23948sdkhjf

Bergkvara vann i Trelleborg

Bergkvarabuss ska ta över busstrafiken i Trelleborg efter Transdev som kör trafiken i dag - tilldelningsbeslutet fattades 8 oktober med trafikstart i december 2019.

Beslutet om att ge Bergkvarabuss uppdraget att köra all busstrafik i Sveriges sydligaste stad kan dock överklagas varför ingenting ännu är skrivet i sten. Uppdraget är intressant eftersom det innebär att stadsbusstrafiken ska ske med eldrift, till det kommer bussar för regiontrafik som ska köras på förnyelsebara drivmedel.

– Det här är ett led i det rödgröna styrets arbete för att göra kollektivtrafiken mer attraktiv med effektiva och miljövänliga lösningar. Eldrivna bussar är bra för miljön och minskar dessutom bullernivåerna i stadsmiljön. Det här blir ett rejält lyft för stadstrafiken i Trelleborg, säger Stefan Svalö (S), regionråd och ordförande för kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

– Vi gratulerar Bergkvarabuss till det nya avtalet som träder i kraft i december 2019. Samtidigt vill vi tacka Transdev för väl utfört uppdrag i pågående avtal. Vi har fått flera bra anbud och vi ser fram emot en fortsatt god resandeutveckling i det kommande avtalet som även innehåller nyheter som elektrifierad stadstrafik och nya bussar i regiontrafiken, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken.

Fotnot. Avtal kan tecknas först efter att tiden för avtalsspärr löpt ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172