23948sdkhjf

Primera Air i konkurs

Det danska flygbolaget Primera Air har efter ett par års ekonomiska problem gått i konkurs – flygbolaget har bland annat varit Solresors viktigaste flygleverantör.

Flygbolagets ledning ansökte själva om konkurs natten till 2 oktober. Det här innebär att många av Solresors resenärer runt om i Europa tills vidare är strandsatta. Att Primera Air försvinner från marknaden innebär att några destinationer som noterat ett uppsving kommer att dala igen. En sådan destination är ön La Palma dit Solresor under ett par år varit ensamma om att kunna erbjuda direktflyg. Det fick turismen till denna den nordvästligaste Kanarieön att öka med flera hundra procent.

Men Primera Air har inte lyckats bemästrta sin dåliga ekonomi och redovisade förluster i de senaste boksluten. 

Nu är det ytterst oklart vad som kommer att hända, Solresor arbetar med att lösa den mest akuta situationen – 700 resenärer befinner sig just nu på semesterorter utan möjlighet att ta sig hem igen.

Än värre är det för den danska resebolaget Bravo Tours - de uppskattas ha över 3 000 resenärer utomlands som inte heller kan ta sig hem som planerat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.116