23948sdkhjf

FlixBus tokökar i Sverige

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

FlixBus redovisar 50 procent fler resenärer under de tre sommarmånaderna i år jämfört med motsvarande period föregående år - nya svenska marknaden tokökar.

Resor med buss ökar i alla FlixBus marknader – Sverige finns med bland toppländerna, enligt bolagets egna siffror. 

De mest populära destinationerna totalt under juni, juli och augusti i år var Berlin, Paris, München, Hamburg, Prag, Frankfurt, Wien, Amsterdam, Rom och Milano. Som en relativt ung marknad ligger Sverige redan med i FlixBus-toppen och visar mer än trefaldigade passagerarsiffror. Tillväxtmöjligheterna för bussresor i Sverige är ännu större inför nästa sommar med Swebus som en del av FlixBus. 

Vår målsättning är att erbjuda ett attraktivt resealternativ och det är glädjande att fler och fler väljer bussen. Vi har lyckats tredubbla antalet passagerare i Sverige jämfört med samma period i somras tack vare fler partnerskap med duktiga svenska bussbolag, säger Jelena Jovanovic presschef för FlixBus Sverige

I hela Europa bygger FlixBus verksamhet på att bygga upp partnerskap med mindre lokala bussbolag vilket inte innefattar ägande och operationell hantering av egna fordon. Partnerskapsmodellen möjliggör för bolaget att fokusera på att utöka nätverket, fylla bussarna och utveckla produkten, samtidigt som företagets lokala busspartners kan fokusera deras kärnkompetens vilket innefattar den dagliga driften och kundernas reseupplevelse. FlixBus samarbetar för närvarande med 300 busspartners i hela Europa av vilka många är mindre, familjeägda bolag. Under åren har dessa samarbeten bidragit till att skapa 7000 förararbetstillfällen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Connect vann Flexlinjerna

Plus

Rudestad tar över Persontrafik

Persontrafikmässan får ny projektledning – mångårige mässveteranen Dan Ågren tänker sluta till årsskiftet, ny projektledare från 2020 är Anders Rudestad.

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Hela Europa med tåg

Gustavsson avancerar

Nyhetsbrev

Bussen - en väg till integration

Arkiv

Bjurenborg rattar Westin Buss

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

”Transportfusk kan stoppas”

SL-buss i brandolycka

Hybricons styrelse omvaldes

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Busskuren som renar luften

Framgång för Kollektivtrafikdagen

15 maj genomfördes Kollektivtrafikdagen 2019 på Quality Hotel Friends i Solna - närmare 250 personer deltog i det stora branschmötet.

Keolis leder Bussförar-SM

Sedan redovisningen 23 april har Keolis kört om Transdev när det gäller antalet anmälda till Bussförar-SM 2019 – men ledningen är mycket knapp.

Biodrivmedel backade 2018

Tåget – snabbare än flyget

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Ännu en ordförandepost för Tamsons

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) har valts till ny ordförande för Mälardalsrådet – det stod klart under årskonferensen i Örebro.

Taxiförbundet: ”Uber skattefuskar!”

IRU-kritik mot EU:s syn på bussen

IRU:s passagerarkommitté beklagar utvecklingen kring kör- och vilotidslagstiftningen inom EU – bussen får inga särskilda regler utan betraktas fortsatt på samma sätt som lastbilen.

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Kristdemokraterna svarar

Moderaterna svarar

Liberalerna svarar

Centerpartiet svarar

Miljöpartiet svarar

Socialdemokraterna svarar

Vänsterpartiet svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126