23948sdkhjf

Tre taxibolag vann i Stockholm

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sverigetaxi, Taxi Kurir och Taxi Stockholm ska köra färdtjänsttaxi i Stockholms län – det har trafiknämnden i Stockholms läns landsting beslutat.

Beslutet som fattades av trafiknämnden i Stockholm läns landsting 25 september innebär att en ny och två nuvarande trafikutövare får förtroendet att transportera de resenärer som har svårigheter att resa med den vanliga kollektivtrafiken i Stockholms län och får resa med färdtjänsten. Trafikstart sker 1 april 2019 och avtalen löper fram till 31 mars 2022, med möjlighet till förlängning med ytterligare ett år.

Nya regler har gjort det möjligt för oss att ställa krav på kollektivavtalsliknande villkor för de förare som kör färdtjänst i Stockholm. Vår förhoppning är att avtalen ska leda till bättre leveranser och en fortsatt hög kundnöjdhet, säger Caroline Ottosson, chef för trafikförvaltningen.

Nytt i avtalen är att det finns incitament för transporter med bland annat bilbarnstol och ledarhund samt större drivkrafter för förare att hjälpa till då taxibil uteblivit. Det ska säkerställa att resenärer som behöver använda resegarantin får en ny taxi. Avtalen innehåller också omfattande krav på utbildning av förare och förståelse för mjuka värden, som bemötande.

FAKTA/Om avtalen

3 år med option på förlängning med 1 år

Totala värdet är drygt 800 miljoner kronor per år

33 avtalsområden fördelade över länets kommuner, vilket gett både stora och små aktörer möjlighet att lämna anbud

Cirka 4 000 fordon

Följer upphandlingsmyndighetens rekommendation ”Arbetsrättsliga villkor för taxiförare”

FAKTA/Om uppdraget

Omfattar färdtjänsttaxi, sjukresor och landstingsanställdas tjänsteresor inom Stockholms län. Varje dag görs cirka 10 000 resor, varav 2 500 sjukresor, med färdtjänsten i Stockholms län.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företagen Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Nyhetsbrev

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Arkiv

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Färre trafikdödade under mars

Gotland får trådlös elväg

Den första trådlösa elvägen för bussar och lastbilar ska byggas på Gotland – på en del av sträckan mellan flygplatsen och centrala Visby.

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.207