23948sdkhjf

FlixBus tokökar i Sverige

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

FlixBus redovisar 50 procent fler resenärer under de tre sommarmånaderna i år jämfört med motsvarande period föregående år - nya svenska marknaden tokökar.

Resor med buss ökar i alla FlixBus marknader – Sverige finns med bland toppländerna, enligt bolagets egna siffror. 

De mest populära destinationerna totalt under juni, juli och augusti i år var Berlin, Paris, München, Hamburg, Prag, Frankfurt, Wien, Amsterdam, Rom och Milano. Som en relativt ung marknad ligger Sverige redan med i FlixBus-toppen och visar mer än trefaldigade passagerarsiffror. Tillväxtmöjligheterna för bussresor i Sverige är ännu större inför nästa sommar med Swebus som en del av FlixBus. 

Vår målsättning är att erbjuda ett attraktivt resealternativ och det är glädjande att fler och fler väljer bussen. Vi har lyckats tredubbla antalet passagerare i Sverige jämfört med samma period i somras tack vare fler partnerskap med duktiga svenska bussbolag, säger Jelena Jovanovic presschef för FlixBus Sverige

I hela Europa bygger FlixBus verksamhet på att bygga upp partnerskap med mindre lokala bussbolag vilket inte innefattar ägande och operationell hantering av egna fordon. Partnerskapsmodellen möjliggör för bolaget att fokusera på att utöka nätverket, fylla bussarna och utveckla produkten, samtidigt som företagets lokala busspartners kan fokusera deras kärnkompetens vilket innefattar den dagliga driften och kundernas reseupplevelse. FlixBus samarbetar för närvarande med 300 busspartners i hela Europa av vilka många är mindre, familjeägda bolag. Under åren har dessa samarbeten bidragit till att skapa 7000 förararbetstillfällen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Nyhetsbrev

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Arkiv

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Axelsson får Miljöpriset 2019

Kenneth Johansson död

Brittiska körkort kan få dispens

Alstom+Siemens stoppas av EU

Nationellt biljettsystem? Javisst!

Regeringen har beslutat införa ett nationellt biljettsystem för hela Sveriges kollektivtrafik – på Kollektivtrafikdagen 15 maj får deltagarna veta hur det ska gå till.

Plus

5 snabba frågor…

Bussen bromsar själv!

Plus

"Vi kan göra mycket för trafiksäkerheten"

Lena Erixon är övertygad om att Trafikverket kan göra mycket för trafiksäkerheten - samtidigt är det av högsta vikt att se till att järnvägen rustas och underhålls.

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111