23948sdkhjf

De ska testa ERTMS

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

System Verification vann Trafikverkets upphandling av specialiserad testledare inom ERTMS-projektet – det nya signalsystemet för järnväg inom hela EU.

ERTMS-projektet ska leverera ett helt nytt signalsystem för hela Sveriges järnväg som är helt digitalt och bygger på att tågen har utrustning ombord i kombination med trådlös kontakt med trafikledningens datasystem. ERTMS måste testas inför införandet och det är det uppdraget som gått till företaget System Verification Sverige som gläds åt att ha fått uppdraget:

Vi vill vara med i samhällsprojekt så detta är helt rätt, säger företagets vd Erik Björhäll.

Avtalet gäller en specialiserad testledarroll för verifiering, validering och utrullning inom det gigantiska projektet ERTMS (European Rail Traffic Management System), ett EU-gemensamt signalsystem som ska ersätta slitna järnvägar och underlätta trafiken mellan länder. Det nya signalsystemet införs successivt på det svenska järnvägsnätet och beräknas vara klart år 2035. Avtalet innebär att System Verification får möjlighet att arbeta i ett viktigt samhällsutvecklande projekt.

Vi vet att vår specialistkompetens inom Quality Assurance är kritisk och kommer att vara det i långt större utsträckning framöver inom det privata näringslivet, men absolut även inom den offentliga sektorn. Det handlar om att lyckas kombinera hög innovationstakt med säkerhet och hållbarhet, och det är vi duktiga på, säger Erik Björhäll.

System Verification är både kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Vi tror att kravet kommer i alltfler upphandlingar även inom IT. Du vill veta vad du köper och få oberoende utlåtanden. Vi kan garantera våra kunder strukturerade och genomlysta arbetsprocesser och vi att ständigt arbetar för att minska klimatpåverkan,” säger Erik Björhäll.

Avtalet hos Trafikverket är en objektspecifik upphandling på 1 år med option på förlängning ytterligare två år. Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Nytt styre för bussforskning

Stefan Magnusson, vd Nettbuss Sverige, blev omvald till styrelsens ordförande på dagens årsstämma i Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR.

Branschens nya styrelse

Sveriges bussföretag har valt ny styrelse på årsstämman som genomfördes under mässan Persontrafiks första dag 22 oktober – Gunnar Schön, Transdev, tar över som ordförande efter Magnus Åkerhielm som lämnade branschen i våras.

Bussen på undantag

Persontrafik är igång!

Volvo visar långfärdsbussarna

Kuren rullar själv

Nyhetsbrev

Öppning för biodrivmedel i EU

Nu ljusnar det litet när det gäller biodrivmedel – det tycks som om EU lyssnat på kritiken mot att sätta stopp för biodrivmedel som många i branschen kör på i dag.

Arkiv

Tågaffär värd 6 miljader

Brittiska järnvägsaktören Go-Ahead Nordic har vunnit sitt första tågkontrakt i Norge – affärens värde uppskattas till 5,8 miljarder norska kronor eller 6,3 miljarder svenska kronor.

Ny Flixbus-linje till Landvetter

Satsning på bussförarutbildning

Plus

Första bränslecellståget i trafik

Världens första vätgasdrivna tåg går sedan en månad i trafik mellan Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde och Boxtehude i delstaterna Niedersachsen och Bremen, norra Tyskland.

Plus

”Fusionen med Siemens enda alternativet”

Den planerade jättefusionen mellan Alstom och Siemens har stött på patrull i EU – men Alstoms vd Henri Poupart-Lafarge säger att planerna på ett samgående fortsätter som vanligt. Enligt honom finns helt enkelt inget annat alternativ.

Plus

Bättre trygghet i kollektivtrafiken

Ny molnprodukt för kollektivtrafiken

Nu lanserar Hogia en ny molnprodukt som ska ge trafikföretagen en mer proaktiv störningshantering.

Rusning efter Interrail-kort

Effektivare halkbekämpning i sikte

Yigit till Taxi Stockholm

Nya elbussar till Ale

21 dog på septembervägarna

Skåne: 501 bussförare fattas

Norrbotten: 154 bussförare fattas

Gotland: 25 bussförare fattas

Volvo vann affär i Mexiko

Städbolag överger tunnelbanan

Optidev för Västtrafik

Många nya i Trafikutskottet

Sundås till Transportföretagen

1

Tre zoner i Västtrafik

LEAN – för kollektivtrafiken

Självkörande i Sjöbo

De ska testa ERTMS

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Sänd till en kollega

0.15