23948sdkhjf

Två spårvägschefer i Göteborg sparkas

Göteborgs Spårvägars oberoende utredning om missförhållanden inom organisationen är klart – nu sparkas två chefer som sedan i våras varit avstängda sedan i våras.

Under våren och sommaren 2018 har ett antal ärenden inkommit till Göteborg Stads visselblåsarfunktion gällande påstådda missförhållanden inom Göteborgs Spårvägar AB. Av de ärenden som inkommit har tre ärenden avskrivits utan vidare åtgärder.

Göteborgs Spårvägar beställde 26 april en extern utredning för att få en oberoende granskning av de påstådda missförhållandena. Under utredningens gång har två chefer blivit avstängda.

Under utredningen har flera medarbetare och chefer blivit omnämnda. I KPMG:s rapport är det särskilt tre chefer inom samma affärsområde som lyfts fram. Koncernledningen har utifrån detta bedömt att de två chefer som idag är avstängda inte kommer att återgå till sina nuvarande befattningar.

Göteborgs Spårvägar kommer omgående inleda nödvändigt arbetsrättsligt arbete samt uppta förhandlingar med berörda fackliga organisationer.

KPMG:s utredning belyser också behov av att tydliggöra de regelverk som finns inom bolaget när det gäller inköp och upphandling, rekrytering, samt regler och rutiner kring säkerhet. Koncernledningen kommer under hösten arbeta aktivt för ett öppet och bra klimat. Dessa frågor kommer även att ha högsta prioritet i det ledarskaps- och medarbetarprogram som planeras starta under hösten.

Det får inte finnas någon tveksamhet om att Göteborgs Spårvägar gör sitt yttersta för att göteborgarna ska tillförsäkras en trygg och säker resa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094