Trafikverket är en objektspecifik upphandling på 1 år med option på förlängning ytterligare två år. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Nyhetsbrev

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Arkiv

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Nationellt biljettsystem? Javisst!

Regeringen har beslutat införa ett nationellt biljettsystem för hela Sveriges kollektivtrafik – på Kollektivtrafikdagen 15 maj får deltagarna veta hur det ska gå till.

Plus

5 snabba frågor…

Bussen bromsar själv!

Plus

"Vi kan göra mycket för trafiksäkerheten"

Lena Erixon är övertygad om att Trafikverket kan göra mycket för trafiksäkerheten - samtidigt är det av högsta vikt att se till att järnvägen rustas och underhålls.

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145